Svi oni koji žele da se bave magijom bilja, trebalo bi da znaju da je najvažniji alat u ovoj vrsti magije, magični nož. Međutim, taj nož nije athama, koja se koristi u ritualnim obredima, već zaseban nož kojim se seče bilje, koje zatim upotrebljavamo u svojim ritualima, pravljenju ulja, čajeva, parfema, ukrašavanju oltara i slično. Da bi nam ovakav nož bio od magijske pomoći, potrebno je posvetiti ga.

Naći jedan nož sa drvenom drškom i čelicnom oštricom, vodeći računa da se uklapa udobno u ruci. Budite sigurni da je nov i čist. Nož zamotati u u belu pamučnu krpu i držati ga tako do punog meseca.

U ovoj noći, neposredno posle zalaska sunca, idite u usamljenu divljinu, daleko u prirodu, Idealan izbor bi bio mesto pored potoka ili reke, malo brdo i vaša privatnost. Naravno, primećujete da se ovime obezbeđuju sva četiri elementa bitna za rad.. Očistite površinu i donesite malo drveta da zapalite vatru. Ako ste u mogućnosti vatru zapalite na južnoj strani, ako niste onda ne brinite. U ritualnom obredu posvećena noža, vatra se može naknadno zapaliti na jugu. Bilo bi, takođe, dobro da se tekuća voda nalazi sa zapada, ali ako uslovi to ne dozvoljavaju.. dovoljna je mala činija sa vodom ispunjena srebrom ili srebrnim kovanicama.

Zatim uzeti vaš nož, naći prigodno mesto okrenuto prema severu i zakopati ga u zemlju tako da korice ostanu iznad zemlje. Uhvatiti nož obema rukama i okrenuti prema severu, klečeći pred njim reći:

„Zaklinjem te nožu od čelika,od strane sila zemlje da ćeš služiti meni u magijskim radnjama.“

Broj do trideset i zatim izvadi nož jačom rukom i krenuti prema istoku. Bilo bi idealno da je to brdašce koje se nalazi na istočnoj strani.

Podići nož visoko ka nebu, okrenuti ka istoku i reći:

„Zaklinjem te nožu od čelika silama vetrova, da ćeš služiti meni u mojim magijskim radnjama“

Zatim hodati prema jugu gde je zapaljena vatra, ili zapaliti novu na južnoj strani i provući nož kroz plamen govoreći:

“Zaklinjem te nožu od čelika silama vatre, da ćeš služiti meni u mojim magijskim radnjama.“

I na kraju krenuti ka zapadu, umočiti nož u tekuću reku ili posudu sa vodom i izgovoriti sledeći reči:

„Zaklinjem te nožu od čelika silama vode, da ćeš služiti meni u mojim magijskim radnjama. „

Kada ste završli obred, nož možete zamotati u belo platno a vatru ugasiti vodom sa potoka ili činije. Ovaj nož će vam služiti za sečenje biljaka, semena, lišća tkanine..konaca, kablova, cveća..

Naravno, ako niste u mogućnost da izađete u prirodu za posvećenje noža može poslužiti i vaše dvorište ili čak i dnevna soba. U ovakvim improvizovanim uslovima u sobi, organizujte se prema elementima, umesto vatre nek vam zamena bude kamin i sveća, saksija sa zemljom, činija sa vodom..

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde