Pre nego što podelim ovu invokaciju sa vama, htela bih da napomenem da evidentno postoji problem kod nekih Youtube snimaka, koji nam mogu pomoći, ali nažalost nekada su nedorečeni, pa samim tim i sam čin izvođenja rituala moze čak i stvoriti problem.

Četiri Arhanđela: Mihael, Uriel, Gabrijel i Rafael su vladari četiri strane sveta odnosno četiri elementa: vatra, voda, zemlja i vazduh. Ova četiri elementa, četiri Arhanđela, bila su kroz istoriju predstavljna na razne načine kao zaštitinici zemlje i čovečanstva. Od Sumerije, preko Egipta, gde je Sfinga koja je imala lice čoveka, grudi i šape lava, zadnji deo Bika, krila Orla, ustvari predstavljala četiri carske zvezde, četiri Arhanđela koji čuvaju čovečanstvo.
3000.godina pre Hrista, kod Persijanaca, postojale su četiri Kraljevske zvezde:

* Formalhaut u Vodoliji (čovek) je Gabrijel, upravitelj Prvog raja, čuvar zapada, element voda
* Regulus u Lavu (Lav) je Rafael, čuvar istoka, Bog Isceljenja, upravitelj drugog Raja, element vazduh
* Antares u Ophiuchus-u (Orao) je Uriel i on je čuvar severa i upravitelj Tartarusa,  element zemlja
* Aldebaran u Biku, Mihael koji je čuvar juga, upravitelj Rajske vojske, element vatra

Ritual invokacije Arhanđela se izvodi da bi se stekao uvid i zaštita sebe, svojih bližnjih kao i celog čovečanstva. Zato je veoma bitno postaviti Arhanđele na svoje mesto.
Stanite ili sedite licem okrenuti prema istoku i zatvorite oči. Ovim položajem će vam Arhanđeli biti postavljeni na mestima kojima i vladaju.

Zamislite krug bele svetlosti oko vas.

Kada se osećate spremni pozovite Arhanđela Mihajla, on stoji sa vaše desne strane. Zamolite ga da svojim mačem pruži  zaštitu od svih negativnosti, da vam snagu, integritet i pruži vam zaštitu da uvek možete delovati na strani dobra.
Napravite pauzu, zatim pozovite Arhanđela Uriela. On stoji sa vaše leve strane. Zamolite ga za mir, spokoj i da vam pomogne da otpustite sve brige i nesigurnosti.
Napravit pauzu i pozovite Arhanđela Rafaela da stane ispred vas. Zamolite ga za pomoć u isceljenju, zdravlju, lečenju rana, kako bi vratili balans vašeg bića.
Nakon pauze pozvati Arhanđela Gabrijela da stane iza nas. Zamoliti ga da očisti sve naše strahove, nesigurnosti, da očisti naše telo i duh.

Dok pravite pauze između priziva Arhanđela, možete pokušati da saslušate da li svaki Arhanđeo ima neku poruku za vas. Isto tako nakon priziva svih Arhanđela postavite pitanja vezana za vašu zaštitu, porodicu, zdravlje. Doživećete odgovore na različite načine. Npr. od promene temperature u prostoriji, do bljeksa struje kroz vaše telo… a na vama je da ih prepoznate.

U ovom ritualu nije toliko bitno kako percipiramo Arhanđele, ali radi našeg boljeg i skladnijeg osećaja vizuelizacije, najbolje ih je zamišljati onako kako su predstavljeni, ogrnuti haljinama i sa svojim simbolima. Važniji je osećaj zaštite koji imamo dok nas oni okružuju. U ovakvom stanju možete ostati dok god se osećate prijatno. Kada želite da se vratite u svakodnevnicu zahvalite svakom Arhanđelu i ,redom kojim ste ih prizvali, otpustite ih.
Ja cu priložiti i ovaj snimak invokacije koji je takođe prikladan kao ritual za zaštitu, ali uz napomenu da je potrebno postaviti Arhanđele na svoje mesto prilikom priziva.

Fejsbuk Komentari
Baner

1 KOMENTAR

  1. […] Ako bi se ikada povela studija o popularnosti Arhanđela,Mihajlo bi verovatno zauzeo visoko prvo mesto.Obožavaju ga hrišćani,Jevreji,muslimani,pagani,ali i praktikanti Vudu i Hudu sistema.Možda deluje čudno, ali u magijskoj praksi Hudua,Mihajlo je veoma cenjen zaštitnik i postoji čitav niz  rituala sa Psalmima i svećama ,novenama,posvećenim ovom Arhanđelu ,u molitavama za zaštitu.Spominje se u Bibliji,Kuranu,u esenskim i apokrifnim spisima.U Zoharu, Mihajlo je jedan od četiri Arhanđela Univerzuma,zajedno sa Rafelom,Gabrijelom i Urijelom.O prizivu četri Arhanđela ,četri Kraljevske zvezde ,čija slava i moć kao zaštitnika čovečanstva dopire do starog Egipta, u obliku Sfinge,pisali smo OVDE […]

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde