Ljubičasta boja je kraljevska i elegantna, misteriozna i moćna. Predstavlja kraljevstvo, misticizam i natprirodno. Ovih dana kroz ceremoniju pogreba Kraljice Elizabete možemo videti dominaciju ljubičaste boje na njenoj kruni i duh starih vremena očuvan do dana današnjeg.

Ljubičasta je bila skupa jer je zahtevala velike količine materijala (u početku morski puževi) za stvaranje i ubrzo je postala statusni simbol za bogate i moćne, što je često uključivalo sveštenstvo. Ubrzo je postao statusni simbol, nedostižan običnom narodu ne samo po ceni, već ponegde i po tradiciji, pa čak i po zakonu. Zbog toga ljubičasta i dalje predstavlja bogatstvo, moć i duhovnost do danas. Ljubičasta je, istorijski gledano, možda bila odgovarajuća boja za predstavljanje visoke magije i svakako odgovarajuća boja za ceremonijalne mađioničare, ali i kraljeve.

Korišćenje ljubičaste boje u magiji

Ljubičastu boju možete iskoristiti u magiji koristeći ljubičaste sveće, ljubičastu oltarsku tkaninu, ljubičaste ukrase, cveće ili kamenje. Ljubičaste platnene kese se mogu koristiti za smeštaj amajlija, a ljubičasto kamenje se može puniti kao amajlije. Nošenje ljubičaste odeće može se nositi da biste uneli ljubičastu boju u svoj život.

Ljubičasta boja je korisna za sve što se odnosi na misticizam, psihičke sposobnosti i moć. Takođe je od pomoći tokom meditacije i proricanja. Ljubičasta se može koristiti u magijskim čarolijama koje se odnose na postizanje mudrosti, znanja, moći ili autoriteta. Takođe je koristan u čarolijama koje imaju za cilj da prekinu nizove loše sreće ili da utiču na ljude na pozicijama moći ili lidera.

 

 

Ljubičasta vrata

Sama vrata su magična i puna znanja, a ljubičasta boja koja čuva mesto ulaska poziva energiju ljubičaste boje u vaš život. Prema Feng Shui predanju, či (energija) ulazi u vaš dom kroz ulazna vrata, a ljubičasta boja poziva na priliku i inspiraciju u vaš dom (ili posao) i podstiče one koji žive svoje da imaju otvoren um. Ljubičasta vrata takođe simbolizuju prosperitet i čast i šalju poruku onima koji ulaze u vaš dom da ste osoba od značaja koja zaslužuje poštovanje.

Preporučujemo za čitanje

KAKO JE NEBESKA MAGIJA DOSPELA U EVROPU?

Nakon krstaških ratova ,u Evropu su se probile  bliskoistočne knjige „Prirodne magije“,kao i ideje da su metali,biljke I kamenje prožete snagama raznih planeta što im je dalo moć da utiču na razne magične primene ako su pravilno upotrebljeni. Drevni Jevreji su pravili astrološke talismane od pergamenata I čvorova I nosili ih kao prstenje. Jedan od ključnih tekstova povezan sa „Prirodnom magijom“ jeste knjiga poznata u Evropi kao Pikatriks.O Pikatriksu smo pisali OVDE Napisao ga je nepoznati autor u 9.veku ,a u Evropu je došao preko dvora kralja Alfonsa Mudrog,Kralja Kastilje,u 13.veku,koji je doneo ogromnu količinu magijskog znanja u hrišćansku Evropu.Dali vam se sada prica o „Tajni“ I moći kraljeva koji su oni posedavali,ne čini  ,možda,smešnom?

 

Albertus Magnus ,dominikanski fratar iz 13. veka pisao je o moći kamenja I magijskih metala u svojoj knjizi” De mineralibus”,govoreći da su prvi učitelji prirodne filozofije savetovali rezbarenje dragulja I metala slikama sličnim nebeskim telima,tako što su posmatrali kada je nebeska sila najjača za tu sliku.  I mešanje ovih slika sa metalima I draguljima dovodilo je do stvaranja čuda.

Više na linku

 

Raskošne tijare ,odore i dragulji nebeske magije

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde