Jedni od najintrigantnijih duhova ,koji se često spominju u okultnoj literaturi,naročito srednjovekovnoj, veštičjoj, su demoni ljubavnici,inkube i sukube.

Incubus je muški demon ljubavnik ,a sukuba ženski,i oni uglavnom traže seksualnu zajednicu sa svojim žrtvama,ali njihova namena može biti i seksualno  uznemiravanje ciljanih žrtava.

Tema demona ljubavnika je bila naročito popularna u doba rane renesanse, kada se njihova zajednica najviše pripisivala zajednici sa vešticama i čarobnjacima ,toliko da je i celo jedno poglavlje u „Malju za veštice“ bilo posvećeno vođenju ljubavi sa ovim duhovima.

Ova jedinstvena klasa duhova je bila intimno i seksualno povezana sa ljudskim bićima,muški demon ljubavnik-inkubis je stajao pored kreveta i obgrlio bi svoju žrtvu.Obično bi se prvo pojavljivali u obliku snova,podstičući pojačane ertoske i ljubavne fantazije ,paralizu sna i noćne more,rezultujući često puta poluciju semena ili kod žena doživljaj orgazma.Tamo gde bi uspeli da zaposednu telo svoje žrtve,oni bi zaposedali njihovu dušu ,a druženje sa njima bi dovodilo do  iscrpljivanja životne snage zaposednutog.

Mit ili ,pak ,stvarnost govore o tome da ovi duhovi mogu čak pruzeti i fizička tela,a vrhunac ovakvog odnosa demona ljubavnika i žrtve bilo bi rađanje deteta.Takvo dete ,rođeno odnosom,imalo bi natprirodne sposobnosti.Mit govori o tome da su Gilgameš i veliki čarobnjak Merlin,bili deca ovakvih odnosa.

O ovim duhovima se govorilo kao razdvojenim entitetima,muškim i ženskim,ali je zanimljiva teorija Tome Akvinskog koji je o inkubi i sukubi govorio da je jedan isti duh koji se u obliku sukube sastaje sa muškarcima kako bi uzeo njihovo seme,a zatim ga kao inkuba ubacuje u telo ženske žrtve..Za ovu pretpostavku bi se moglo reći da je možda način da se obrazlože noćne polucije ili nađe opravdanje za decu rođenu iz silovanja ili incesta.Jer, okultna literatura ipak razdvaja ova dva duha,navodeći muške demone ,inkube,kao bezimene,dok se kraljicom muških demona ljubavnica -sukuba-smatra Lilit.

Lilit čuvena kraljica sukuba,u modernističkoj literaturi simbol bunta i slobode,poznata je kao prva Adamova žena koja je odbila da u seksualnim odnosima bude podređena njemu,ili bukvalnije rečeno da u misionarskoj pozi leži ispod njega.Zbog toga ju je Jahve proterao iz raja i na njeno mesto doveo Evu.

Tako je ona postala demonska kraljica koja je opštila sa demonima i postala opasna za malu decu i adolescente.U Evropi je čak u srednjem veku smatrano da ako se dete smeje u noći tamnog meseca da se igra sa Lilit, a hasidski jevreji su pravili i zaštitu iznad dečjih kolevki.Njena revitalizacija kao boginje je nastala u 19. veku u nekim veštičjim kultovima ,a njen uticaj na stazi levog puta prisutan je tokom cele inicijacije, s obzrom da ona vodi izrazitu seksualnu aktivnost i slobodu kod praktikanata ove staze.

 

Iako postoje načini za kontakt ovih demona ljubavnika,a jedan od njih je karakteristična dekoracija crnim svećama,ležeči go u satanističkom krugu,na otvorenom položaju pentagrama,priziv ovih duhova ,ako niste jedan od inicijanata kulta ,može biti ravan samouništenju.Pokušaj rada sa ovim entiteima svakako ukazuje na mnogo veći problem u samoj osobi kao što je nemogućnost nalaska stvarnog partnera,nezasita seksualna glad ili preopterećenost pornografskim materijalom.Mnoga iskustva praktikanata nažalost govore da ovo u velikom broju slučajeve nije rezultirao dobro,najviše zbog činjenice da poziv ovakvih entiteta jeste poziv za preuzimanje sebe.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde