Da biste napravili svoje magično ogledalo koje ćete koristiti za proricanje  potrebno je da imate stari drveni ram ili sliku u koju ćete ubaciti obrađeno staklo ,mada za tu namenu možete kupiti i nov ram sa staklom.

Pri izboru rama trebalo bi  da on bude tamne boje, jer novi svetlucavi okviri imaju tendenciju da se njihovo svetlucanje odražava na površini stakla ,što vam može jako smetati u proricanju.
Najbolje je izabrati ovalni ili okrugli oblik i to ne prevelik, jer kad tad ćete poželeti da ga ponesete sa sobom.
Zatim kupite bocu crnog emajliranog spreja pazeći da je preporučeno za upotrebu na staklu ,jer neki sprejevi nisu.

Pre nego počnete sa izradom očistite dobro staklo nekim sredstvom za čišćenje ,trudeći se da ne ostanu mrlje i ostavite da se dobro osuši.


Staklo postavite na sloj papira pazeći da pri rukovanju ne dodirujete previše staklo kako ne bi ostale mrlje.
Zatim krenite da brzim pokretima prskate staklo emajliranim sprejom ,takođe vodeći računa da to uradite jednim potezom bez mnogo slojeva kako bi prvi put prekrili površinu crnom farbom.
Ukoliko radite napolju,bilo bi poželjno da dan ne bude vetrovit ili sa nekim drugim neprilikama ,da se ne bi čestice prasine zalepile na staklo.

 


Ofarbano staklo ostavite da se dobro osuši par sati.
Neki ljudi prelaze jos jedanput sprejom ,mada je preporučljivo da ceo proces bude završen iz prvog puta.
Takodje, neko ofarba i drugu stranu stakla ,neko ne..vas je izbor.
Kada je površina stakla skroz suva vratite je u ram.Preporučljivo je osnaživanje energije ogledala pri punom Mesecu odgovarajucim spelom.

Dalji rad sa ogledalom podrazumeva i pravila održavanja,kao sto je čišćenje,upotreba samo od strane vas ,pravilno čuvanje…

Na slici su ogledala za proricanje  iz Britanskog muzeja veštičarstva

Fejsbuk Komentari
Baner

1 KOMENTAR

  1. […] Kako napraviti svoje ogledalo za proricanje mozete pogledati OVDE, a drevne tehnike korišćene u noći Samhaina bile su pomalo i zastrašujuće. Jedan od načina da osoba sazna svoju budućnost bio je i silazak u neku podzemnu prostoriju, najčešće u podrum, gde se hodajući unazad i držeći ogledalo ispred sebe moglo očekivati da se u ogledalu pojave vizije budućih događaja kod tumača. Devojka koja bi želela da sazna ime budućeg supruga trebalo je da pre 12 časova noću, uz svetlost jedne sveće posmatra u ogledalo i očekuje da će se u njemu pojaviti lik budućeg supružnika. Neka verovanja govore da ako se ne pojavi lik, a časovnik prođe 12 časova u ogledalu će se pojaviti sam đavo. […]

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde