STRELAC TERMINI: od 22. novembra do 21. decembra
SIMBOL: Kentaur / Strelac
ELEMENT: Promenljiva vatra
VLADAJUĆA PLANETA: Jupiter
KUĆA: Deveti
MANTRA: Vidim
DELOVI TELA: Kukovi, butine i jetra
BOJE: Maroon & Mornarsko plava
TAROT KARTA: Umerenost

Strelac, deveti znak zodijaka, dom je lutalica zodijaka. Ni to nije bezumno lutanje za ove ljude. Strelčevi  tragaju za istinom, a najbolji način da to urade je da krenu na put, razgovaraju sa drugima i dobiju neke odgovore.

Znanje je ključno za ove ljude jer podstiče njihov širokogrudni pristup životu. Oni koji su rođeni u horoskopskom znaku Strelca su živo zainteresovani za filozofiju i religiju i smatraju da ove discipline pomažu njihovoj unutrašnjoj potrazi. Na kraju krajeva, Strelac najviše želi da zna smisao života i da to postigne dok se oseća slobodno i lako.

Simbolizam Strelca + mit

Simbol Kentaura u znaku zodijaka Strelca zasniva se na grčkoj mitološkoj povezanosti sa Hironom , velikim učiteljem muzike, medicine, lova i proročanstva. Hiron je izlečio heroja Ahila i podučavao ga u streljaštvu i mnogim drugim velikim umetnostima kada se brinuo o njemu kao dete. Ahilej je kasnije postao pobednik u Trojanskom ratu, verovatno pošto je naučio da bude hrabar i pametan dok je bio pod paskom ovog dobroćudnog kentaura.

Strelčeva veza sa putovanjima, višim znanjem i traženjem istine potiču iz tragačkih atributa rase kentaura, ali uglavnom od Hirona, koji je bio najljubazniji, najvelikodušniji i najprijateljskiji prema ljudima od svih njih. Budući da je polu-čovek i polu-zver, kentaur/streličar ima i inteligentnu civilizovanu stranu, ali i neukroćenu, zversku prirodu, koja otelotvoruje ravnotežu prvobitnog instinkta i mudrosti.

Element, način i godišnje doba Strelca

U zapadnom tropskom zodijaku, sezona Strelca počinje 22. novembra, a počinje krajem jeseni na severnoj hemisferi. To je doba godine kada su dani počeli da se skraćuju, a noć počinje da dominira. U vazduhu se oseća promena kako poslednji topli dani jeseni počnu da jenjavaju, a nagoveštaji nadolazeće hladne, izolovane zime počinju da obuzimaju vreme.

Promenljivi režim
Strelac je treći od četiri promenljiva znaka zodijaka, koji svi drže elementarnu energiju promene i prilagođavanja na prelaznom kraju četiri godišnja doba. Strelčevo vatreno i promenljivo prisustvo počinje da čisti scenu za sledeću sezonsku predstavu i pomaže u opisivanju Strelčeve nemirne, avanturističke prirode koja traži promene.

Vatreni Element

Element Strelca je vatra , najlakši, najsjajniji element, za koji su drevni astrolozi mislili da je sličan božanskoj svetlosti zvezda i vitalnim, životvornim sunčevim zracima.

Planetarna vladavina Strelca
Domicil Jupitera
U klasičnoj astrologiji, Jupiteru je dodeljena vladavina i Ribama i Strelcem. Smatralo se da je Strelac dnevni/dnevni dom Jupitera, prilagodljivog vatrenog znaka koji omogućava Jupiteru da bude ekspanzivan, potvrđujući i radostan koliko želi da bude kada se tamo postavi.

Jupiter je najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, koja reflektuje najveću količinu sunčeve svetlosti , zbog čega je nazvan „većim beneficom“ i priznat je da ima najveću moć da podari sreću i sreću od svih sedam vidljivih planeta .

Ova planetarna vladarska veza dodaje još jedan sloj prirodnim kvalitetima Strelca, budući da je izvor afiniteta znaka za optimizam, prijateljstvo i entuzijazam. Oni koji su rođeni sa suncem postavljenim u Strelcu veliki su mislioci, tragači za istinom i vole da se upuštaju u filozofska istraživanja i debate. Oni koji su rođeni sa Jupiterom u njegovom vatrenom domu Strelca imaju tendenciju da imaju jaku osnovu optimizma na koje se mogu vratiti i možda će imati sreće kada slede svoja najviša uverenja i vrednosti.

Šteta Merkura

Strelac je u polarnosti sa promenljivim vazdušnim znakom Blizanci. Strelac voli da afirmiše, proširuje i istražuje univerzalne istine, gde Blizanci vole da analiziraju, radije se fokusirajući na prikupljanje malih, fascinantnih detalja, koristeći nestašluke za zadirkivanje, podsticanje i ometanje. Kao rezultat toga, tradicionalno se smatralo da su Merkur i njegovi  načini na štetu ili u malom nepovoljnom položaju kada su postavljeni suprotno od svog doma u Strelčevom smelom, hrabrom i neograničenom svetu.

To je položaj na kome bi planeta komunikacija i jezika morala da nadoknadi da bi se nalazila, pronalazeći kreativne načine za razmišljanje i prenošenje važnih poruka. Rezultat je često tangencijalan način govora i pisanja, jer oni sa ovim položajem zauzimaju dug put kada se izražavaju.

Sa Jupiterovim uticajem, međutim, fokus misli, govora i učenja je na razumevanju objedinjujućih istina života. I dok se čini da Merkuru u ovom znaku treba mnogo vremena da pređe na stvar, uvek postoji velika ideja i veliko razumevanje na umu.

Merkur u Strelcu može izazvati one rođene sa ovim položajem da uređuju i fokusiraju svoju svest na jednu temu dublje u isto vreme, jer više vole da prate svoju radoznalost kako bi naučili malo o mnogim temama.

Vladavina kuće Strelca

Deveta kuća

U savremenom astrološkom sistemu abecede dvanaest slova, svaki horoskopski znak vlada jednom od dvanaest kuća u natalnoj karti . Ovu inovaciju su kreirali psihološki astrolozi kako bi uskladili afinitete znakova sa srodnim kućnim temama.

Strelcu je dodeljeno deveto polje putovanja u inostranstvo, visokog obrazovanja i duhovnosti, pošto je tragačka, avanturistička i radoznala priroda ima afiniteta za ove teme. Pošto Strelcem vlada Jupiter, ovaj savremeni astrološki sistem poziva na bujan, ekspanzivni pod-potpis na značaj devete kuće.

Jedanaesta kuća

U klasičnoj astrologiji, Strelčev planetarni vladar, Jupiter, je rekao da svoju „radost“ nalazi u jedanaestoj kući „dobrog duha“ u natalnoj karti . Ova kuća, povezana sa prijateljima, savezima, nadama i darovima, prirodno je, afirmativno i srećno mesto za Jupiter.

Pošto Jupiter voli da širi i razbija granice, ova kuća govori o mogućnostima koje su nam dostupne kada se osećamo povezani sa zajednicom i dobijemo ohrabrenje, potvrdu i podršku. Jedanaesta kuća je povezana sa savezima koje formiramo i poklonima koje dobijamo u našim javnim ili društvenim ulogama, možda kao produžetak naših karijernih aktivnosti.

Karakteristike Strelca

Ličnost

Osobine Strelca proizilaze iz njegovih aktivnih, muških ili jang kvaliteta, što ovaj znak čini orijentisanim na asertivni angažman sa spoljnim svetom. Živ iu je Strelac žene ili Strelac čoveka , onima koji su rođeni sa kentauru kao njihov izlazećeg sunca, ili mesec znak imaju entuzijazma energiju u svom jezgru ličnosti; poput radosnih, dobronamernih osobina Jupitera.

Kao promenljiv znak, Kentaur ima moć da bude kreator promena, dajući onima sa istaknutim Strelcem u svojim kartama prirodnu sklonost ka prilagođavanju, istraživanju sveta, kao i podučavanju i praktikovanju različitih oblika duhovne predanosti i filozofije. Pod vladavinom ekspanzivnog Jupitera, starosedeoci Strelca mogu se smatrati „tragačima“ zodijaka koji vole da prošire svoje umove tražeći nove perspektive i iskustva.

 

Snage

Primarna snaga Strelca je njihov optimizam. Pošto su rođeni sa smelim, veselim raspoloženjem,  obično se lako osećaju srećnim, entuzijastičnim i da vide svetlu stranu života. Pod uticajem Jupiterove afirmativne i samouverene prirode, Strelci retko podležu sumnji u sebe i obično su u stanju da se kreću napred u životu, verujući da će sve biti najbolje.

Kentaurova žeđ za putovanjima i avanturama dobija epski značaj, gde oni vide svoje živote kako se odvijaju poput zapleta mitopoetske priče, noseći ih uvek na pravo mesto, u pravo vreme. Pošto će njihovi životi verovatno biti ispunjeni fascinantnim iskustvima, oni su tipično divni pripovedači i odlični učitelji, koji u svoje lekcije i priče utkaju univerzalne poruke istine i inspiracije.

Lični integritet je veoma drag Strelcima i biće im teško da prate status kvo ili da trpe ono što smatraju lažnim ili neautentičnim ulogama, idejama ili zakonima. Kada se Strelac oseti dirnut nekim razlogom, izraziće ono što im je u mislima i srcima sa velikim žarom i uverenjem.

Poput njihovih komšija vatrenih znakova, uvek ćete znati gde stojite sa Strelcem, ali pošto oni teže osećaju više filozofije i veće istine, retko su zamerili ili imaju vremena da budu sitničavi.

Malo je verovatno da će Strelci biti posesivni ili materijalisti jer im je prioritet u životu da se lako menjaju, kreću i prilagođavaju. Iako mogu biti neobavezni, oni su takođe retko ljubomorni, proširujući iste slobode na druge koji bi takođe voleli da uživaju.

Slabosti

Neki izvori slabosti za Strelca su ukorenjeni u njihovim velikim snagama. Budući da je promenljiv vatreni znak, Strelac će strastveno iznositi svoja mišljenja ili principe u ovom trenutku, ali zadržava pravo da se uvek predomisli, isto tako strastveno iznoseći svoje nove stavove kasnije. Ovo može da dezorijentiše druge koji su bili sigurni da znaju stav svog kolege sa Saga o nekom pitanju, što im daje reputaciju nepredvidivih, ili ponekad nepouzdanih.

Zbog svog avanturističkog duha i ljubavi prema promenama i putovanjima, Strelci su čuveni neobavezni kada su planovi u pitanju, jer takođe zadržavaju pravo da menjaju svoje rasporede svojim raspoloženjem. Kada pokušavaju da nateraju ljubavnika Strelca da se posveti dugotrajnoj vezi, ljudi treba da upravljaju svojim očekivanjima, jer ovaj vatreni znak voli da živi u trenutku i ponekad može slomiti srca onih koje ostavljaju iza sebe.

Archerov optimizam je generalno pozitivan, pa čak i zarazan, ali oni mogu postati toliko zaljubljeni u svoje ideale da postanu veoma neutemeljeni i nerealni, smatrajući da su redovan život i njegova ograničenja nezgodni i razočaravajući. Deci Strelcima posebno će biti od koristi uputstva o tome kako da dodaju zdravu strukturu i posvećenost svojim životima i prijateljstvima, tako da odrastaju sa osećajem podrške kada im je najpotrebnija.

U klasičnoj astrologiji, Jupiter je povezan sa mudrim učiteljima i kraljevima, dajući onima iz ovog znaka hrabar, autoritativan način govora. Međutim, ovo može biti na ivici snishodljivosti, ako ne poštuju one sa kojima komuniciraju, dajući drugoj strani osećaj da im se prigovara ili arogantno odbacuje. Kao i svi vatreni znaci, Strelac će morati da kontroliše svoju impulsivnost, nestrpljivost i kratak temperament, što se može predstaviti kao čuvena Kentaurova „brutalna iskrenost“.

Životna svrha i karijera Strelca

Mantra i svrha

Glas optimizma, entuzijazma i žeđi za avanturom javlja se u mantri Strelca: Vidim . Streličarev osećaj svrhe je u potrazi za univerzalnim istinama života, a ovaj znak će otići do samih krajeva zemlje da bi „video“ i iskusio sve što život može da ponudi za sebe.
Svi mi imamo Strelca negde u našoj natalnoj karti , tako da možemo da pogledamo kuću kojom ovaj znak vlada da bismo pronašli specifičnu oblast života kojoj pristupamo na ekspanzivan, optimističan način, ili gde treba da pozovemo optimističku energiju Kentaura za ovladavanje.

Ljudi Strelčevi imaju tendenciju da budu privučeni bilo kakvom potragom gde mogu rasti na duhovnom nivou i naučiti druge da rade isto. Putovanja, motivisanje, javni govor, deljenje znanja, avantura i prosvetljenje pružiće Strelcima izlaz za njihovu prilagodljivu, vatrenu energiju.

Strelac na poslu

Strelčev osećaj za slobodoumni optimizam i avanturu čini ih jedinstvenim pogodnim za profesije u kojima su neke vrste pioniri, stvarajući sopstvene uloge i prilike u svetu kako bi mogli da zarađuju za život sa svojim raznolikim i eklektičnim interesima. Njihove karijere moraju biti dovoljno izazovne i dinamične da ispune njihovu prilagodljivu prirodu. Strelčeva toplina i idealizam će verovatno biti njihova jača strana, tako da će poslovi u kojima mogu da podučavaju, inspirišu i rade za viši cilj ili svrhu biti najbolji.

Ovo bi se moglo manifestovati u mnogim profesijama, ali se verovatno neće naći u stalnim poslovima rutinskog tipa koji zahtevaju rad na finim detaljima ili analizi. Kao i svim vatrenim znacima, Strelcu je potreban izazov, kretanje i prostor, tako da neće dugo biti zadovoljan na istoj lokaciji osim, ​​naravno, ako se ta lokacija ne nalazi na egzotičnom mestu! Ako imaju sedeći aspekt u svom poslu, to treba da uravnoteže odmorima, vežbama kretanja poput joge i uživanjem u multikulturalnim događajima i aktivnostima.
Budući da Strelcem vlada Jupiter, planeta optimizma, viših istina i ekspanzije, u aktivizmu se potencijalno može naći prirodna stručna sprema. Bilo koji način na koji Sag domorodac može da preuzme aktivnu ulogu u podučavanju i inspirisanju pozitivnih promena, rasta i osećaja kolektivnog jedinstva verovatno će biti najispunjeniji.

Učenje je još jedna profesija, sa Jupiterom, vladarom Strelca, koji je povezan sa višim učenjem i mudrošću. Ovo može biti bilo koja tema za koju se urođenik oseća povezanim i strastvenom i može biti na univerzitetskom nivou, dele filozofiju, multikulturalne, pa čak i religijske studije.

Budući da Strelci naginju aktivizmu i očuvanju integriteta, i često su veliki zagovornici autsajdera, bilo koji aspekt zakona bi mogao biti ispunjen. Strelci mogu imati veliku empatiju za ljudsku borbu, često moraju sami da prođu nekonvencionalan put u životu. Jupiter je povezan sa pravdom i višim vrednostima, često vodeći ove ljude ka ostvarenju ovih ideala.

U klasičnoj astrologiji, Jupiter je povezan sa duhovnošću i duhovnim učiteljima, a takođe je povezan sa „guruima“ u vedskoj astrologiji, tako da bi neka vrsta duhovnog vođe bilo privlačno, prirodno pogodno za Strelce. Ovo može biti u okviru bilo kog sistema verovanja sa kojim je domorodac povezan, postavljajući ih na rukovodeće uloge u crkvama zajednice, u lokalnom studiju za jogu, ili čak u trenerstvu.

Strelci obično imaju prirodnu radoznalost i veštinu za jezike, tako da bi poslovi pisanja, pripovedanja ili čak prevođenja bili prikladni za artikulisanog i dobro proučenog Kentaura.

Sa ljubavlju prema putovanjima i avanturama, Strelci bi mogli da budu odlični turistički vodiči, gde mogu da kombinuju svoje društvene darove za pripovedanje, više poznavanje lokalne kulture i ljubav prema prirodi u dinamičnoj i zabavnoj ulozi.
Kao i kod svih vatrenih znakova, Strelci imaju atletske sklonosti, tako da rad u oblasti sporta i kretanja može biti privlačan. Iako Kentauri vole da budu aktivni, oni možda nisu naročito tražeći status, ambiciozni ili konkurentni; i mogu da se bave sportom iz radosti i druženja i mogu biti odlični treneri tima, ili čak praktičari sportske medicine.

Kompatibilnost sa Strelcem

Kada istražujete opštu kompatibilnost u astrologiji, važno je uzeti u obzir više od znaka sunca, jer će znak u porastu, mesec i druge planetarne unakrsne veze ispričati celu priču u odnosima. Imajući to u vidu, starosedeoci Strelca će imati tendenciju da se najbolje stapaju sa vatrenim i vazdušnim znacima; i možda će morati više da radi na odnosima sa vodenim i zemaljskim znacima.

Vatreni znaci

Strelac će obično naći veliki afinitet u drugim vatrenim znacima , jer će razumeti impulsivnu, spontanu prirodu jedni drugih. Ovan može da podnese Streličevu vrućinu i brutalnu iskrenost i dovoljno je nezavisan da se ne oseća zaostalim kada ih Strelčev život odvede iz grada. Njih dvoje će zajedno biti aktivni i živahni.

Strelac sa Lavom može biti divan, inspirativan, kreativan duo, ali Lavu će možda trebati više pažnje i sigurnosti nego što Arčer slobodnog duha ponekad može da pruži. Strelac sa Strelcem može biti odličan spoj, sa afinitetom, razumevanjem i dogovorima na daljinu.

Vazdušni znaci

Vazdušni znaci Strelcu donose prirodnu komplementarnu energiju, jer vazduh hrani vatru, podstičući je da raste i postaje življa. Vodolija i Vaga unose inteligenciju i radoznalost u Strelčev nadahnuti i avanturistički svet.
Blizanci , kojima vlada Merkur, unose razigranost, radoznalost i nestašluk u Sagov avanturistički život; a njih dvoje mogu imati komplementaran ili polarizovan odnos. Strelac može naučiti Blizance da paze na širu sliku i da se ne fokusiraju previše na male detalje, a Blizanci mogu da izazovu Strelčev idealizam tako što će ih sprečiti da postanu previše grandiozni.

Vodeni znaci

Vodeni znaci mogu imati najveći izazov u ​​vezi sa ovim znakom, iako mogu doneti emocionalnu inteligenciju koja će pomoći da se ohladi i uravnoteži Strelčeve smele, entuzijastične i lutajuće tendencije.
Rak će biti veoma dobar u brizi o Strelcu, što će im se dopasti, ali Rak će možda više voleti da ostane kod kuće dok Strelac luta svetom. Ribe će potencijalno deliti neke duhovne i filozofske afinitete sa Strelcem, pri čemu će oba znaka klasično vladati ekspanzivnim Jupiterom, ali mogu biti previše osetljivi i privatni da bi u potpunosti cenili Strijelčevu brutalnu iskrenost.

Škorpija može da unese seksualnu moć u vezu sa Strelcem, ali sa Škorpijinim ljubomornim sklonostima, ovo je potencijalno nestalan meč za Strijelca slobodnog duha, koji više voli da živi u trenutku.

Zemljani znaci

Zemljani znaci mogu potencijalno stabilizovati Sagovu revnu prirodu, a Jarac , autoritativni kardinalni zemaljski znak, ima hrabrosti da se suprotstavi Strelčevoj oholosti.

Bik , iako pouzdan i pun ljubavi, može biti previše tvrdoglav i ukorenjen da bi se bavio Strelčevim planovima koji se stalno menjaju.
Devica je možda previše skromna i fokusirana na savršeno obavljanje stvari da bi uživala u Strelčevim  divljim, neukroćenim sklonostima.

Uopšteno govoreći, kada Strelac udruži snage sa zemljanim znacima u radu, oni mogu zajedno da pokriju mnogo terena, sa zemaljskim znacima koji nude praktičan realizam kako bi pomogli Strelčevima da slede svoje inspirativne ideje.

Zdravlje

U klasičnoj medicinskoj astrologiji postojala su četiri temperamenta, koji su bili povezani sa četiri vitalne tečnosti, i četiri osnovna tipa konstitucije. Kao vatreni znak, Strelac je povezan sa umerenijom verzijom koleričnog temperamenta, za koji se smatralo da je vruć i suv, i povezivao je proizvodnju žuči za varenje.

Pošto Strelcem vlada Jupiter, to Strelcima daje dodatnu mešavinu sangviničke konstitucije, koja je topla i vlažna i sklona rasipavanju energije i gasova za varenje. Oni koji su rođeni sa Strelcem u usponu, posebno mogu predstavljati vatrenu fizičnost atletskog tela, koje može imati tendenciju da fizički i emocionalno bude vruće, što ih čini ranjivim na nemir, dehidraciju i pregrevanje.

Delovi tela

U klasičnoj astrološkoj medicini, ceo zodijak je bio zacrtan na ljudskom telu, a Strelac je vladao bokovima i butinama, a iznutra, jetrom. Kao rezultat toga, oni sa Strelcem mogu imati jake noge, ali će možda morati da se zaštite od naprezanja ili prekomerne upotrebe mišića butine, kostiju i fleksora kuka.

Jetra je veoma jupiterijski organ, velika je i ekspanzivna, i stalno se regeneriše, slično kao njen planetarni vladar, tako da je poseban organ fokusa za ovaj znak. Važno je da se briga o jetri ugradi u ishranu Kentaura kako ne bi bila preopterećena ili toksična.

Strelčevi  moraju da drže svoju ishranu i vežbanje u ravnoteži sa svojom ljubavlju da slave život uz dobru hranu i piće. Oni mogu da održavaju svoje sisteme hladnim i nivoe stresa na niskom nivou uz smirujuće, opuštajuće prakse, voće i povrće bogato vlaknima i dobru hidrataciju.

Biljni saveznici
Koren maslačka je glavni Strelčev biljni saveznik, a njegove glavne prednosti su korisne, podržavajuće i lekovite za jetru. Opterećen antioksidansima i antiinflamatornim svojstvima, štiti od oštećenja ćelija izazvanih slobodnim radikalima u sistemu. Koren maslačka podržava varenje, smanjuje zadržavanje vode i pomaže u čišćenju viška masti iz jetre. Može da umereno hladi i isušuje, pomažući da se smiri višak toplote i vlage u želucu i jetri, kao i u sistemu tela Strelca koji ima tendenciju pregrevanja.

Matičnjak je još jedan saveznik Strelca, sa umirujućim mirisom i kvalitetima koji čiste jetru i podstiču varenje. Budući da je jupiterijska biljka, ima tendenciju da raste u izobilju, a njeni čaj i tinkture pomažu u smirivanju nervnog sistema i stimulisanju žuči kako bi se poboljšalo varenje masti i funkcija jetre.

Klasični lekari su govorili da „pročišćava“ melanholiju, stanje suvoće i hladnoće u telu koje dovodi do ukočenosti i depresije, pa se može koristiti za isticanje toplih i opuštenih kvaliteta tamo gde su one manjkave.
Žuti luk je primer još jedne jupiterijske biljke, čiji listovi se mogu jesti u salatama i sadrže mnogo istih minerala i vitamina kao spanać. Kalpeper je rekao da žuti luk hladi, isušuje i jača jetru, koji je preporučio njegov čaj za čišćenje i lečenje čireva i infekcija sinusa i respiratornog trakta. Žuti luk sadrži sastojke koji imaju stimulativno i laksativno dejstvo na creva, što pomaže da se ublaži zatvor i da se izbaci preopterećena jetra.

Ezoterični Strelac

Tri Dekana Strelca

Svaki od dvanaest znakova zodijaka predstavlja tridesetostepeni komad sazvežđa od 360 stepeni, koji kruže oko Zemlje. Trideset stepeni svakog znaka može se dalje podeliti na tri desetostepena dekana, ili lica, od kojih svako ima sopstveni planetarni podvladar postavljen oko zodijaka u haldejskom redu.

Ova lica se mogu koristiti za određivanje vremena magičnih rituala kada se želi prizvati i iskoristiti Jupiterova planetarna moć. U proučavanju ličnosti Strelca, možemo koristiti lica Strelca da fino podesimo ukus i nijanse planeta ili tačaka smeštenih unutar ovih dekanskih stepeni.

Prvi dekan Strelca: Merkur

Stepenima od 0 do 9 Strelca vlada Merkur. Ovo je šteta planete glasnika, čineći one sa planetama u prvom dekanu veoma ekspanzivnim i kreativnim u upotrebi jezika, ali takođe naglašava neke potencijalne borbe sa intelektualnim fokusom i disciplinom.

U pogledu ličnosti, prvi dekan Strelca može biti analitičniji i skloniji prikupljanju i razmeni informacija od ostalih dekana Strelca. To ih čini potencijalno odličnim govornicima, pripovedačima i nastavnicima, ali takođe može pojačati njihovu sklonost da budu preterano entuzijastični i višesložni kada govore. Ovaj poklon može najbolje zablistati u učionici, ili u ulogama duhovne inspiracije i motivacije.

Drugi dekan Strelca: Mesec

Stepenima od 10 do 19 Strelca vlada Mesec , što one koji su ovde rođeni sa planetama čini sklonijim emocionalnom entuzijazmu i impulsivnosti. Negujući i brižni kvaliteti meseca stapaju se sa strastvenim i inspirativnim tendencijama Strelca da iznese veoma smela izražajna osećanja, kao i demonstracije ovih. Promenljivi kvaliteti meseca stapaju se sa Strelčevom promenljivom vatrom, stvarajući potencijal za promene raspoloženja kod onih sa planetama u ovom dekanu.

Treći dekan Strelca: Saturn

Stepenima od 20 do 29 Strelca vlada Saturn , planeta dužnosti, odlučnosti i istrajnosti. Saturnov uticaj ovde potencijalno fokusira i stabilizuje impulsivne tendencije Strelca i može učiniti one rođene sa planetama u trećem dekanu Strelca trezvenijim, realističnijim i strpljivijim.

Strelac obično voli da kaže „da“ životu i iskustvu, ali Saturnov ozbiljan i pragmatičan uticaj ublažava ove tendencije Strelca, čineći ih sposobnijim da postavljaju granice i uslove za svoje aktivnosti i istraživanja.

Tarot karte Strelac

Glavne Arkane: Umerenost

Tarot karta koja je u korelaciji sa Strelcem je broj 14: Umerenost. Ova karta prikazuje smiren i fokusiran anđeoski karakter, koji majstorski balansira tok između dva putira. Anđeo Umerenosti je jednom nogom na kopnu, a jednom u vodi, pokazujući harmoničnu mešavinu između stabilnosti i fluidnosti koja se nalazi između intuicije i sposobnosti da se materijalizuje.
Karta Umerenosti govori o umerenoj prirodi i načinu razmišljanja koji mogu da pomognu da se Strelčevo prirodno ekspanzivno i entuzijastično duhovno verovanje i istraživanje usavrši, pomažući da se usavrše uvidi stečeni u nešto održivo i dostižno u materijalnom svetu.

Mala  Arcana
8, 9 i 10 štapova
U malim arkanama Tarota , odelo štapova je povezano sa elementom vatre. Ovde vidimo tri dekana Strelca dodeljena 8, 9 i 10 štapića, karata povezanih sa upravljanjem inspiracijom i kreativnom energijom. Ove karte prikazuju važan odlomak u iskorištavanju moći vatre razvijanjem duhovne svesti, majstorstva i vere u naše najviše ideale.

8 štapova: Merkur u Strelcu

8 štapova odgovara prvom dekanu ili licu Strelca. Nosi pod-potpis Merkura i u Knjizi o Totu se spominje kao karta „Brzine“. Ova karta se pojavljuje kada postajemo nemirni i pokušavamo da dovedemo projekat ili potragu do brzog kraja. Podseća nas na važnost temeljnog završetka, pre pozivanja u novo.

Karta „Brzina“ takođe predstavlja „suptilizaciju vatrene energije i fenomena govora, svetlosti i elektriciteta“. (Knjiga o Totu)

9 štapova: Mesec u Strelcu

9 štapova odgovara drugom dekanu ili licu Strelca. Nosi pod-potpis meseca i u Knjizi o Totu je pominjana kao karta „Snage“. Čini se da nas ova karta podseća da ne reagujemo emocionalno ili subjektivno na naše trenutne izazove i probleme; kada se gubimo u osećanjima može pomutiti naše rasuđivanje.

Karta „Snaga“ takođe istražuje „najpotpuniji razvoj (životne) sile u njenom odnosu sa silama iznad nje i fenomen promene kao stabilnosti“. (Knjiga o Totu)

10 štapova: Saturn u Strelcu

10 štapova odgovara trećem dekanu ili licu Strelca. Nosi podsignaturu Saturna i u Knjizi o Totu se spominje kao karta „ugnjetavanja“. Ova dinamična karta se pojavljuje kada preuzimamo više nego što možemo da izdržimo ili da upravljamo; i podseća nas da budemo disciplinovani u odnosu na naše trenutne odgovornosti.

Karta „Ugnjetavanje“ istražuje vatru u njenom potencijalno najdestruktivnijem aspektu, „ako se njena moć odvoji od svojih duhovnih izvora, ona je postala slepa (životna) sila“ bez moderirajućih uticaja. Takođe istražuje dihotomiju između znaka i planete i izazove njihovog usklađivanja; „Strelac je duhovan, brz, lagan, neuhvatljiv i svetao, a Saturn je materijalan, spor, težak, tvrdoglav i nejasan. (Knjiga o Totu)

https://www.astrology.com/zodiac-signs/sagittarius

Astrologija i Tarot -horoskopski znak Škorpija

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde