Svaka biljka, životinja, stena ili bilo koja druga stvar ima duh. Ovi duhovi se mogu sakupiti u jednu zajednicu, gradeći duha jedne čitave oblasti. Duhovi Prirode podrazumevaju i realnu biološku inteligenciju, i oni su psihički moćni, ali i mnogo manje apstraktni i kontrolišući, u odnosu na Elementale koje mnogi magovi, kada priređuju rituale u prirodi, često susreću.. Oni često mogu biti veoma moćni kada se udruže sa magom. Takođe je moguće osetiti Duhove Prirode, odlučiti da li su prijemčivi u planiranom ritualu, i ako jesu, dozvoliti im da aktivno učestvuju u magijskom radu.

Neki efekti magijskog rada sa Duhovima Prirode

Neobične fizičke manifestacije mogu se dogoditi kada se radi sa duhovima prirode u divljini. Lično sam video otiske na ivicama magijskog kruga, koji je bio obeležen kao takav, možda jedan dan, pre nego što je ritual izveden. Video sam više nego jedno mesto prilagođeno za ritual da postaje sušno i udobno sa pravilnim krugom u oblacima iznad njega, u hladnim i kišovitim danima u okolini. Ptice su se pridruživale ritualu, leteći iznad kruga, kada je energija rasla; sa insektima i ostalim životinjama su se pridruživale izgovaranju svetih reči.Štaviše, vetar je često odgovarao na prizivanja. Generalno, ova neobične pojave su se dešavale sasvim neočekivano,sa ili bez ovakvih manifestacija, Duhovi Prirode će često osetiti ogromnu količinu magične moći u ritualu. Savetuje se da nikad ne pokušavate svesno doći do određenih pojava. Dozvolite prirodi da ona sama na svoj način oseti tu moć magije.

Ako je prizvana sa poštovanjem, priroda vam može prirediti mnoga prijatna iznenađenja. Neobične fizičke manifestacije ne moraju sigurno biti smatrane kao znak uspeha. Ako su vam potrebne neobične manifestacije, a Duhovi Prirode to znaju, oni će vam to i prirediti. Najbolji uspeh u magiji je na unutrašnjem planu postojanja i mnogo je primetniji od fizičkih manifestacija. Uspeh uključuje korisne promene u našoj svesti koje traju. Štaviše, rad sa Duhovima Prirode može doneti dubok osećaj prijateljstva sa Prirodom i doneti sasvim nove nivoe usklađenosti sa njom.Za najbolje rezultate, priredite prilagođavanje Duhovima Prirode od nekoliko sati, do nekoliko dana pre početka rituala. Cilj ovakvog prilagođavanja jeste da pronađete odgovarajuće mesto moći i da dobijete pomoć od prijateljski nastrojenih Duhova Prirode. Ova priprema daje prirodi vreme da prikupi svoju decu i pripremi ih da aktivno učestvuju u glavnom ritualu.

Šta ne treba činiti

Ako su duhovi prirode prizvani bez poštovanja i pokušavajući da im zapovedate pre nego ih saslušate i pozovete da rade sa vama, Duhovi Prirode mogu da pobegnu, da se pobune ili pak da vas napadnu. Jednom sam prisustvovao ritualu nekih pseudokroulijevskih magičara koji su pokušavali da izvedu “Ritual Varvarskih Imena“ na mestu moći u šumi, a onda da prošire krug od nekoliko hiljada jardi u svim direkcijama. Pošto je šuma, generalno, bila prepuna mnogih zvukova insekata i žaba, mesto na kome je održan ritual postalo je odjednom utišano i mirno, kada je glavni mag izjavio da su svi duhovi sada podređeni njemu. Međutim jedan učesnik je ubrzo postao obuzet od strane jednog ljutog duha i neprestano je ponavljao: “Ubio si moju decu, ona nikad više neće živeti u miru!!“ Kada je sveštenica zakoračila izvan granica kruga, bila je napadnuta od roja pčela, i pčele su prekrile Knjigu Zakona. Magovi bi trebali mnogo više znati pre nego što požele zapovedati Duhovima Prirode čija prava imena ne znaju.

Prizivanje Duhova Prirode

Da bi magijski ritual u divljini bio što bolje izveden, osoba pre toga mora pronaći mesto moći, na kojem su Duhovi Prirode prijemčivi planiranom ritualu, i približiti se duhovima sa poštovanjem i ravnopravnošću. U mom iskustvu, najefektivnija mesta moći za rad sa živom inteligencijom prirode smeštena su u divljim područjima, sa raznovrsnim i aktivnim prirodnim svetom. Kad ulazite u divlje područje da bi pronašli mesto za održavanje rituala, pronađite ono na kom se dobro osećate. Zatim uradite sledeće, kao vodič za meditaciju, bilo individualno bilo u grupi:

 

1. Opustite se dok stojite uspravno, skoncentrišite se na disanje. Dišite duboko iz dijafragme, dišite svi zajedno ako ste u grupi.
2. Osetite vetar i dopustite mu da vas relaksira i probudi vaš duh u vama, dok vas duboko disanje uvodi u neobičnu stvarnost.
3. Zamislite, u svom unutrašnjem oku, neku svetlost unutar vas.Dok dišete osetite da se svetlost širi, pročišćuje vas i puni energijom – ispunjujući tako vašu auru.

4. Osetite da blistate, sijate, balansirani ste, pročišćeni i puni moći.
5. Spojite se sa svojim unutrašnjim bićem (više biće), osetite uticaj sopstvene intuicije.  Osetite sebe kao:
Vetar… Pun života i inteligencije komunicirajući sa svime oko sebe
Sunčeva svetlost… topla, živa, kanališući moć da komunicirate sa prirodom i upijajući energiju oko sebe
Voda… Osećajni, intuitivni, osveženi i spojeni sa Prirodom

6. Možda ćete videti svetlost, a možda ćete dobiti psihičke signale koji će vas voditi do drugih mesta ili ćete možda već biti na jednom od njih.
7. Takođe možete i pitati koje je najbolje mesto i za neke druge aspekte planiranog rada (piknik, traganje za individualnim vizijama itd.)
8. Ukoliko je priprema prostora potrebna (uklanjanje korenja i žbunova, pripremanje vatrenog kruga itd.) pitajte duhove za dozvolu pre nego što nastavite takvu akciju.
9. Pre nego što napustite mesto moći, recite duhovima koje ste kontaktirali kada se planirate vratiti ritualu (vizualiziranje određenih lunarnih i solarnih aspekata mogu biti od pomoći u komunikaciji)
10. Pozovite ih da se pridruže ritualu kada se vratite i da povedu i svoje prijatelje
11. Pitajte ih ako bi mogli da dođu tiho, putem zvukova bubnjeva, čantova ili nekim drugim oblikom pristupa.
12. Takođe možete tražiti od duhova da vam budu vodič kroz rad u balansu i da vam obezbede učitelja za dalji tok rada.
13. Pre nego što napustite mesto moći:
14. Zahvalite se duhovima

15. Kanališite energiju ljubavi
16. Pokrenite svoje iskustveno pamćenje i:
17. Ako osećate da je dobro, ostavite im malo duvana, ili pivo i med,ili nešto drugo odgovarajuće, prospite na Zemlju.
18. Napustite ga u miru i ljubavi
19. Nastavite prema drugim mestima koja su bila upućena od strane duhova, radeći slične meditacije za svako mesto
20. Ako vam je nešto potrebno, kao na primer Majsko drvo ili magični štapić, takođe ih možete upitati gde da pronađete to što želite i pratite uputstva koja primate (nikako ropski, već onako kako biste pratili nekog drugog paganina)
21. Pre nego što napustite generalno mesto na kojem ste pronašli mesto moći i kontaktirali Duhove prirode:
22. Kanališite energiju ljubavi prema prijemčivim mestima koje ste pronašli 23. Zahvalite se Duhovima Zemlje
24. Povucite nazad svoje korenje i grane
25. Uzemljite bilo koji višak energije koji osećate (stavljajući ruke na zemlju, izdišite višak energije i kanališite energiju kroz vaše ruke, vizualizujući i osećajući da ona prolazi direktno u Zemlju i
26. Napustite mesto u miru i ljubavi
27. Bilo bi dobro mesto napustiti čisto kao što je bilo, ako ne i još čistije
28. Ako radite Wicca tehnikama ili tehnikama ceremonijalne magije, možda ćete uvideti da stvaranjem kruga, prizivanjem Elemenata, Boga i Boginje i lokalnih Duhova Prirode dok radite na mestu moći, bićete u mogućnosti da dosta poboljšate komunikaciju
29. Koristeći bubnjeve ili bilo koju drugu tehniku podizanja energije, čak je moguće da upijete i energiju odgovarajućih Duhova Prirode. Rezultati mogu biti vrlo interesantni. Ako ste u kovenu takvi krugovi mogu postati deo usklađene grupe pa sve do mesta moći koje ste locirali.
30. Ako se ne osećate dobro vezano za odgovor na vaše objašnjenje rituala i niste u mogućnosti da izađete na kraj sa ritualom koji donosi pozitivan odgovor, nemojte pokušavati da forsirate pozitivan odgovor. Samo biste sebe zavaravali.
31. Zahvalite duhovima na njihovoj pažnji.
32. Upitajte ih zašto nisu prijemčivi (ukoliko vam se čine pozitivnim i komunikativnim)
33. Aktivirajte svoje pamćenje
34. Povucite svoje “korenje i granje“, vratite bilo koji višak energije koji osećate nazad u Zemlju
35. Ako vam se čini odgovarajuće, ostavite im malo duvana ili nešto drugo što bi odgovaralo , u znak poštovanja prema Duhovima
36. Pomerite se na drugo još prijemčivije mesto
37. Ukoliko vam je teško da pronađete drugo prijemčivo mesto trebalo bi:
38. Imati u vidu bilo koje utiske o tome zašto Duhovi Prirode nisu prijemčivi na mestu na kojem ste bili, i obnovite svoje planove za ritual koliko je god potrebno i odgovarajuće.

39. Takođe bi bilo odgovarajuće da potražite drugu generalnu oblast na kojoj biste mogli pronaći odgovarajuće mesto moći koje je prijemčivo za planirani rad
40. Nakon završetka rada, budite sigurni da ste se zahvalili Duhovima na njihovom prisustvu u ritualu. Veselje i prinošenje u znak poštovanja prema Duhovima je poželjno tokom ili nakon završetka rituala.
Zahvalnice
Postoje i drugi načini za rad sa Duhovima Prirode. Ovo je samo jedan od pristupa. Autor se zahvaljuje Seleni Foks za podučavanje osnova meditativnih tehnika za lociranje i kontaktiranje Duhova Prirode na transmeditativnoj sesiji organizovanoj od strane Chameleon Club-a (Deo Udruženja za istraživanje svesti) 1981. godine, Viki Smit – urednici ovog članka, Ajzaku Bonevicu za opštu skicu i proširenje drveta meditacije, kao i Karlosu Kastanedi, Blek Iglu, Pi, Boginji, Bogovima i različitim Duhovima Prirode za podučavanje preostalih korisnih metoda.

Leri Kornet

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde