Noć Samhaina,ili Noć Veštica kako se u komercijalizovanoj varijanti najčešće naziva,  predstavlja najtamniji aspekt godine, i kao takva pogodna je za rad sa htonskim bićima odnosno duhovima ili božanstima podzemlja.Noć koja je povoljna za rad sa kraljicom sukuba Lilit ,inače je i jedna od retkih noći kada se ova ritual sa njom može izvoditi,jer jedini pogodni dani u godinu su još dani mladog Meseca.Poštovaoci Lilit kao sto su erotski kultovi Vama Kali tantričke sekte,Crne Madone ,Magdalene, ovim ritualom otkrivaju najviše telesne dimenzije ritualnog seksa,uključujući u svoj rad i Apokrife o Lilit.

 

לִילִית‎‎ Lîlît

Sama legenda o Lilit razvija se iz različitih verskih i kulturnih pravaca.U filozofiji jevrejske kabale Lilit odgovara demonu Malkuta u Klifotima.Prvi put se sa njom susrećemo u Midrašu Ben Sira ,Zohar,i Epu o Gilgamešu.

Lilit je arhetip seksualne dominacije i straha od smrti.Ritualni rad sa njom uništava inhibiciju u ljudskoj psihi.Etimološko poreklo Lilit ukazuje na sumersko-vavilonsku Lilu što u prevodu znači „demon ekvivalent muškog vampira“.Ona je prvobitno bila mesopotamski demon noći,ili sumersko vavilonski sukubis ,demon koji uzima oblik žene i sa muškarcima ima polni odnos dok spavaju.Tako piktogrami iz perioda od 800 do 500 godina pre Hrista prikazuju Lilit u društvu zmija i drugih životinja, dok se u jevrejskim pisanim spisima pojavljuje kao kukuvija ,noćni duh..

 

Ona je Adamova prva žena stvorena od prašine da bi njemu bila ravna.Odbijajući da mu se potčini ona je svojevoljno napustila Rajski vrt .Iako su je nasli na obali Crvenog mora i pretili da će joj ubiti stotinu dece (lilim)ako se ne vrati ,ona je odbila i postala prokleta.U srednjovekovnim mitovima ona se spominje kao demon koji leti noću u obliku sove i otima decu.Verovalo se da ako se dete smeje za vreme mladog meseca da se igra sa Lilit.

Kao istinski arhetip Lilit je seks i smrt.Ona je personifikacija bludnice.Ogrnuta crvenom crnom zmijom ona uči čovecanstvo zabranjenim stazama,požudi i ljubavi.

Ritual je tantricko ceremonijalni i podrazumeva rad sa htonskim bicima,odnosno duhovima ili božanstvima podzemlja.

 

Za ritualni rad sa Lilit potrebni su

-crni ogrtač,

-22 crne sveće,(koje simbolično odgovaraju 22 slova jevrejskog alfabeta i 22 glavne arkane Tarota)

-štap,pehar,crno vino,atama ,sumpor,abremalin tamjan i abremalin ulje.

Ostala sredstva koja stimulišu ritual su prepuštena kreativnoj volji i zanosu Maga.

Vreme-Ritual Lilit se može obavljati samo na -uoči mlađaka ili na Samhain.Nikada u drugo vreme.Suzdržati se od bilo kakve seksualne aktivnosti jedan puni lunarni ciklus ,znaci 29 do 30 dana.Takođe je potrebno 7 dana vršiti određene ritualne kupke i najvažniji deo obreda ,ćutati i ne govoriti ceo dan i noć pre samog rituala.

Sam ritual počinje formiranjem krsta:

Dodirnitu čelo i vibrirarti Ardat Lil

Dodirnuti grudi i vibrirati idlu Lil

Dodirnuti levo rame i vibrirati Lamashtu

Dodirnuti desno rame i vibrirati Lillu

Dodirnuti genitalije i vibrirati Lilitu

Skupiti dlanove ruke na grudi i vibrirati ki-sikil-li-la-ke.

Magičnim štapom iscrtati ime lilit na hebrejskom uz vibraciju Malina malkah ha ‘shadim.
Licem okrenutim prema Mesecu izgovoriti pesmu Lillit.

Invokacija Lilit

Pijte crveno vino iz  pehara,i posvetitite svoje telo uljem Abramelina,zatim se okrenite u pravcu Meseca.Zatim svoje misli uronite u seksualnost,započinjanjem autoseksualne radnje ili aktivnost sa partnerom..Lice okrenuti prema zapadnoj četvrti,pokriti genitalije levom rukom i recitovati..

„Dođi ti demonice kraljice Malkuta,kraljice Pakla,ti majko bluda i gnusne zemlje,sluškinjo pustoši!

Pozivam na smrt  a ja ću u smrt!Dođi nevesto Samaela,sluškinjo strasti i požude!

Dođi Sovo,divlja mačko,vrela zmijo!

Zovem na smrt ,a ja ću u smrt!

Dođi noćna moro,ti Sovo tame!

Zovem smrt ,a ja ću u smrt!…..

Kada je invokacija Lilit kompetna,iskrvariti levu ruku ili levo područje tela i namazati se krvlju ili seksualnim tečnostima.Ne sprovodite obrede proterivanja i pročišćenja.Izađite iz prostorije.

Obred se izvodi tri dana i nije kompetno prenesen iz predrostoržnosti.

 

 

 

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde