Autor Tau Zostrijan

Za opis bića na astralnom i višim planovima neko može konsultovati Leadbeaterove knjige Astralni svet i Nebeski svet, tako da to ne bi ovde ponavljali. Ali ono što je bitno je to da ta bića utiču na nas bez da mi najčešće znamo. Isto tako i mi možemo uticati na njih. Jedan od ozbiljnijih takvih astralnih uticaja je pravljenje astralnog deteta.Predhodni deo o Astralnim bićima možete pročitati ovde.

Astralno telo i odbrana od crne magije

 

Bogorodica Marija je, po biblijskoj priči, bezgrešno začela. Po nekim tumačenjima to je deo tajnog jevrejskog kabalističkog učenja koje omogućuje da se u dete koje će se roditi useli napredna duša koja će biti od koristi napretku ljudskog roda i civilizacije.

To je slično indijskom tantričkom učenju o takozvanom Joginibu detetu.

Takvo dete se uobičajeno rodi od normalnih roditelja, ali oni ne moraju da znaju šta su dobili na porodjaju i da to suštinski i nije njihovo dete.

Paralelu sa time možemo naći i u šamanizmu, gde neko postaje šaman tako što ga na rođenju izaberu duhovi koji u njega nasele jedan aspekt duše koji nemaju ostali ljudi, a koji Burjati zovu Uda, dok se u drugim sibirskim plemenima na primer zove ongor. Uda je jedna od tri duše koje imaju ljudi i ona nije ograničena i vezana, dakle to je onaj aspekt duše koji se ne reinkarnira i koji nakon smrti ostaje u prirodi kao predačka sila, ili duh prirode. Uda može stotinama i hiljadama godina da čeka dok se ne pojavi osoba u koju će ući i koja posle postaje šaman.

 

Uda sadrži memoriju svih šamana sa kojima je bila povezana i ona je ta koja pomaže pri radu sa ostalim duhovima i koja daje zaštitu bez koje bi rituali i putovanja u druge svetove bili opasni.

 

Uda ne mora ući u šamana na rođenju, to se može desiti i kasnije, u predpubertetskom dobu, ali i znatno kasnije. Recimo nekoliko dana, meseci ili godina nakon što porodični šaman umre, bitno je samo da se šamanski linija zasnovana na krvi nastavi. Mada, moguće je i da nekog kao bebu duhovi otmu i da ga treniraju da postane šaman.

U pomenutom tantričkom ritualu sjedinjavanje partnera počinje kao običan se*s, ali ulaskom u izmenjeno stanje svesti se*s postaje mistični i natprirodni se*s.

Ovo je čisto energetski fenomen i Svetlo i Energija se izmešaju. Iz Bljeska dolazi astralno dete, tj duša koju žele da inkarniraju u telu. Kada se muška i ženska supstanca spoje kreiraju veoma plemenitu suštinu koja onda kontrliše razvoj deteta u majčinoj utrobi.

Nakon ovog rituala gde se začne astralno dete žena tantrik nosi bebu u stomaku i ima sve osećaje da je trudna. Ali nakon što osam meseci plod raste u materici njega tu više nema. Dete se na mističan način prenese u plod drugog deteta i rodi kod drugih roditelja. Druga žena tako na mističan način zanese to dete, tj u njeno dete se prenese drugo dete koje je u stvari u zemaljsko telo spuštena veoma napredna duša.

Krišna se smatra za Avatara, dakle za bezgrešno začetu inkarnaciju Boga. Sličnosti sa Hristom su očigledne.

Krišna je bio osmo dete, rođeno u zatočeništvu svojih roditelja,  princeze Devaki i njenog muža Vasudeve iz kraljevstva Jadava.  Devakin brat, Kralj Kamsa, pobio je šestoro njene prve dece, sedmo Balarama je navodno pobačeno, tako da su Devaki i Vasudeva iz svog zatočeništva po mitu prošvercovali malog Krišnu napolje i prebacili  kod Jašodi i Nandi u Gokul, zamenivši njihovu ćerku njime.

 

Za Krišnu se i u tom mitu kaže da nije začet standardno nego „menatalnim prenosom“. Njegova fizička majka, u neku ruku duhovna „surogat majka““ bila je Jašodi, ali njegova prava tantrička majka bila je Devaki koja je dete prebacila u stomak Ješodi i tako ostala devica. Da bi se na zemlji u telu pojavio Avatar (spuštanje božanstva u materijalno telo), potreban je ovakav tantrički ritual bezgrešnog začeća.  Posrednici koji prenose dete, tj svest jer nije reč o fizičkom detetu, iz tela žene tantrika u telo žene koja će ga roditi, bar u slučaju rođenja Krišne, bila su božanstva koja se zovu Vasui i kojih ima osam.  Oni se odnose na pet elemenata , na Sunce, na Mesec i na zvezde.

Tako rođen Avatar je bezgrešno rođen i zadržava svoje božanske moći. Obično ga dočekaju neki Učitelji koji ga pripremaju za njegovu misiju i pomažu mu da shvati ko je i šta bi trebalo da radi. Oni koji veruju da je Meher Baba bio takav avatar navode da ga je sačekako pet Učitelja, izmedju kojih je bio i jako zanimljiv svetac Sai Baba iz Širdija.A Isusa su najavila Tri Mudraca, da bi kasnije i Jovan Krstitelj bio jedan od Učitelja koji ga je podržao.

 

Šabatai Cvi (שַׁבְּתַיצְבִי) je bio sefardski rabin i kabalista koji je tvrdio da je baš on dugo očekivani Mesija. Umro je u zatočeništvu u  Ulcinju, gde je i sahranjen. Postoji legenda da i danas postoji porodica koja brine o njegovom grobu čija se lokacija krije kao tajna. Ulcinjani su ga zvali Efendija Aziz Mehmet, a u centru Ulcinja se danas nalazi mauzolej njemu posvećen.Zanimljivo je, recimo, da je Šabatai Cvi oženio  poznatu bludnicu tog vremena, koja se zvala Sara. On i njegovi sledbenici imali su malo drugačiji odnos prema seksualnosti od Jevreja i Muslimana.

Da li su se njegovi sledbenici održali u Ulcinju ne zna se, ali zna se da su njegovi sledbenici opstali u Istambulu medju grupom Jevreja koja je prihvatila Islam. Nekada ih je bilo nekoliko desetina hiljada, a danas, kažu, jedva par stotina, a kuriozitet je da je Mustafa Kemal Ataturk, po nekim informacijama, poreklom baš iz te religijske grupe što bi moglo da bude zanimljivo objašnjenje njegove sekualrne politike koja je preporodila Tursku.

Ova grupa, za pravoverne Jevreje veoma jeretična i neprihvatljiva, vodila je računa da se njihovi rituali tajno odvijaju u skrivenim sinagogama. Jedan od najčudnijih njihovih rituala, koji je izazvao dosta pažnje i posle projektovan na druge religije jeste i uzrok glasina o orgijama u hrišćanskim crkvama jeste Praznik Jagnjeta. On se odvija u noći izmedju 21. i 22. adara. Adar je šesti mesec jevrejske civilne godine i 12. mesec crkvene. Kada pada varira od godine do godine.

Tokom tog praznika bi se prvi put te godine jelo jagnje. Nakon gozbe i raznih molitvi i ritualnih radnji bi se pogasile sveće i parovi koji učestvuju u ovom obredu bi se poskidali goli i imali seks uz razmenu partnera. Deca začeta u takvom ritualu bi se onda smatrala za svetu i za moguće Mesije. Ta deca bila su takođe astralno začeta deca. Primera radi, sam Šabatai je jednom u Izmiru tražio da mu sledbenici dovedu svoje nevine čerke. Nakon nekoliko dana vratio ih je i dalje nevine i netaknute.

Tantrički se*s kojim se prave astralna deca je ozbiljna i odgovorna stvar. Dete je u stvari svaki rezultat koji se time postigne, to ne mora biti inkarniranje duše u neki realni fetus. Može se,recimo, napraviti  i veštačko astralno biće kojim se, na primer, kontrolišu snovi čime se može menjati i realnost, slično načinu na koji šamani u nekim kulturama sanjaju svet i tako ga održavaju i prave realne promene u njemu.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde