Iako će neki reći da je to veoma nespojivo, na različitim prostorima i u različitim državama narod je uvek imao potrebu da sebi na neki način pomogne koristeći natprirodne izvore.
Ko u narodu ima dar da isceljuje, to mu dolazi od vere. U suprotnom nema ni isceljenja, pošto bi cena bila previsoka za obolelog i naplata bi došla kad tad na red.

Duhovni radnik je neko ko pomaže drugima zato što je od Svetog Duha dobio dar da to može da radi. On je tu da bi bio na usluzi zajednici, bio to moderni vernik ili dubočka Rusalja. Duhovni radnik nije ovde da bi dobio pažnju, uzeo novac ili neku drugi korist od ljudi. On je tu da ljudima pomogne. Ali da bi se nekom pomoglo, taj neko mora da vodi računa o sebi i sem fizičke higijene potrebno je da upražnjava i duhovnu higijenu.

Jedna od odličnih tehnika duhovne zaštite koju koriste crnci na američkom jugu, članovi spiritističkih crkvi, zasnovana je na Bibliji, gde se u Poslani Efežanima kaže: „Stanite ,dakle,opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde“. Božiji oklop omogućava im da se odbrane od demona i njihovih energija.

 


Samo uspostavljanje Božijeg oklopa je jednostavno. Prvo se brzo udiše i izdiše tokom 30 sekundi, a zatim se uz molitvu na prste stavi posvećeno ulje i uz čitanje stihova od desetog do 18 iz šeste glave Poslanice Efežanima premazuju se bedra kako bi nosila pojas nepokolebljivog pouzdanja u Božiju Volju, kako demoni i ostala negativna bića nikad ne bi videla našu nagost, sramotu i slabost koje bi mogli da koriste protiv nas.

Zatim se premazuju grudi kako bi nosile zaštitni prsluk koji štiti naše srce od duhovnih napada, pa onda i stopala kako bi nosila sandale koje su spremne da nas u svojoj budnosti upozore. Leva ruka se premazuje da drži štit za zaštitu, glava da nosi kacigu koja će sprečiti demone da nam u glavu stave negativne misli i loše namere i konačno i desna ruka da nosi mač kojim ćemo uništiti bilo koju energiju ili silu koja nas navodi da budemo slabi i da radimo loše stvari.

Pomenuta molitva najbolje je da bude prvo Bogorodici, pa onda i Arhandjelu Mihailu koji je „vođa nebeskih vojski“. On se, po predanju, javljao na mestima na kojima se javljala i Bogorodica. I Arhanđeo Mihajlo i Bogorodica su instrument Božije zaštite na zemljim pogotovo zato što je Arhanđeo Mihajlo prvi započeo borbu sa zlim duhovima, tako da se na ikonama i predstavlja sa mačem ili kopljem.

 

 

 

 

 

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde