Ovo otvaranje Tarota dolazi iz publikacije „Tarot za sva godišnja doba: Stvaranje moći dana i noći „Kristine Džete.. Predlaže se da koristite tarot karte na svom oltaru da  kako biste  dodali energije u otvaranje. Postavite kartu Smrti, karticu 13, na svoj oltar da simbolizira vašu nameru da otpustite istrošene ideje ili navike. Pustinjak, kartica 9, predstavlja dolazak i pronalazak vašeg mudrog saveta.

 

 

Naziv otvaranja Tarota za Samhain je „Voće mudrosti Tarot .“ Zasnovano je  na slici jabuke prerezane na pola. Jabuka je sveta vešticama. Ako presečete  jabuku vodoravno na pola, otkriva se zvezda s petokrakom koja se zove pentagram. Pentagram je prekrasna zvezda i zvezde pružaju svetlost dok upravljamo mrakom. Pet tačaka pentagrama simbolizira Zemlju, Vazduh, Vatru, Vodu i Duha.

Njegov krug obuhvatanja znači beskrajni ciklus života, smrti i ponovnog rođenja. Pentagrami su povezani s ženskim principom i moćni su za zaštitu.

Izrežite jabuku na pola vodoravno da biste otkrili pentagram. Zamislite ovu prekrasnu zvezdu dok mešate i sečete tarot palubu. Kad ste spremni, postavite šest karata u položaje jedan do šest kao što je prikazano na donjoj slici.

Položaj 1: Vreme razmišljanja, straha i blokade – ono što vas sprečava u stvaranju života kakav ti želiš? Šta vas blokira od vaše želje?

Pozicija 2: Prihvatanje – koga ili što trebate prihvatiti? Šta se ne može promeniti?

Pozicija 3: Otpustite i pustite – što vam više nije korisno? Koje su navike, odnosi ili misaoni obrasci istrošeni?

Pozicija 4: Čuvati, negovati i štititi – koje talente, veštine i sposobnosti trebate čuvati i negovati? Šta trebate zaštititi?

Pozicija 5: Kronina mudrost – šta vam govori vaša intuicija? Šta možete naučiti iz svoje situacije?

Pozicija 6: Kazan preporoda, iščekivanje novog – Kakvu budućnost gradite  na temelju promišljanja, prihvatanja, oslobađanja, negovanja i zaštite?

Da biste dovršili čitanje Samhaina, možete meditirati s karticama, pisati zapis u notesu, držati karte na oltaru sve do Yule ili jednostavno zatvoriti. Nosite karticu ili dve sa sobom tokom dana kako biste ojačali vezu između vas i unutrašnje mudrosti. Potvrdite svoju osobnu moć da zaštitite sve što volite:

„Budim se u sezoni Samhaina i oslobađam svega što me drži suzdržano od ispunjenja želje mojeg duha. Ovo se, ili nešto bolje, sada očitava za mene, za dobro svih,bez štete prema ikome, prema slobodnoj volji. Tako je. “

IZVOR http://awitchsdaily.blogspot.com/2010/10/waning-gibbous-moon.html

Tarot for all seasons celebrating the days and nights power- Christine Jette

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde