Domeniko Dolce i Stefano Gabbana su se šalili pred reviju  da bi možda trebalo da ostave džoint na sedištu svakog člana publike-potez koji bi zaista stavio altu u Alta Modu.

Ali zašto? Gabbana je objasnio: „Ne pušimo džoint, ali volimo da razmišljamo o ovoj  kolekciji kao da je nastala nakon što smo popušili džoint. Tako da je san potpuno lud. . . . ”

Nema potrebe za travom: Ova predstava je bila sama po sebi dovoljno opojna. Najnoviji nastavak dizajnerskog dizajna Dolce & Gabbana Alta Moda projekta – čiji je sastav međunarodnih klijenata značajno narastao – održan je u sumrak pred jednim od najlepših vidika koje Italija može ponuditi. Bili smo u romantično uređenom Parco Teresio Olivelli, uz drhtavo prostranstvo jezera Komo. Vode su mu se brzo zamračivale ,dok je sunce konačno potonulo između rasutih oblaka i nazubljene krune planina ispisanih borovima koji ga okružuju.

Dok smo čekali početak, klijenti u haljinama Alta Moda sedeli  su zavaljeni na ležaljke, savijajući delikatne zglobove okružene teškim satovima. Ovi okupljeni gaziljonari nežno su se ljuljali na ljuljaškama ispijajući čaše šampanjca koje su delili glumci obučeni kao monahinje ili monasi. Ponekad su se probudili kako bi besposleno zgnječili šljunak i pregledali vrele fontane i taj zastrašujući vidik. Ovo je pejzaž koji je pocinkovao Bajrona, Stendala, Džordža Klunija i – što je najrelevantnije – Alesandra Manconija. Njegov cenjeni roman iz 19. veka u Italiji I Promessi Sposi( Verenica) se smatra da je rodio savremeni italijanski jezik i delimično inspirisao ustanak „Risorgimento“koji je doveo do osnivanja Italije kao nacije, kao i jedan od velikih dragulja italijanske kulture.

Evo kako izgleda prvih nekoliko dama : Kitti Spencer u haljini sa ogromnim suknjama, Emma Veimouth u sličnoj haljini na kojoj je bila raširena Komo panorama, dečački model u uskom prigodnom odelu od crnog baršunastog odela,ucinio je da  Don izgleda rafinirano i -svetiljka koja je izgledala trebalo je da predstavlja glavne protagoniste u širokom Manzonijevom kotlu. Nakon toga, iako su Domeniko i Stefano rekli da ne puše, zaista su se pojavili.

„Ne radi se o jednoj referenci“, rekao je Dolce. „Možda možete pronaći sedam različitih referenci u jednoj odeći.“ „Danas previše ljudi u modi ne priča ništa previše. Na kraju dana, radi se samo o odeći i emocijama. Zato ne planiramo ništa, i menjamo odeću tokom montaže u skladu sa načinom na koji ona diše na modelima.

Izvor video snimka You Tube Tattler Uk

Najbliže fokusu bilo je to što je ovo bila povorka zamišljenih, neverovatnih duhova: idealizovane kvintesencije generacija žena koje su ikada živele i volele među redovima vila koje su se nizale iza  brda oko nas: kameoni iz Koma. Kao što je Dolce istakao, ovo mesto je oduvek bilo leglo romantičnih intriga-izneo je smelu tvrdnju o prazničnim aktivnostima kraljice Viktorije kraj jezera-a jedina doslednost u ovom kaleidoskopu emisije od 100 pogleda bila je težina velikog slova R Romantika.

Labavi dugi kaftan obložen ružičastim marabuom ili haljina za plažu od musa sa rupicama na kravatama ili prsluk od ofarbanih zmijskih i uvučenih krznenih delova ispunjenih draguljima i nošenih iznad opuštenih zeleno izbeljenih farmerki, bili su iznenađujuće savremenog izgleda koji je ipak ostao odvojen od sportske odeće.

Bilo je višeslojnih haljina u ljubičastoj ili smaragdnoj boji i jednog neverovatnog čipkastog odela u srebrnoj boji, koje su bile usklađene sa bojom kose modela kako bi dodale onostranost modne mizanscene koja se igra pred nama. Sunčane naočare bile su postavljene u perje, a torbe utisnute sa više dragulja. Cipele su bile ili mavarske sandale sa podignutim vrhovima od zlatnih filigrana ili rimske sandale čiji su đonovi bili prekriveni travom .

 

 

Modeli su dolazili, dolazili i dolazili, testirajući čak i najneprijatniju kratkoročnu memoriju. Labava haljina od anđela broderie boje starinske biserne boje sa V izrezom sa porubom od minke bila je gotovo smelo jednostavna. Odelo izvezeno klasifikacijom lokalne flore bilo je precizno i u krojenju i u ilustraciji. Haljina sa reljefom od paunovog perja sa mikro perlicama . Maie Musk je nosila siroku haljinu sa zelenim uzorkom oko koje je spirala linija plavog marabua od ruba do ručnih zglobova. Halima Aden je zaista izgledala veoma lepo u slojevitom tigrastom kaftanu. Kada je Helena Kristensen lebdela niz zakrivljeno stepenište ispod suncobrana od crne čipke u potpunom izdanju italijanske udovice, to je delovalo savršeno normalno. Kada se Eva Herzigova pojavila u zlato vezenom bledo plavom odelu  i tankim krojevima po meri, to je bio slučaj „oh, naravno.”A onda, o da,Naomi Kempbel  u haljini čija je rotonda izgledala kao potpuno istesana u obojenom perju.

 

Iznad nas  su muškarci iz korpe od ratana izbacivali latice  ruža na put industrijskih obožavalaca dok su modeli izlazili u svoju poslednju rundu, a pridružili su im se i dizajneri.

„Ništa nije staro i ništa novo“, rekao je Dolce. Ovo je sada bilo – sada veoma ekstravagantno, na veoma posebno lepom mestu – ali moglo je biti i zauvek.

https://www.vogue.com/article/dolce-gabbana-alta-moda-como-italy

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde