Najveće čudo antičkog sveta,Velika piramida u Gizi,i dan danas stoji kao nemi svedok nama nepoznate civilizacije koja je nakon što je završila svoj unapred određeni vek ,otišla u zaborav.Velika piramida u Gizi nije samo impresivna po svom arhitektonskom i graditeljskom postignuću,već je i mesto gde su kroz njene prolaze i komore ,posvećenici Škola misterija,ulazili kao ljudi ,a izlazili kao Bogovi.

Kraljeva odaja je bilo mesto „drugog rođenja“,“materica misterija“,mesto u čijoj se dubini nalazi nepoznato biće koje je nazvano Inicijator,obučen u plavo i zlato i koji nosi u ruci Sedmostruki ključ večnosti.To je bio Majstor svih Majstora,koji nikada nije napustio kuću mudrosti, niti je njegovo lice video iko ko nije prošao kroz pripreme i čišćenja.

 

U Kraljevoj odaji se odigravala drama smrti i rođenja.Ovde je kandidat nakon sto je razapet na krstu ,u vreme ekvinocija ili solisticija,pokopan u veliki kovčeg. U Kraljevoj odaji postoji duboka tajna koju nosi sama atmosfera i temperatura odaje.Hladnoća odaje je takva da reze do kosti.Ova soba je bila vrata između materijalnog i transcendentalnog sveta. Dok je telo kandidata ležalo u kovčegu ,duša Neophyta je poput jastreba skakala do nebeskih sfera gde je iz prve ruke otkrivala večnost života,svetlosti,istine kao i iluzije smrti,tame i greha.Velika piramida je bilo mesto gde su drevni sveštenici imali dopuštenje da saznaju najveće tajne ljudskog postojanja. Treba napomenuti da u Kraljevoj odaji,ukoliko udarimo o kovceg zvuk koji se emituje, je pandan nama poznate muzicke lestvice.Ova tonska vrednost kao i sama atmosfera je možda bio jedan od glavnih razloga zašto je Kraljeva odaja imala idealne uslove za dodeljivanje najvišeg stepena misterija…

Fejsbuk Komentari
Baner

2 KOMENTARA

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde