Alister Krouli  je definisao Magiku kao nauku i umetnost izazivanja promena u skladu s Voljom.
Uz dužno poštovanje Alister-a, Ritualna magija više je umetnička forma nego nauka. Naučni eksperimenti, koristeći iste metode, iste podatke, iste konstante, teoretski se mogu ponoviti. S druge strane, ritualna magija ne može garantovati da će proizvesti ista iskustva, iako je ritual isti. Zakoni ritualne  magije nisu vezani za zakone uzroka i posledice kao što su naučni zakoni.

Ritualna magija koristi i svih pet fizičkih čula i mnoge unutrašnje osećaje:

Vid potiče od   strane simbola božanstva koje će Mag  prizivati. Primer: ako radite s Kabalom , da biste pozvali Thotha / Hermesa / Merkura, možda želite sliku ili crtež boga; narandžastu boju za sefiru  Hod; slovo 8, što označava broj Hoda na Drvetu života. Oltarne sveće prikladnih boja takođe potiču vidno polje.

Ukus se podstiče vinom i hlebom ako imate zajedništvo.Možete koristiti prstohvat soli i druge hrane i pića ugodna  Thothu.

Sluh podstiče pevanje i reči rituala, kao i svaka muzika koju možda uključujete u ritual.

Miris podstiču ulja, parfemi i tamjan.

Dodir podstiče fizičko kretanje tokom rituala, kontakt s drugima ako je vaš rad u grupi. Pljusak vode oseća se kao dodir, kao i buđenje. Cela postavka trebala bi potaknuti emocije kao i osećanja. Tiha (ili pevanje) meditativna interluda pre vrhunca rituala može   aktivirati treće oko, srčani centar ili različite energetske tačke u telu.

.
Neki magičari izvode ritual samo u svojoj glavi. Nema rekvizita. Nema vrhova oltarskog stola. Gledaoc ,možda, samo vidi osobu koja sedi u stolici ili leži na podu. U jeku bombardiranja Londona u Drugom svetskom ratu, Don Fortune i njezina skupina sastavili su se u određeno vreme i odradili svoje unutarnje delovanje. Budući da je grad bio pod opsadom, putovanje nije bilo  preporučeno. Nažalost, tokom jednog od Dionovih samotnih zasedanja, bomba je pogodila kuću – pa upozorio sam vas da to nije nauka!   Dakle, ritual može biti sav mentalni, može biti i fizički i mentalni.
Magija ne može biti sva fizička bez mentalnog!

MAGIJSKA NAMERA

Bilo koji ritual ima nameru ili razlog za to. Ta bi namera trebala biti kristalno jasna i izgovorena rečima. Ne možete prevariti nameru.Morate se zapitati: „Šta bi se trebalo dogoditi da bi se ta namera ostvarila?“   Nije najgora ideja napisati nameru, staviti papir na oltar i zapaliti ga kao deo rituala, goreći, ona će  tako da se pročisti, dok posmatrate kako se dim uspinje prema nebu (ili u smeru vašeg dimnog detektora!)  Alternativa paljenju je da držite papir ispod jastuka dok se namera ne postigne.

PRIPREMA

Pripremajući se za svoj ritual (osim sastavljanja ritualnih materijala), možda biste želeli učiniti i nešto malo posebno: uzeti ritualnu kupku za pročišćavanje tela, dodajući u vodu za kupku posebna ulja ili bilje. Mnogi magovi  rade u odelima s kapuljačama. Ideja ovih odora je prikrivanje; za vreme rituala niste Harry Smith nego posebna osoba s magičnim imenom. Žena koja radi preko stola za obrede nije tvoja suseda Sally Potter. Ona je, poput tebe, instrument za ritual. Čarobni prstenovi ili posebni nakit koji se nosi samo za čarobna dela, pomažu ritualnom magu da uđe u čarobnu ulogu i na vratima ostavi svetovnu ulogu.

Kad radim sam, uvek volim izaći iz ritualne sobe nakon što pripremim sobu,   meditiram da bih razbistrio svoj um, a zatim ponovno ušao u sobu kao da je prvi put. U ruci nosim ključ koji će simbolizirati ulazak u sobu. Zapravo uvek nosim dodatni ključ na mom privesku za ključeve. Ovo nije ključ ni za jedan ormar ili vrata. Nosim to kao simbol da mi može otvoriti mnoga vrata o koja još ne znam. Kad pronađem vrata, otvorit će ih ključ.
Svi smo mogli otvoriti mnoga vrata da imamo ključ. Najteža vrata koja se otvaraju, ona stara vrata koja se uvek drže ili izgledaju kao da su napola zatvorena, ona su ona vrata koja idu unutra.

U našem primeru mi biramo za svoju nameru postizanje povećane duhovne svesti. Pozivajući se na skup „tabelarnih korespondencija“ (koristićemo se onima koje je objavio Dion Fortune u njenoj Mističnoj Kabali) otkrivamo da ovaj cilj upravlja aktivnostima šestog Sefira – Tifareta ili Lepote. Stoga možemo nastaviti sa sastavljanjem rituala koristeći Tiphareth-ove prepiske. Naš hram i oltar će, prema tome, biti presvučeni žutom i zlatnom bojom, u boji Tifareta u Briahu (ako radimo u drugoj četiri kabalistička sveta, koristimo boju tog sveta).

 

Tifaret je šesta stanica ili sefira na Drvetu života. Stoga treba koristiti broj šest, možda u kucanju, obrezivanju ili broju sveća. Naš tamjan bi bio olibanum, tamjan ili cimet, tamjan Tifareta i Sunce. Nosili bismo žute haljine i na grudima bismo prikazali zlatni (ili zlatno obojeni) šestostrani lamen, koje nose simbol Sunca. Ako naša garderoba ne sadrži deset haljina,satkana od deset glavnih boja Drveta života, sa podbojama za različite kabalističke svetove, možemo zamisliti boju ogrtača i imati mali flaster odgovarajuće boje u prostoru rituala.. Našu ceremoniju bismo započeli meditiranjem o našem cilju i čitanjem inspirativnih zapisa o njegovoj temi. Ispitali bismo i prikazali na odgovarajućoj Tarot kartici (u ovom slučaju karta 14, Umerenost, dodeljena Znanju i Razgovoru našeg Svetog Anđela Čuvara).

 

Kupatilo za pročišćavanje, upotreba vode i malo soli, je od pomoći. Naša namera je da očistimo i um i svoje telo u pripremi za naš ritual. Obukli smo čistu odeću, a zatim i ogrtač, sećajući se zašto to radimo! Svaki čin treba da bude učinjen sećanjem na našu nameru. Ulazeći u naš Hram (ili bilo koje pripremljeno mesto koje koristimo), trebalo bi naglas da iznesemo nameru. Sledeća formula je primer; „Primeniću sve svoje moći da se uskladim sa božanskim silama kosmosa kako bih postigao sledeći cilj: Da dobijem dalju svest o svojoj duhovnoj prirodi i ovim putem provodim ovu ceremoniju u tom cilju.“ Koje god reči koristimo, namera treba biti navedena, uz precizne primere rezultata koje tražimo. Ovde nema mesta za budalaštine.

 

RITUAL

Sada nastavljamo sa „pripremom mesta“. Želimo da simbolično očistimo i zapečatimo Hram. Naša tela su takođe hram, pa bi i njih trebalo očistiti i „zapečatiti“. Sve spoljne brige, strepnje, strahovi, zamerke, uznemirenosti i strahovanja moraju se ostaviti na ulazu u obredno mesto, i dobro je obećati se da ćete to činiti dok uđete. U ritualnom radu , sve spoljne akcije predstavljaju unutrašnji proces. Bitno je da pročistimo svoju unutrašnju svest u pripremi za ritualni  rad. Prošetajte po obodu vašeg radnog prostora prečišćujući ga prvo vodom, prskajući ka istoku, zatim jugu, zapadu i na kraju severu, sa namerom da očistite „atmosferu“ mesta.

 

Zatim ga pročistimo vazduhom, tamjan (ili nož / ateme) na isti način u svrhu čineći prostor svetim. Pročišćujemo se vatrom, kružeći našim prostorom svećom. Pročišćavamo prostor Zemljom, možda prskajući soli. Važno je da se u svim ovim aktivnostima ritualni rad potpuno zaokruži. Završite tamo gde ste započeli, na Istoku, tako da ćemo u svakoj od tih operacija proći kompletan krug. Ova čišćenja PEČATE ritualni  prostor.

 

Jednom kada je prostor zapečaćen, niko ne bi smeo da ulazi ili izlazi. Dok šetamo do četiri četvrtine prostora, možda ćemo evocirati Četiri arhanđela: Rafael, moć vazduha; Michael, moć vatre, Gabriel, snaga VODE i URIJALA, snaga ZEMLJE. Mogli bismo koristiti kaballistički znak krsta: „Atoh (dodirni čelo), ​​Malkuth, (dodirni solarni pleksis), va Gevorah (dodirnite desno rame), va Gedulah (dodirnite levo rame), la-alam, Amen (prekrižite ruke u prednji deo). Zatim, okrenut prema istoku: „Ispred  mene Rafael, iza mene Gabrijel, sa moje desne ruke Mihael, sa moje leve ruke, Uriel, jer pre mene plamti pentagram (vidi to u mislima) i iza mene sjaji šestokraka zvezda (vidi to u mislima.)

 

Pošto je ova priprema završena, sada se okrećemo invokaciji.Invokacija je u osnovi molba peticije, kojom se određuje određeni aspekt moći, koji odgovara našoj namjeri. U našem primeru prikazali bismo božansko ime, Tetragrammaton Eloah Va Daath. U ovom trenutku, mi bismo vizualizovali Magičnu sliku Tifareta, malog deteta s ispruženim rukama, živo stojeći pred nama. Tifaret ima još jednu magičnu sliku, žrtvovanog kralja.

 

Vizuelizacija Čarobne slike trebalo bi da proizvede veliku energiju. Nakon što je Čarobna slika pozvana, moglo bi se poslužiti za uslugu pričest (hleb i vino), čineći prikladno izreke kao što jede hleb (koji se može poslužiti u obliku pentagrama) i pije vino iz šolje. Zatvorite ritual  kabalističkim znakom krsta i zatvorite četiri četvrtine, zahvalivši se arhanđelima što su došli i zatražili da se vrate u svoje odgovarajuće sfere. Dodirnite tlo i ugurajte višak energije u zemlju i otvorite sveti prostor. Često iza rituala sedi skroman obrok. Svrha ove hrane je da se prizemljite i „srušite“. Poslednje što želite je da ljudi trče i skaču u svoje automobile dok su još uvek napola na astralnom planu!

IZVOR https://www.magickalmind.com/ritualmagic.htm

Fejsbuk Komentari
Baner

1 KOMENTAR

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde