Autor Nenad Stepanovic AlMagest astrolog
Muškarac i žena će biti prikladni jedno za drugo ukoliko su njihovi Ascedenti u istim znacima. Ukoliko je svetlo iz jedne karte na Ascedentu ili MC- u druge karte tada je i to prikladno. Slično vredi i ako je Venera iz jedne karte u istom znaku kao i Mesec iz druge, pogotovu ako su Meseci u trigonu. No ako je svetlo iz jedne karte u istom znaku kao malefik iz druge onda to označava malo slaganja. Ukoliko je svetlo iz jedne karte u istom znaku kao benefik iz druge ili ako su benefici iz jedne karte na uglovima druge ili ako su obe tačke braka u istom znaku, onda to označava slaganje i prikladnost.
Ovaj deo sinastrije se posebno odnosi na slaganje u Temperamentu 2 osobe, Temperament se računa jednostavnim Astrološkim formulama i svaki učeni umetnik prilikom pogleda na sinastriju (Sinastrija-uporedni horoskop), treba da ga odradi, pre no što li pogleda medjusobne aspekte planeta. Svako od nas ima jedan od 4 vrste Humora koji odredjuju njegov temperament. Humor je drevna astrološka reč koja se odnosi na elemente, odnosno: Vatru-Vodu-Zemlju i Vazduh…..
Pa je tako Humor vatre poznak kao „Koler“, humor vazduha kao „Sangvinija“, humor zemlje kao „Melanholija“ i humor vode kao „Flegma“, kompitabilni su temperamenti: Vatra sa Vatrom ili Vatra i Vazduh, Dok je Zemlja kompitabilna sa Zemljom kao i sa Vodom
O SEKSU I STRASTI
Mnogi partneri žele da udovolje jedno drugome, pa znati ovo nije na odmet.
Ako želis da pronadjes tačku sexualnih zelja u dnevnom horoskopu, izbroj stepene od tačke Duha do Fortune i dodaj ih Ascedentu. U noćnoj karti uradi obrnuto. Iz prirode znaka u kom se nadje tačka kao i planeta koja je aspektuje otkrice ti se sva priroda nečijih sexualnih zelja.
Dok se sama hemija izmedju partnera reflektuje  kroz odnos koji Venera iz jedne karte ima ka Marsu i Saturnu iz druge karte. Mars je signifikator medju partnerima koji su generacijski bliski, dok Saturn preuzima primat u vezama gde medju partnerima postoji vremenska razlika.
Ovo se objašnjava jednostavnom astroloskom cinjenicom da Venera i Mars ostvaruju svoje zodijačke egzaltacije preko trigona sa domicilom one druge (Ve -Pi 120 Ma -Sco i Ma -Ca 120 Ve -Tau), dok u slucaju Venere i Saturna postoji direktna veza trigonom preko domicila (Ve -Li 120 Sa -Aq i Ve -Tau 120 Sa -Ca)
KOLIKO MUŽEVA ĆE ŽENA IMATI
Sunce u znaku jednog oblika ili u aspektu sa jednom orijentalnom planetom, ukazuje da će se ona udavati samo jednom, sunce u dvotelesnim znacima ili u aspektu sa vise orijentalnih planeta ukazuju da će se ona udavati vise puta.
Znak u sedmoj kući, njegov vladar u Sunce u promenjivim znacima, oznacavaju da će žena imati dva muža. Venera u promenjivom ili tropskom znaku i njeni dispozitori takođe u takvim znacima upućuju na više muževa.
Sa koliko je na rođenju Sunce planeta zdruzeno telesno, toliko će muževa imati.
Ako se Sunce ne zdruzuje telesno ni sa jednom planetom, pogledaj koliko planeta ima dostojanstvo u znaku u kom je sunce i podržavaju Sunce, tako da Sunce aplicira njima a ne one njemu, toliko će muževa žena imati.
O BRAKU I SEDMOJ KUĆI
Tačke braka, za muškarca brojite od Saturna do Venere i pridajte to Ascedentu. Ako na tom mestu pronadjete planetu ili je on u kvadratu sa tačkom, tada to označava brak, ukoliko je planeta malefik ili se tačka nalazi u šestoj ili dvanaestoj kući onda to označava tugu.
Za ženu se broji od Venere do Saturna i to se dodaje Ascedentu, ako pronadjete planetu zajedno sa tačkom ili u kvadratu sa njom, onda ta planeta označava brak.
VREME ŽENIDBE -KADA?
Kada god tranzitni Jupiter aspektuje tačku braka ili Veneru, tada će nastupiti brak, jedino ako Saturn istovremeno ne aspektuje opozicijom ili kvadratom u tom slučaju neće biti ništa osim propasti ili iako brak nastupi on neće dugo trajati. Ukoliko godina završava na kraju znaka u kom je tačka to označava brak ukoliko se ne uplete Saturn. Ponekad tranzit Saturna označava brak ukoliko je on na jakom mestu u natalnoj karti i ima neko vladarstvo nad tačkom i aspektuje je, a pogotovu ako jupiter pomaže svojim aspektom.
Dok se Drevni služe tehnikom arapskih tačaka, kako bi pronašli vreme braka, neki od najvecih Astrologa Renesanse, nasuprot tome se koriste direkcijama MC, ugla Medium Coeli ka signifikatorima braka…..Obicno Veneri, kako bi pronašli vreme braka……
Autor teksta je Nenad Stepanovic astrolog.Izradu natalne karte ,sinastriju kao i odgovore na horarna pitanja mozete naruciti preko emaila sajta
Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde