DATUMI VODOLIJE: 21. januar – 18. februar
SIMBOL: Vodonoša
REŽIM + ELEMENT: Fiksni vazduh
VLADAJUĆA PLANETA: Saturn i Uran
KUĆA: Jedanaesta
MANTRA: Znam
DELOVI TELA: potkolenice
BOJE: Srebrna & Plava
TAROT KARTA: Zvezda

Vodolija je jedanaesti znak zodijaka, a Vodolije su savršeni predstavnici za doba Vodolije. Oni rođeni u ovom horoskopskom znaku imaju društvenu savest potrebnu da nas unese u novi milenijum. Oni u horoskopskom znaku Vodolije su humanitarni, filantropski i veoma zainteresovani da učine svet boljim mestom. U tom smislu, oni bi želeli da učine da svet funkcioniše bolje, zbog čega usmeravaju veliki deo svoje energije na naše društvene institucije i kako one rade (ili ne rade).

Vodolije su vizionari, progresivne duše koje vole da provode vreme razmišljajući o tome kako stvari mogu biti bolje. Oni takođe brzo angažuju druge u ovom procesu, zbog čega imaju toliko prijatelja i poznanika. Učiniti svet boljim mestom je zajednički napor Vodolija.

Simbolizam Vodolije + mit

Sazvežđe Vodolije, Vodonoše, jedno je od najstarijih u našem sadašnjem zodijaku. Povlačeći se iz vavilonskih vremena, sazvežđe Vodolije je bilo povezano sa zaštitnim bogom Eom, koji je nosio prepunu vazu vode.

Egipćani su Vodoliju povezivali sa izlivanjem Nila, za koje se verovalo da se dogodilo kada je Vodonoša uronio svoj vrč u veliku reku. Nabujanje Nila je tada odgovaralo početku proleća, plodnog perioda rasta nakon poplava vode u regionu.
U grčkoj mitologiji, Vodolija je bila povezana sa mitološkim mladićem Ganimedom, koji je bio sin Trosa, trojanskog kralja. Ganimedovo pravo na slavu došlo je kada ga je Zevs preneo na planinu Olimp, da bude peharnik bogova.

Element Vodolije, režim i godišnje doba
zima

U zapadnom tropskom zodijaku, sezona Vodolije počinje 21. januara, počinje sredinom i srcem zime na severnoj hemisferi. Ovo je doba godine kada je sunce, Lavov planetarni vladar, na najnižoj snazi, toploti i svetlosti. Ovo može dati hladne i udaljene kvalitete arhetipu Vodolije, koji ima tendenciju da bude promišljeniji i inventivniji tokom hladne, ostrvske sezone.

Fiksni režim
Vodolija je poslednji od četiri fiksna znaka zodijaka, koji svi drže elementarnu energiju izdržljivosti i stabilnosti u srednjoj fazi četiri godišnja doba. Vodolija počinje sredinom zime, kada je godišnje doba najviše „fiksirano“ i uspostavljeno, što doprinosi upornim, nepokolebljivim i pomalo tvrdoglavim sklonostima ogromnog intelekta Vodolije.

Vazdušni  Element
Element Vodolije je vazduh , svetlosni, disperzivni element, za koji su drevni astrolozi mislili da je izraz materije koja predstavlja bezobličnost i rastvaranje. Afinitet Vodolije prema inovacijama, pronalasku i intelektualnom fokusu je sličan aktivnom elementu vazduha koji teče.

Karakteristike vodolije Planetarna vladavina Vodolije
Domicil Saturna

U klasičnoj astrologiji, Saturnu je dodeljena vladavina i Vodolijom i Jarcem. Smatralo se da je Vodolija dnevni/dnevni dom Saturna, intelektualnog vazdušnog znaka koji omogućava Saturnu da bude pažljiv, pronicljiv i objektivan planetarne sile koliko želi da bude kada se tamo postavi.
Oni koji su rođeni sa Saturnom u Vodoliji potencijalno će imati ogromnu moć intelektualne discipline koju mogu dobro primeniti na učenje, administraciju ili preuzimajući uloge društvenog i sudskog autoriteta. Kada su u pitanju saturinanska pitanja objektivnosti, istrajnosti i strpljenja, oni koji su rođeni sa strogim učiteljem u njegovom dnevnom prebivalištu mogu prirodno shvatiti ove kvalitete.

Šteta Sunca

Vodolija je u polaritetu sa fiksnim vatrenim znakom Lava. Pod vladavinom sunca , Lav voli da zrači, osvaja i nastupa, dok Vodolija, kojom klasično vlada Saturn, voli da testira, sudi i postavlja granice. Za Sunce, kada je u suprotnom znaku od svog omiljenog doma, kaže se da je na štetu, ili u nekoj vrsti nepovoljnosti u hladnom i udaljenom znaku Vodolije. Zamislite Sunce, svetilo izraza i samopouzdanja, umereno i sadržano u svetu vremena, iskušenja i discipline.

Vodolija ima tendenciju da bude fokusirana na racionalnost i objektivnost, kvalitete koji se razvijaju mudrošću, uzdržanošću i starošću, kada sunce može lakše zasijati u svetu drame, ponosa i strasti. Ova ponosna, vitalna zvezda bi morala da se snađe u Vodoliji i da nadoknadi, predstavljajući se kod onih rođenih sa suncem u znaku Vodonoše kao da imaju više odvojeno i pomalo povučeno prisustvo. Oni mogu da iskoriste svoju vitalnost i pažnju za više intelektualnih potrage, i iako mogu biti jedinstveni i inovativni, možda neće tražiti performativni život u pozorišnom smislu.

 

Savremeni vladar: Uran


Uran je 1781. otkrio Vilijam Herčel, astronom koji je napravio sopstveni teleskop. Ovaj kvalitet otkrića i inventivnosti kod osnivača Urana odgovara atributima Vodolije inovativnosti, prilagođavanja i nekonvencionalnosti.

Takođe je zanimljivo primetiti da je u vreme Uranovog otkrića vođena američka revolucija, a Francuska revolucija će uslediti u godinama koje dolaze. Ovi sinhronici su inspirisali moderne astrologe da daju Uranu revolucionarne karakteristike pošto se pojavio tokom ovih novih političkih i društvenih preokreta. Astrolozima ranog modernog perioda, ova istorija Uranovog otkrića je bila slična prirodi Vodolije, pa je Uran dodeljen kao ekscentrični podvladar objektivnom Vodonoše.

Vladavina kuće Vodolije

Jedanaesta kuća

U modernom astrološkom sistemu abecede dvanaest slova, svaki horoskopski znak vlada jednom od dvanaest kuća u natalnoj karti . Ovu inovaciju su kreirali psihološki astrolozi kako bi uskladili afinitete znakova sa srodnim kućnim temama.

Vodoliji je dodeljena jedanaesta kuća prijatelja, saveza i poklona pošto su Vodolijina društvena i intelektualna nastojanja usklađena sa brigama ove kuće. Pošto je Uran imenovan za modernog podvladara za Vodolije, on poziva neobičan uranski pod-potpis u jedanaesto polje.

Dvanaesta kuća

U klasičnoj astrologiji, za planetarnog vladara Vodolije Saturn se govorilo da svoju „radost“ nalazi u dvanaestoj kući samoće, zatvorenosti i izolacije u natalnoj karti . Dvanaestu kuću su klasični astrolozi nazivali i kućom „zlog duha“, što znači da je bila povezana sa anksioznostima i mračnim temama koje nam izazivaju određeni stepen mentalne patnje. Ovo je povezano sa Saturnom koji je klasično planeta odgovorna za naše najveće testove i iskušenja, koja nastaju zbog osećanja opterećenosti teškim obavezama i brigama.

Kao rezultat toga, Saturn je u stanju da „radosno“ izrazi svoje ograničenije i neprijatnije ponude kada se postavi ovde. Dobra vest o ovom položaju u natalnoj karti je da se može povezati sa temom savladavanja neprijatelja, i iako je teško, može dati urođenicima velike moći istrajnosti kroz najteže životne prolaze na kraju.

Karakteristike Vodolije

Ličnost

Arhetipske osobine Vodolije proizilaze iz njegovih aktivnih, muških ili jang kvaliteta, što ovaj znak čini orijentisanim na angažovanje sa spoljnim svetom. Živi i u ženi Vodoliji i u muškarcu Vodoliji, oni koji su rođeni sa Vodonoscem kao znakom izlaska, sunca ili meseca imaju jasnu objektivnu, ali inteligentnu i inventivnu energiju u svojoj osnovnoj ličnosti, poput ledenog srca zime .

Kao fiksan znak, Vodonoša ima kvalitete održavanja, čineći one sa Vodolijom istaknutim u svojim kartama odličnim u posvećenosti projektima i upornim pridržavanjem svojih društvenih principa. Pod vladavinom Saturna, Vodolije se mogu smatrati „reformatorima“ zodijaka koji izazivaju i testiraju društvene konvencije koje smo izgradili da bismo videli da li su i dalje relevantne i inkluzivne.

Snage

Primarne prednosti Vodolije mogu se naći u njihovoj inteligenciji i njihovoj sposobnosti da ne budu zaglibljeni u subjektivnosti koja bi potencijalno mogla da blokira održavanje nove perspektive. Oni pod ovim znakom imaju sklonost prema apstraktnoj misli koja im omogućava da istražuju probleme i inoviraju nova rešenja. Iako su razgovorni i društveni, mogu da deluju u svojim zajednicama na pažljiv i nepristrasan način, što ih čini tipično dobrim procenama karaktera i pouzdanim kada je potrebna racionalnost.

Vodolije su poznate po svojoj pameti i suvoj duhovitosti, što može biti iznenađujuće uprkos njihovoj hladnoj i sabranoj spoljašnjosti. Znak Vodonoše proizvodi prirodno radoznale i radoznale ljude koji vole da rastavljaju predmete, kao i ličnosti, da vide šta ih pokreće. Možda proizvod trezvenog i odlučnog Saturna, njihovog planetarnog vladara, Vodolije se često ne plaše da preuzmu intelektualne ili kreativne rizike, ili da iznesu trezveno, ali nepopularno mišljenje. „Ništa izgubljeno, ništa dobijeno“ mogao bi biti još jedan moto Vodonoše.

Arhetip Vodolije je prirodno radikalan, a oni sa ovim znakom istaknutim u njihovim kartama često osećaju da se ne uklapaju u mejnstrim društvo, a često i ne žele! Obično svet kasnije sazna da su njihovi neobični pogledi i izumi bili samo ispred svog vremena. Mi ostali smo ti koji će možda morati da pokušamo da održimo korak sa našim izumiteljima Vodolija i vođama misli. Vrlo često vide novu granicu na horizontu, mnogo pre nego što bilo ko drugi ima pojma.

Slabosti

Neki izvori slabosti za Vodolije su ukorenjeni u njihovim velikim snagama. Njihovi snažni mentalni kapaciteti mogu ih dovesti do toga da budu preterano intelektualni u životu, čineći da izgledaju hladno, udaljeno ili bezosećajno. Mogu se susresti sa situacijama iz kojih ne mogu smisliti izlaz, što bi za njih moglo biti zbunjujuće.

Kapacitet Vodonoše za apstraktnu misao može ih naterati da život svode na niz zagonetki koje treba rešiti, postajući toliko teorijski u svojim idejama da postaje teško povezati se sa njima. Iako tipično dobro procenjuju karakter, ovo je snaga koja može da ode predaleko kada se ovi ljudi toliko zaglave na principu tuđe greške da im sude prestrogo; ponekad čak i gubeći iz vida svoju ljudskost.
Vodolije mogu da postanu toliko „fiksirane“ na svoje principe, da drže druge prema višim standardima nego što bi mogli da dostignu. To ih može dovesti do toga da postave mnoge stroge društvene granice, pa čak i da se ljute, eventualno otuđujući druge i izolujući sebe.

Pametni, duhoviti i psihološki fokusirani, Vodolije mogu koristiti humor da se poigraju sa drugima za koje smatraju da su intelektualno inferiorni u odnosu na njih. Iako radoznao, ovaj znak bi trebalo da se čuva da ne postane radoznao, i slično kao i njihove kolege Blizanci, možda će morati da obuzda naviku ogovaranja. Iako Vodolije mogu biti hladne i odmerene u sopstvenim osećanjima, mogle bi da zaborave šta bi moglo da šteti drugima.

Konačno, „suprotna“ priroda Vodolije najbolje se kanališe u važne i korisne uzroke da se zaštiti od navike da bude buntovna i ometajuća samo zbog toga. Ovo može biti štetno i izaziva podele ako nije dobro promišljeno.

Deca Vodolija mogu da odrastaju sa ranjavanjem zbog toga što su autsajderi. Biće dobro negovani tako što će biti prihvaćeni  zbog svoje različite prirode, kao i biće im dozvoljeno da eksperimentišu i izražavaju se na svoj jedinstven način.

Svrha života i karijera Vodolije

Glas pronalaska, revolucije i apstrakcije javlja se u mantri Vodolije: Znam. Osećaj svrhe Vodonoše je isključivo u istraživanju novih društvenih, političkih i tehnoloških granica. Vodolije su „reformatori“, izazivaju konvencije i inspirišu promene u našem svetu.

Svi mi imamo Vodoliju negde u našoj natalnoj karti , tako da možemo da pogledamo u kuću kojom Vodonoša vlada da bismo pronašli specifičnu oblast našeg života kojoj pristupamo na neobičan, intelektualni, pa čak i radikalan način; ili gde treba da prizovemo radoznalu energiju Vodonoše za savladavanje.

Ljudi Vodolije su skloni da budu privučeni bilo kakvom potragom u kojoj mogu da urade i jedno i drugo — dekonstruišu i rekonstruišu — nove sisteme mišljenja, društvene pravde i svesti. Svetovi nauke, istraživanja, obrazovanja, pa čak i psihologije pružaju odgovarajuće izlaze za um Vodolije.

Vodolija na poslu

Vodolijina posmatračka i radoznala priroda ih čini jedinstvenim pogodnim za profesije u kojima su u stanju da istražuju, eksperimentišu i inoviraju, prateći svoje teorije i ideje ka otkrićima. Njihove karijere moraju imati neku dinamiku pronalaska i otkrića da bi bile ispunjene.
Njihov um će verovatno biti njihova jača strana, tako da poslovi, gde njihov intelekt nije osporen ili nedovoljno iskorišćen, ne samo da bi im bili dosadni, već bi i gubitak njihovog potencijala. Ovo bi se moglo manifestovati u mnogim profesijama, ali se verovatno neće naći u prodavcima ili ulogama uslužnog tipa, gde će možda morati da projektuju ličnost koju ne osećaju.

Svaki posao koji ima zastarela, proizvoljna pravila osećaće se kao zatvor, tako da idealna karijera Vodolije mora na neki način biti progresivna. Kao i svim vazdušnim znacima, Vodoliji su potrebni novina, aktivnost, kretanje i prostor, i neće dugo biti zadovoljan na istoj lokaciji, osim ako, naravno, ta lokacija nije neka vrsta laboratorije sa mnogo toga za proučavanje i otkrivanje!

Klasični vladar Vodolije Saturn može voditi Vodolije ka karijeri u društvenim reformama i pravdi. Oni mogu biti odlični socijalni radnici, ne samo na prvoj liniji fronta, već iu administrativnim ulogama. Oni ovog znaka mogu, međutim, pokušati da promene sistem i možda neće biti zadovoljni radom sa društvenim sistemom koji ne služi svima.

Uz veliku ljubav prema znanju, društvenu, razgovorljivu prirodu, rođeni u znaku Vodonoše bili bi odlični učitelji i vaspitači. Budući da su živo zainteresovani za evoluciju čovečanstva, mogu biti privučeni diplomama iz političkih nauka, rodnih studija, pa čak i istorije.
Oštre moći koncentracije Vodonoše mogle bi ih učiniti pogodnim za istraživanje u oblasti za koju smatraju da je progresivna i zanimljiva. Ispunjavajuće i fascinantno za njih, to bi im dalo snagu da dožive dugoročni projekat, a možda čak i zagovaraju neobičnu studiju kada drugi možda još ne vide njegovu vrednost.

Nauka, sa svojim brojnim aspektima, odgovara Vodolijama svih vrsta. Sa svojim afinitetom prema apstraktnoj misli, oni pod ovim znakom mogu da se bave fizikom, gde mogu da istražuju kvantne teorije i samu prirodu univerzuma, na svoje beskrajno zadovoljstvo.

Naučna ruta može dovesti Vodolije do krajnjeg izraza za njihove „tamo van“ karaktere, do karijere u istraživanju svemira. Pored toga što ste astronaut, rad u svemirskom sektoru zahteva inženjerske veštine svih vrsta, koje bi potencijalno mogle da odgovaraju našim prijateljima Vodonošima. Vazduhoplovstvo, hemijsko, kompjutersko, električno, mašinsko i softversko inženjerstvo moglo bi da se dopadne Vodolijancu koji je sklon matematici i analizi.
Prirodno radoznali i zainteresovani za istraživanje moći uma, Vodolije mogu biti pogodne za psihologiju. Njihovi jasni i racionalni karakteri mogu biti od pomoći u mirnom istraživanju mentalnih i emocionalnih konstrukata sa onima kojima je potrebna podrška.

Vodolijina radikalna, buntovna i inventivna priroda se ne sme zanemariti kada uzmemo u obzir svet umetnosti i zabave. Neobičan karakter Vodonoše i napredan karakter mogao bi da ih učini pogodnim za dizajn zvuka, kao i za zvučni inženjering. Mogu se naći među našim najvećim elektronskim i „techno” muzičarima i izvođačima.

Kompatibilnost sa Vodolijom

Kada istražujete opštu kompatibilnost u astrologiji, važno je uzeti u obzir više od znaka sunca, jer će znak u porastu, mesec i druge planetarne unakrsne veze ispričati celu priču u odnosima. Imajući to u vidu, urođenici Vodolije će imati tendenciju da se najbolje stapaju sa vatrenim i vazdušnim znacima; i možda će morati više da radi na odnosima sa vodenim i zemaljskim znacima.

Vatreni znaci

Vodolije će obično naći veliki afinitet sa vatrenim znacima , jer će razumeti međusobnu aktivnu, spontanu prirodu. Ovan i Strelac su dovoljno individualisti da ih Vodolijeva hladna i udaljena priroda ne odvrati.

Strelac će, posebno, uživati u društveno izazovnim i radikalnim načinima Vodolije, i oni će podsticati međusobne sklonosti da budu nekonvencionalni.
Vodolija donosi pronicljivost, promišljenost i objektivnost ponosnom Lavu kojim upravlja solarna energija , a oni potencijalno imaju suprotnost privlačenja veze koja može biti ili magnetska ili polarizujuća.

Vazdušni znaci

Vazdušni znaci prirodno odgovaraju Vodoliji, jer dele isti elementarni izraz. Vodolija i Blizanci će uživati u beskrajnom razgovoru, deleći ideje u harmoničnom, iako uglavnom intelektualnom odnosu.
Vodolija i Vaga će uživati u razmeni ideja o pitanjima socijalne pravde i progresivne misli. Zbog svog saturnovskog uticaja, Vodolija može ponekad biti hladnija i udaljenija i moraće da zapamti da pokaže naklonost romantičnoj Vagi.

Vodolija i Vodolija bi mogli biti dobar spoj, jer će možda osetiti da su konačno sreli nekoga iz svoje galaksije, da tako kažem. Oni će uživati u debatama i inoviranju zajedno, i možda će imati nekonvencionalno partnerstvo.

Vodeni znaci

Vodeni znaci donose ranjivost i emocionalnu inteligenciju kako bi pomogli radoznaloj i apstraktnoj Vodoliji da dotaknu svoje dublje izvore osećanja.
Rak će biti veoma dobar u negovanju Vodolije, što će im verovatno trebati, ali Rakova potreba za emotivnom vezom i izražavanjem može delovati strano i neodoljivo racionalnoj Vodoliji.

Ribe proširuju prijemčive kapacitete Vodolije unoseći duhovnu i filozofsku svest u svoje živote. Ribe, međutim, mogu biti previše privatne i osetljive da bi u potpunosti cenile Vodolijinu radikalnu i suprotnu prirodu. Škorpija
kojom vlada Mars može da unese seksualni magnetizam u vezu sa Vodolijom, ali njih dvoje na kraju mogu imati vrlo malo zajedničkog. Ljubomorne sklonosti Škorpiona su duboko ukorenjene kao i osuđujuće sklonosti Vodolije, tako da oni mogu tvrdoglavo da se drže svog elementarnog tla i često imaju sukobe.

Zemljani znaci

Iako zemljani znaci potencijalno mogu stabilizovati i uzemiti Vodolijinu disperzivnu i neuobičajenu energiju, onima koji su rođeni u znaku Vodonoše možda je najteže da se povežu sa njima.

Jarac , autoritativni kardinalni zemaljski znak, deli Saturnovu vlast sa Vodolijom, tako da možda postoji nešto zajedničko. Jarac, međutim, ima tendenciju da bude praktičan i poštuje tradiciju, gde je Vodolija urođeno nekonvencionalna, što ih tera da se ne slažu oko svojih osnovnih vrednosti.
Bik , iako pouzdan i pun ljubavi, možda je previše ukorenjen da bi se bavio Vodolijinim „tamo amo“ načinima. Oboje su u fiksnim znacima, i slično dinamici između Vodolije i Škorpije, biće tvrdoglavih sukoba između Vodonoše i Bika.

Vodolija i Devica se mogu spojiti sa svojom analitičkom prirodom; međutim, Vodolija može biti okružena napravama i neredom, što bi zbunilo i iznerviralo praktičnu Devicu. Devica voli da bude korisna, ali Vodolija uvek dovodi u pitanje praktičnost, čineći ovo previše čudnim uparivanje da bi trajalo.

Zdravlje Vodolije

U klasičnoj astrološkoj medicini postojala su četiri temperamenta koji su bili povezani sa četiri vitalne tečnosti i četiri osnovna tipa konstitucije. Budući da je pod upravom Saturna, Vodolijom je povezan sa sangviničkim temperamentom, za koji se smatralo da je vruć i vlažan i povezan sa krvlju.
Smatralo se da je sangvinička konstitucija prirodno zdrava i otporna, povezana sa mladalačkom fazom života i prolećnom sezonom. Sangvinici obično imaju veselo raspoloženje, vitke oblike tela i prirodno su energični. Sa Saturnovim uticajem, međutim, Vodonoša će možda morati da se čuva od sklonosti ka melanholiji i moraće da brine o svojim kostima i zglobovima.

Osim neravnoteže tipa Vodolije u vezi sa dehidracijom ili iscrpljenom energijom od prekomernog rada, ovaj tip konstitucije možda neće doživeti mnoge zdravstvene izazove do svojih kasnijih godina. U ovom trenutku, problemi u vezi sa krvnim pritiskom ili stagnacijom krvi mogu se pojaviti kada prirodno visok sangvinični metabolizam počne da se usporava.

Delovi tela

U klasičnoj astrološkoj medicini, ceo zodijak je bio zacrtan na ljudskom telu, a Vodolija je vladala nad cevanicama, listovima i gležnjevima. Kao rezultat toga, oni koji su rođeni sa Vodolijom istaknutom u njihovim natalnim kartama mogu imati duge noge, uske potkoljenice i gležnjeve koji su skloni prevrtanju ili uganuću.
Oni koji žive u ovom znaku će morati da ostanu hidrirani i da održavaju svoja tela toplim i cirkulišu. Rođenje u srcu zime može donekle ohladiti njihov sangvinični temperament, čineći ih sklonim ukočenosti i hladnoći.

Biljni saveznici

Gavez , takođe poznat kao „koštana kost“ ili „pletena kost“, raste na vlažnim, travnatim mestima. Bogat je vitaminom C i kalcijumom, ima antiinflamatorna svojstva i tradicionalni je biljni lek koji se koristi za lečenje modrica, uganuća i preloma kostiju.

Njegovi kvaliteti bogati mineralima mogu iznutra da „spletu“ kosti i vezivna tkiva. Sadrži alantoin, koji kada se koristi lokalno može pomoći u zarastanju rana. Mast ili obloga napravljena od gaveza takođe može ublažiti bolove u zglobovima i artritisu; i može biti prednost za osetljive potkolenice i gležnjeve Vodonoša.

Preslica je glavna saturnova biljka bogata mineralima i vitaminima, uključujući vitamine B, C, E, K, kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, bakar i silicijum. Kao rezultat toga, odličan je za izgradnju jakih kostiju, zuba, kose, noktiju i kože.

Čaj od preslice može pomoći u poboljšanju gustine kostiju kod onih koji pate od osteoporoze i može očistiti zadržavanje vode, infekcije urinarnog trakta i kamenje u bubrezima i mokraćnoj bešici. Sam konjski rep je toliko jak i vlaknast, da je korišćen za poliranje metala u davna vremena.

Ruzmarin je lekovita biljka za Vodoliju, sa svojim solarnim svojstvima koja nudi lek „antipatije“ za dejstvo sunca koje je na štetu ili izgnanstvo. Umereno je vruće i suvo i raste u suvim sunčanim sredinama što bi bilo suprotno od zimskog carstva Vodolije.

Ruzmarin unosi toplotu i toplinu u glavu, a njegov stimulativni biljni miris pomaže u poboljšanju mentalne jasnoće i zadržavanju pamćenja kod intelektualno aktivnih Vodolija. To je adstringentno i poznati karminativ, što znači da pomaže u oslobađanju gasova i podstiče varenje. Ulje ruzmarina – kada se razblaži u laganom ulju – odlično je za masažu. Njegova opuštajuća sunčeva toplota veoma umiruje zategnuta, umorna telad Vodolije i potkolenice.

Ezoterična Vodolija

Tri dekana Vodolije

Svaki od dvanaest znakova zodijaka predstavlja tridesetostepeni komad sazvežđa od 360 stepeni, koji kruže oko Zemlje. Trideset stepeni svakog znaka može se dalje podeliti na tri desetostepena dekana, ili lica, od kojih svako ima sopstveni planetarni podvladar postavljen oko zodijaka u haldejskom redu.

Ova lica se mogu koristiti za određivanje vremena magičnih rituala kada se želi prizvati i iskoristiti Saturnovu planetarnu moć. U proučavanju ličnosti Vodolije, možemo koristiti lica Vodolije da fino podesimo ukus i nijanse planeta ili tačaka smeštenih unutar ovih dekanskih stepeni.

Prvi dekan Vodolije: Venera

Stepenima od 0 do 9 Vodolije vlada Venera , što one sa planetama u prvom dekanu čini potencijalno umetničkijim i relativnijim od tipičnog hladnog arhetipa Vodolije. Oni rođeni sa planetama ili tačkama ovde mogu biti kreativniji, romantičniji i performativniji od svih Vodonoša.

Drugi dekan Vodolije: Merkur

Stepenima od 10 do 19 Vodolije vlada Merkur . Ovo lice ukazuje na veoma jake analitičke i intelektualne sklonosti kod onih koji su ovde istaknuti. Možda ćemo videti naučnike, pronalazače i inženjere među ovim domorocima. Takođe možemo videti one sa aktivnijim književnim i konverzacijskim sklonostima.

Treći dekan Vodolije: Mesec

Stepenima od 20 do 29 Vodolije vlada negujući i misteriozni mesec . Uticaj meseca ovde donekle pojačava emocije, čineći ove ljude osetljivijim, prijemčivijim, pa čak i psihički. Moglo bi se čak i oblikovati kod onih rođenih sa položajem u trećem dekanu kao udaljenijim i zaštitničkim prema svojim emocijama.

Tarot karte Vodolije

Velika  Arkana: Zvezda

Tarot karta koja je u korelaciji sa Vodolijom je broj 17: Zvezda . Ova karta prikazuje anđeoskog Vodonošu koji izliva svoje vrčeve ispod zvezdanog noćnog neba. Vodonoša je jednom nogom u vodi, što predstavlja intuiciju, dok je jedno stopalo zasađeno na zemlju, ukorenjujući figuru u materijalno carstvo. Jedan krčag se uliva u misteriozni svetlucavi bazen, dok drugi gasi suvu zemlju.

Ova dualnost je ravnoteža između manifestacije i izvora duše, sve pod vođstvom božanskog carstva. Figura predstavlja pitaoca posle vremena preokreta, koji pronalazi suštinu svog izraza i konačno shvata kakav oblik treba da poprimi da bi bio živ u svetu. Pomaže nam da meditiramo o našim jedinstvenim darovima i kreativnim snagama koje treba da dođu iz dubina znanja u nama pre nego što se mogu „izliti“ na najhranljiviji i najizbalansiraniji način.

Mala  Arkana

5,6 i 7 mačeva
U malim arkanama Tarota, skup mačeva je povezano sa elementom vazduha. Ovde vidimo tri dekana Vodolije dodeljene 5, 6 i 7 Mačeva, karte koje su povezane sa svešću koja dolazi sa negovanjem i održavanjem intelektualne jasnoće. Ove karte mogu govoriti o vremenima mentalnog ranjavanja i prevazilaženja sumnje u sebe usred intenzivne duhovne i energetske evolucije.

5 mačeva: Venera u Vodoliji

5 mačeva odgovara prvom dekanu ili licu Vodolije. Nosi pod-potpis Venere i u Knjizi o Totu se pominje kao karta „Poraza“. Ova karta se pojavljuje kada smo možda ostvarili intelektualnu ili mentalnu pobedu, ali smo sami donekle poraženi, jer smo izgubili sposobnost da budemo emotivni i relacijski.
Karta „Poraz“ takođe upozorava da se „izdaja takođe može podrazumevati“. (Knjiga o Totu)

6 mačeva: Merkur u Vodoliji

6 mačeva odgovara drugom dekanu ili licu Vodolije. Nosi pod-potpis Merkura i u Knjizi o Totu se pominje kao karta „nauke“. Ova karta se pojavljuje kada se spremamo da krenemo u prolaz da pobegnemo od starih obrazaca mišljenja, ali mračno raspoloženje prikazanih likova nagoveštava da anksioznost i neizvesnost ostaju.
Karta „Nauka“ pokazuje „savršen balans svih mentalnih i moralnih sposobnosti, koji je teško osvojen i skoro nemoguće održati u svetu koji se stalno menja“. (Knjiga o Totu)

7 mačeva: Mesec u Vodoliji

7 mačeva odgovara trećem dekanu ili licu Vodolije. Nosi pod-potpis Meseca i u Knjizi o Totu se pominje kao karta „Uzaludnosti“. Ova dinamična karta se pojavljuje kada smo preuzeli više nego što možemo mentalno i energetski da podnesemo. Pokazuje neku prevaru, ili podmuklost, možda deluje impulsivno sa nedostatkom emocionalne ravnoteže.

Kartica „Uzaludno” predstavlja „intelektualnu olupinu” i upozorava da bi „rezultati mogli biti katastrofalni nego ikad”. (Knjiga o Totu)

https://www.astrology.com/zodiac-signs/aquarius

Tarot i astrologija horoskopski znak Jarac

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde