Velika Arkana osim osnovnog značenja karata ,u određenim situacijama može imati i izraženo negativno značenje.Iako se negativno značenje kod nekih čitača vezuje isključivo za preokrenutu kartu to nije jedini slučaj i nije uvek isto značenje i efekat negativnosti.Da li će u otvaranju izdominirati negativno značenje zavisi od prirode pitanje i položaja-uticaja ostalih karata.

 

Budala

Ova karta može predstavljati stvari kao što su neodgovornost, glupost nepromišljenost, nalaženje u nesigurnoj situaciji ili iskorištavanje.

 

Mag

Karta Mag  u negativnom kontekstu može značiti nedostatak samopouzdanja, lošu komunikaciju i planiranje, latentne talente i manipulaciju. slabe volje, zloupotreba moći, egocentričnost

 

Visoka sveštenica

Visoka sveštenica bi u ovom slučaju označavala neravnotežu, neprepoznati potencijal, potisnuta osećanja i ignorisanje sopstvene intuicije.

 

Carica

Carica bi mogla predstavljati probleme u porodici i odnosima, zavisnost od drugih, kreativne blokade i neplodnost. dekadencija, lenjost, prianjanje za druge.Kako Carica predstavlja žensku energiju u potpunosti   to moze biti neprijatelj, žena koja radi protiv vas ili neko sa kim se ne slažete.

 

Car

Ova karta može predstavljati nedostatak samodiscipline, preteranu želju za kontrolom, dominaciju i nefleksibilnost.

 

Hijerofant

Hijerofant najavljuje otpor, osporavanje statusa kuo i neusaglašenost. dogma, lažni duhovni učitelji birokratija, duhovno ugnjetavanje.

 

Ljubavnici

Ljubavnici mogu označavati neravnotežu, nedostatak harmonije, ignorisanje problema i donošenje loših izbora. nevoljeu raju, izbor, zabranjeno voće.

 

 

Kočija

Kočija može ukazivati na nedostatak snage volje, nedostatak fokusa, nedostatak ambicija, strah od posvećenosti, nedostatak kontrole i agresije.

 

Snaga

Ova karta bi verovatno signalizirala strah, sumnju, inhibiciju, nedostatak samodiscipline, osećaj bespomoćnosti. Ova kartica takođe može značiti probleme sa kontrolom.

 

Pustinjak

Pustinjak bi mogao insinuirati na izolaciju, usamljenost, povlačenje. U ovom slučaju, ova karta označava da je možda došlo vreme da potražite druge. Kada je pustinjak u negativnom kontekstu karta predstavlja s ispoljavanje svih problematičnih  ili negativnih  strana dvajanja od drugih

 

Točak sreće

Kada je obrnuto, točak sreće generalno predstavlja lošu sreću. Ova karta može najaviti da su prisutne negativne spoljne energije ili da su stvari izmakle kontroli.

 

Pravda

Ako se karta Pravda  pojavi unegativnom  čitanju, to bi moglo da označava nepravdu, nepravednost, nepoštenje i pristrasnost.Može značiti neuspeh u preuzimanju odgovornosti za svoje postupke. neosetljivost, strogost, robovanje dužnosti.

 

Obešeni

Strana senke ove karte bi signalizirala neodlučnost, nemogućnost da se pusti i krene napred, ova karta takođe može predstavljati bespotrebnu žrtvu ili strah od žrtve.

 

Smrt

Kada se ova karta pojavi u obrnutom čitanju, to može signalizirati strah od promene, stagnaciju, kašnjenje, nemogućnost daljeg kretanja. nerad, odbijanje predaje, privremeno ludilo.

 

Umerenost

Negativna strana karte  Umerenosti signalizira stvari kao što su neravnoteža, preterano ponašanje, ekstremi.

 

Đavo

Kada se karta Đavo  pojavi u negativnom čitanju ili je pozicija karte takva da ona ispoljava svoju totalno negativnu stranu, to može da označava skup svih negativnih strana karata Velike Arkane.Šta to može značiti zavisi od prirode pitanja.

 

Kula

Negativna strana karte Kula , to bi moglo predstavljati nekoga ko izbegava ili odlaže katastrofu, strah od promene ili čak strah od patnje.

 

Zvezda

Kada je okrenuta, ova karta često predstavlja stvari poput pesimizma, obeshrabrenja, sumnje, nesigurnosti, nevernosti ili duhovnih blokada.

 

Mesec

Mesec često insinuira zbunjenost, prevaru, anksioznost, strah i/ili nesreću. Blokada protiv vaše intuicije,potisnute misli i emocije ,Izgubiti se u iluziji ili biti zaveden zabludom ili obmanom. U kombinaciji sa Devet mačeva, označava početak depresije i anksioznosti, zbog ove represije

 

Sunce

Kada Sunce ispolji negativnu stranu to se često odnosi na stvari kao što su negativnost, tuga i/ili depresija.Takođe u ljubavnim otvaranjima može predstavljati zaslepljenost ili idealizaciju.

 

Presuda

 

Ako se presuda pojavi u negativnom čitanju, ona često predstavlja stvari kao što su sumnja u sebe, samoprezir, pa čak može ukazivati na nečije odbijanje da se proceni kada je to potrebno. vraćaju vam se loša dela, obračun.

 

 

Svet

Ako se ova karta pojavi u obrnutom čitanju, to bi moglo najaviti nedostatak zatvaranja, nedostatak završetka, probleme koji se ponavljaju i/ili prazninu.

Kontakt i zakazivanje otvaranja 

Gmail [email protected]

 

Preporučujemo za čitanje

 

Tarot i ljubav-karte koje ukazuju na razvod ili prekid veze

Tarot karte koje ukazuju na kupovinu i prodaju kuće

Tarot karte koje ukazuju na opsesiju

Tarot karte koje ukazuju na prevaru

Tarot i Astrologija -horoskopski znak Ribe

Tarot-određivanje vremenskog perioda kada će se nešto desiti

Otvaranje Tarota na astralu i kreiranje astralnog hrama -astralna projekcija i druge ezoterične tehnike

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde