Pričali mi prijatelji derviši, da u svetu islamskog čarobnjaštva kost ptice pupavac , ima naročitu moć i može da se koristi i za dobro i za loše.
Ova čarolija podrazumeva da se prvo nađe životinja, u slučaju rada za dobro, traži se već uginula životinja, a u slučaju namere za crno onda se ptica ritualno ubija sedeći između dva groba u prisustvu device. U ovom drugom slučaju koristi se pozlaćeni nož oštar sa obe strane. U oba slučaja se ptica ritualno čisti i odvajaju joj se kosti.
Kosti se zatim za vreme punog meseca nose do tekuće vode, i tamo bacaju. Ona kost koja se odvoji da pliva protiv struje, za tu kose se veruje da poseduje neverovatnu magijsku moć. Nakon što se kost izvadi iz vode dogodi se nešto natprirodno,  recimo u vidu prirodne nepogode kao što je snažan vetar, ili pojavljivanja onostranih bića, zavisno od toga koliko je moćan onaj ko izvodi ovu čaroliju.
Kost se potom koristi kontrolu divljih životinja, ljudi i duhova, za razdvajanje osoba i što šta drugo, a čuva se obmotana kanapom sa sedam čvorova ili u zmijskoj koži, najbolje od crne zmije.
Ovo je samo jedan primer magije u islamskom svetu. Drugi primer je ritual koji se zove Amal i koji za svrhu ima da nekog rastavi. Radi se utorkom u podne na groblju gde se sedne između dva groba i čita određeni deo kurana, uključujući 111. poglavlje 500 puta ,nakon čega se izrazi namera da se dvoje rastave, ali tako da se uz njihova imena pomenu i imena njihovih majki. Ako je ritual uspešan oni će u istom trenu početi da mrze jedno drugo.
Mnogo ozbiljnija magija dešava se jednom godišnje u Maroku gde se u jednom malom gradiću pod imenom Sidi Ali Ben Hamuc ,okupe derviši i čarobnjaci da bi poštovali Lalu Aišu,  mitsku muslimansku princezu duhovnog sveta i gospodaricu  džina.
Po legendi ona je bila prelepa žena kojoj su tokom portugalskog napada na njen grad ubili muža. Kada se vratila u grad zaklela se na osvetu i mamila je na prevaru portugalske vojnike u šumu gde bi ih zaklala.
Pod vlašću Kralja Muhamed VI u Maroku se desio pravi procvat za derviše, naročito od 2002. Po jednoj studiji koju su radili Amerikanci i koja je publikovana 2012, više od 86% Marokanaca veruje u natprirodna bića što je veoma visok procenat čak i za arapske zemlje.
Zadnji dan pomenutog festivala stotine se okupljaju u procesiji koja uz bubnjeve i zastave vodi bika, kraljev poklon, na mesto gde će biti ritualno zaklan. Ceo grad je prepun crnih koza i kokošaka, posvećenih Lala Aiši, koje se na ulicama nude na prodaju kako bi bili isto žrtvovani. Veruje se da njihovo žrtvovanje omogućuje duhovima da piju njihovu krv i da će tako biti mirniji i manje praviti probleme ljudima.
U pećini posvećenoj Lala Aiši žene pale sveće i mirise kako bi se pročistile, uz ritualno kupanje u prirodnom izvoru koji se tu nalazi.U susednoj prostoriji, nakon klanja dve ovce, čarobnjaci se okupljaju gde uz ritualnu muziku padaju i trans.
Zidovi pećine su prekriveni pastom od hene, koja je takodje ponuda Lala Aiši. Ako nekad vidite henu po rukama znajte da je to tradicionalno u arapskim zemljama povezano sa ovom princezum džina, ili sa jednom drugom  kraljicom u svetu džina, Lala Malikom, ali može biti i sa Lala Mirom. Ona nije plemenitog roda u svetu duhova, pa je zato dekorisanje ruku henom njoj posvećeno mnogo jednostavnije i „ruralnije“.
Ako neka žena misli da je muž vara, onda skupi delove njegove odeće i njegovu spermu i da je nekom od čarobnjaka koji dolaze na ovaj festival. Takođe, mogu da pitaju za svoju budućnost, da skinu kletvu s sebe, ili da traže magiju da privuku veliku količinu novca ili pravu ljubav. To se radi svećama, biljnim kupkama i delovima životinja, tipa hijeninim mozgom koji se koristi za privlačenje partneta.

Sve u svemu, islamska magija je još uvek autentična i nezaražena zapadnim uticajima, a da li je dobra ili loša  odlucite sami.

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde