Svaka naša misao, osećaj i aktivnost je neka energija projektovana u prostor u kojemu živimo i ona nastavlja postojati i uticati na nas. Prostor pamti! Energija prostora može biti loša, tamna i teška zbog toga što je neko bio bolestan, zbog loših emocija (kao što su ljutnja, svađa, mržnja, tuga, žalost, depresija… ), negativnih misli (ogovaranja, psovke, laži… ), fizičkog nasilja, psihičkog pritiska, seksualnih perverzija, crne magije, uroka i sl.

 

KADA TREBA ČISTITI STAN

Celu kuću treba čistiti najmanje jednom godišnje. Najbolje vreme je dve nedelje pre prolećnog ekvinoksa. Prvo fizički očisti stan – oprati prozore, očistiti prašinu i sl. Stvari koje ne volimo kvare energiju kuće. Stoga ih bacimo ili uklonimo. Manja čišćenja je dobro obaviti jednom mesečno za vreme punog meseca.

Drugi razlozi za čišćenje stana:

1. Kad je potrebna promena u  životu, promena posla i sl, promeni se energija stana. Ili  ako porodični odnosi ne vode nikuda ili ako se želi bilo kakva promijena vreme je da se očisti stan.
2. Nakon nečije bolesti ili povrede u kući. Nakon bolesti ili nesreće potrebno je reinstalirati snažnu zdravu energiju u kući.
3. Nakon teških gostiju ili negativnih događaja u kući. Negativni događaji poput svađa i neslaganja i posetioca mogu ostaviti lošu energiju. Dobro je uraditi čišćenje kuće.
4. Ako  se celo vreme osjećamo umornim i iscrpljenim verojatno su u pitanju psihološki i fizički razlozi, ali ako promenimo energiju u prostoru to često pomaže i u našim drugim područjima života.
5. Nakon provale. Neophodno je nakon provale odmah pročistiti stan od zlih namera a i od vlastitih emocija koje mogu uticati na sve ukućane.

NEKI DRUGI FAKTORI KOJI SNAŽNO UTIČU NA NAS

Osobe izložene fluorescentnom osvetljenju su hiperaktivne, razdražljive i iscrpljene i teško se mogu koncentrisati.
Istraživanja su pokazala da kokoši koje su izložene punom spektru svetla Vita-lite sijalica (sa ultravioletnim  zracima) su živela dva puta duže, nosila  više jaja, bile su mirnije i nosila su jaja sa 25% manje holesterola nego kokoši izložene drugim oblicima osvetljenja.

Neke biljke, mnoge životinje i bakterije se ravnaju prema prirodnom elektromagnetnkom polju zemlje.  Stoga je poželjno spavati glavom u pravcu sever-jug.  Time koristimo prirodne magnetne polove kako bismo se polarizovali i harmonizovali.

Razne električne žice, kablovi u zidu, i električni aparati stvaraju elektromagnetna polja i oslobađaju statički elektricitet što veoma štetno utiće na naše zdravlje. U takvim prostorima osoba nije u stanju  da se opusti te je neprestano napeta. Ovo posebno važi za spavaću sobu. Uklonite iz spavaće sobe sve električne aparate i produžne kablove ili ih barem udaljite 3 – 4 metra od kreveta.

Poželjno je sa odgovarajućim psihotroničkim pomagalima neutralisati takva zračenja električnih aparata.

ČETIRI KORAKA PRI ČIŠĆENJU STANA

1. Priprema – Treba se osobno pripremiti.  Potrebno je znati što ukućani tačno žele. To može biti širenje lepote i mira u kući, ili dobrog zdravlja i svakog dobra, ambijenta za kreativni rad, toplinu doma za druženje i smeh ili prosperitet i blagostanje. Pre obreda treba se ritualno okupati

2. Čišćenje – Pre prizivanja nove energije, negativna energija treba biti očišćena. Počni ovako:

a) Otvori ili otškrini sva  vrata i prozore da zlo može otići.

b) Prekrsti se: “Ateh, Adonai, Malkut, Ve-Geburah, Ve-Gedulah, Le-Olam. Amen.” Ovim činom se povezujemo sa Bogom i na nas se izliva božanska snaga.

c) Škropljenje: Uzeti Svetu Vodu i načinivši znak krsta poškropiti sve četiri strane počevši sa istokom govoreći: “Snagom Gospoda uklanjam svako zlo iz ovog doma u kome se živi.”

3.Invokacija:

“Prizivam te Rafaele, anđele istoka i molim te da ovaj dom ispuniš svojim mirom, ljubavlju i zaštitom. Neka topli povetarci blago duvaju na ovaj dom ispunjavajući ga zdravljem i inspiracijom. Zahvaljujem ti na tvojoj prisutnosti.

“Prizivam te Mihaele, anđele juga i molim te da ovaj dom ispuniš svojim mirom, ljubavlju i zaštitom. Neka toplina sunca ispuni sve one koji stanuju u ovom domu svetlom i ljubavlju. Zahvaljujem ti na tvojoj prisutnosti.

“Prizivam te Gabriele, anđelu zapada i molim te da ovaj dom ispuniš svojim mirom, ljubavlju i zaštitom. Neka ugodne kiše nebeske pročiste i izleče sve u ovom domu. Zahvaljujem ti na tvojoj prisutnosti.

“Prizivam te Uriele, anđelu severa i molim te da ovaj dom ispuniš svojim mirom, ljubavlju i zaštitom. Neka stabilnost i snaga zemlje ispuni sve one koji žive u ovom domu. Zahvaljujem ti na tvojoj prisutnosti.

4.Blagoslov. Okrenut prema vratima s rukama u znaku blagoslova reci:

“Neka Gospod blagoslovi ovaj dom i sve one koji u njemu borave mirom, ljubavlju, blagostanjem i zdravljem zauvek. Amin.”

Svetim Uljem nacrtaj zlatni krst na vratima i reci:
“Neka svi koji uđu u ovaj dom uđu u miru i ljubavi i neka svi koji izlaze izađu u miru i ljubavi. Amin.”

DRUGI METOD

1. Neka svi ukućani napišu na komadić papira zahtev da njihov stambeni prostor bude pročišćen.

2. Otvori sva vrata i prozore i fioke i svugde na tanjirić stavi so, čak i unutar fioka i ormana. Čineći ovo zamoli sve loše energije da odu.

3. Sada upali sveću i spali zahtev.

4. Neka svi napuste prostor na deset minuta. Pri povratku u kuću neka  stave malo soli u usta kako se zlo koje je napustilo prostor ne bi vratilo sa njima nazad u kuću.

5. Sada neka svako zamisli da su mu dlanovi užareni i neka dlanovima isčiste zlo iz kuće.

6. Kada je loša energija izbačena, vrata i prozori se zatvore. Ukućani opet napuštaju kuću na pet minuta.

7. Preostala so se stavi u male posudice i stavi u uglove soba i tu treba da ostane preko noći. Niko ne sme spavati u kući dok so ne kompletira čišćenje.

8. Sledeće jutro kuća je potpuno očišćena. So se mora baciti u toalet i isprati nekoliko puta.

9. Za kraj se izmoli neka molitva za blagoslov, peva neka mantra (La ilah il Alah; Om šri Ganešaja namaha om) ili neka verska pesma.

EGIPATSKI METOD

Ovo je moćan metod čišćenja koji dolazi iz Egipta. Stavite morsku so u neku posudu u kojoj ćete je zagrejati na vatri ili na peći. Osoba koja greje so treba tokom toga izmoliti Oče naš i zamoliti loše sile da odu a dobre  da ispune kuću. Ne treba se uplašiti ako so počne prskati naokolo, čuju čudni glasovi i vide čudne stvari. To je zato što loše sile odlaze. Ne treba obraćati pažnju na te stvari i veoma je važno da se ne okreće u pravcu odakle dolaze ti glasovi.

So treba nastaviti grejati dok ne prestane prskati i dok čudni glasovi i vizije ne utihnu. Kad je čišćenje gotovo, so treba baciti u toalet i isprati nekoliko puta.  U isto vreme dok se so ispira treba zamoliti duhove da se vrate odakle su i došli.

METOD LJUBIČASTE SVETLOSTI

1. Prizivam svetu Ja Jesam prisutnost i molim da mi pomogne izgraditi zaštitni krug svetla i ljubičasti plamen da mogu osloboditi zatočene misli, osećanja i energije i vratiti ih u svetlost.

2. Kružite uokolo i načinite zaštitni krug od srebrne svetlucave magličaste svetlosti.

3. Sedite u središte kruga, zamislite ispred sebe žar iz kojega gore ljubičasti plamenovi. Zamislite kako sve loše energije odlaze na žar, gore i pretvaraju se u belu svetlost.

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde