Kada sanjamo, putujemo u druge svetove. U tim svetovima vladaju drugačije zakonitosti od ovih na koje smo navikli, u njih odlazimo nesvesno i intelekt gubi svoju osnovnu funkciju, pa nam izgleda kao da oni nisu stvarni. Ipak, oni su potpuno stvarni, koliko i ovo što nazivamo realnost, samo je perspektiva drugačija.

Sve ono što doživljavamo i činimo u tim drugim svetovima ne samo da se odražava na ovaj život koji doživljavamo kao konstantu već ga i određuje. Upravo u snovima donosimo odluke kako ćemo se kretati svojim životnim putem, a kada se probudimo te odluke samo automatski sprovodimo u delo. Često se zavaravamo da na javi imamo bilo kakav uticaj na svoje okolnosti, a kada se pokaže da nije tako, razočaramo se u zakon privlačenja, manifestovanje kroz vizualizaciju i sl. U stvari se radi o tome da pravac određujemo isključivo u stanju sna ili sanjarenja, a na javi se samo „vozimo“ tamo – gde je već predodređeno.
Zato je dobro svesno sanjati – svesno preći u drugu stvarnost i tamo zadržati kontrolu. Možda izgleda nemoguće ali neki ljudi to spontano rade a svi drugi mogu da nauče, tačnije, da se sete kako se to radi. Ipak, to je proces koji zahteva posvećenost i istrajnost.
Snovi nam pružaju brojne mogućnosti da oblikujemo svoj život i ako ne sanjamo svesno: u snu imamo spontan pristup svim informacijama, bez vremenskih i prostornih ograničenja, koje možemo konstruktivno da primenimo na javi (pod uslovom da smo ih dobro protumačili); sanjajući možemo da donosimo energije iz drugih svetova, da rešavamo probleme, da prepoznamo šta naša duša želi nasuprot željama ega koje su nam obično u prvom planu; ako sanjamo buduće događaje možemo da iskoristimo to znanje da bismo na javi promenili tok događaja… i još mnogo toga.

U svemu ovome mogu nam pomoći rune, jednostavno, konkretno i praktično, kao i uvek.

Ako želite svesno da uđete u san, projektujte Inguz kao prolaz i uđite kroz njega na astral. Tamo onda možete da kreirate ili transformišete okolnosti prema svojim potrebama. Za transformaciju mogu pomoći Wunjo ili Dagaz.

Bilo da putujete u druge svetove svesno ili nesvesno, u stanju dubokog sna ili na prelazu između sna i jave, tri rune će vam u osnovi obezbedtiti putovanje:
Ehwaz je konj – pouzdano prevozno sredstvo i odan saputnik. Uđite u san na ovoj runi ili na konju na kojem je ona iscrtana.

Eihwaz je drvo tise od kojeg su u stara vremena pravljene strele, pa je dobro poneti ga sa sobom za slučaj da nam zatreba oružje. Osim što je snažna zaštita, ova runa predstavlja Igdrasil, drvo kosmosa koje drži devet svetova bogova i ljudi. Na ovom moćnom stablu je sam Odin, vrhovni bog, naučio da se kreće među različitim svetovima. Zato nam ova runa omogućava da se krećemo kroz druge dimenzije, uključujući i šamanska putovanja, a sanjanje je upravo buđenje u drugim, dubljim sferama postojanja.
Raido je jahanje. Dok nas Ehwaz nosi, Raido nam daje kontrolu da sami odredimo kuda ćemo ići. Naša duša putuje u snovima i možemo sami da odredimo destinaciju. Ako se izgubimo u nepoznatim predelima, Raido će nam pomoći da pronađemo siguran put.
Jedna od najvećih dragocenosti koje možemo da ponesemo iz drugih dimenzija su informacije. U snovima imamo pristup svemu što nam je potrebno da znamo. Te podatke možemo da iskoristimo da napravimo akcioni plan pomoću kojeg ćemo unaprediti svoj život; ili možemo da dobijemo npr. priču za knjigu koju želimo da napišemo, ili vredan savet…

Ako tražite znanje, ponesite sa sobom Kenaz, baklju koja donosi svetlost i jasnoću, pomaže da steknemo informacije, kao i da ih se setimo kada se vratimo. Uz Kenaz možemo doći i do nekih životnih odgovora, kao npr. da istražimo gde nestaje naša životna energija, ili da pronađemo svoju svrhu u ovoj inkarnaciji. U potrazi za skrivenim znanjem značajnu podršku će nam dati i runa Pertho.
Kada znamo šta želimo da dobijemo u snovima, možemo jednostavno da odredimo svrhu svog putovanja i ponesemo rune koje će nam pomoći da svoju nameru sprovedemo u delo.
Svaka runa može na svoj način da doprinese konstruktivnom sanjanju, ne samo ove koje sam do sada navela. Npr:
Fehu i Uruz će nam obezbediti inicijalnu ili dopunsku energiju.
Othila će nam pomoći da energiju ili darove koje smo poneli iz drugih svetova uzemljimo ili prenesemo na fizički plan. Ukoliko nam je potrebno izlečenje, ti darovi mogu biti Sowulo i Uruz.
Često nam je na putovanju potrebno oružje ili dodatna zaštita. U tom slučaju, ponećemo Thurisaz, Isu, Algiz ili Nauthiz. To će nam obezbediti i zaštitu i sigurnost da se hrabro suočimo sa izazovima (npr. suočavanje sa oličenjem svog straha nam donosi izlečenje na raznim nivoima).
Naravno, postoji i ona druga strana. Određene rune se mogu koristiti za napad, ulazak u tuđi san, prokletstva… ali to nikada neće biti deo naših obuka i tekstova jer to je najbolje da znaju samo oni koji sigurno nikada neće primeniti.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde