Zelena boja se odnosi na element zemlje i vazduha, severni smer, planetu Veneru. Povezana je sa prosperitetom, obiljem, bogastvom, plodnošću, pa je tako u magiji za novac, zelena sveća najbolji izbor za rad.

Čini za novac najbolje je raditi nedeljom, četvrkom ili petkom kada su dani Venere, Jupitera ili Sunca, i naravno u vreme rastuće ili pune faze Meseca.

Postoji više varijacija rituala sa zelenom svećom na temu novca, a ja ću vam predstaviti najjednostavnije načine, kako bi svi mogli imati istu šansu za ostvarenje svog finansijskog prosperiteta.

Za izvođenje sledećeg rituala potrebni su vam – zelena sveća, ulje cimeta, nekorištena igla, objekti koji predstavljaju novac, kao što su kovane ili papirne novčanice, zlato, srebro.. a oni koji su u mogućnosti mogu svoj oltar obogatiti kristalom Aventurina, biljkama kao što je lovorov list, badem ili listovima sveže nane.

Pre nego zapalite sveću, iscrtajte na njoj simbol Rune Fehu i izvršite premazivanje sveće uljem cimeta.

Runa Fehu
Runa Fehu

Upalite sveću, fokusirajte se na plamen i vizuelizirajte kako novci dolaze ka vama.

Zamolite Gospu Meseca da dozvoli dolazak novca, na način koji neće povrediti nikoga i koji će vam služiti u svrhe kojima ste i namenili. Naravno, ne zaboravite da se svaki spel završava izgovorom „Tako mora biti“!

Nakon rituala meditirajte neko vreme razmišljajuci o novcu koji ste poželeli i načinu kako ćete ga potrošiti.

Naravno, uspeh ovog rituala zavisi od vaše sposobnosti i umeća. Sam ritual je primer simpatičke magije i svaka dovitljivost i upotreba ličnog znanja može pomoći uspehu istog. Neki mogu podići energiju u radu, neki obogatiti svoj oltar ličnim stvarima koje simbolizuju uspeh..u suštini izbor je na vama.

Postoje i drugi načini rada u činima za privlačenje novca, takođe sa zelenom svećom. Jedan od njih je i upotreba bele sveće, pored zelene, koja će simbolizovati vaš i vaše sjedinjenje sa obiljem, kada se dve sveće postave na određeni razmak i u dva rituala u razmaku od 9 dana, sveće približe jedna drugoj i simbolično se dovede do spajanja vas i obilja.

No, svakako najjednostavniji ritual jeste onaj koji su koristile i naše bake i davna vremena i prizivale dotok novca u svoj život.

Ako nemate Vešticji kotlić za izvođenje ovog rituala, dovoljna je i jedna čista posuda koju ćete u noći Punog Meseca nameniti za dotok obilja i novca. Potrebno je naći „zgodno mesto“ gde ćete moći da uhvatite što vise Mesečevih zraka, i postaviti posudu u kojoj je voda i srebrni novčići tako da zraci padaju direktno na nju. Dok nežno rukama prelazite iznad površine vode, simbolišući skupljanje Mesečevog sjaja izgovarajte:

„Divna Gospo Meseca,

donesi mi tvoje bogastvo u pravo vreme,

popuni ove ruke srebrom i zlatom,

sve što ti meni možeš dati, moja torba će držati“

Ponovite ovo tri puta, i kada završite prospite vodu na zemlju i zahvalite se Gospi Meseca što će vam poslati potrebni novac.

Kod izvođenja rituala za novac, postoji još jedno pravilo koje bi trebalo da poštujete. Kada novac stigne, odvojite mali deo novca i dajte u „dobrotvorne „svrhe..na vama je da izaberete kome i koliko ste u mogućnosti da odvojite. Srećno

Fejsbuk Komentari

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde