Veštice koje su živele uz obalu dugo su koristile more u svojim čarolijama. Janarričke veštice koje su živele u centralnom primorskom delu Italije koristile su simbole ispisane na školjkama da bi bacilemorsku magiju. Te su morske školjke bile postavljene u blizini vode na Tidi kako bi morske sile primile čaroliju i dale joj uspeh. Određene vrste molitvi napisane su na određenim vrstama školjki.

Ponude od belog cveća, srebrnih prstenova ili posude sa Nektarom ostavljene su na obali za ponudu.Nektar se pravi sa osam ml  vina, dva ml mleka i jednim ml meda.

Moć mora je duboko povezana sa mesečevim ciklusima. Tako božica Mesec vlada nad silama mora. Lunarna faza se mora posmatrati i pozivati se na njeno ime. Na primer, određene šume i bilje su natopljene u morskoj vodi i kasnije isušene i spaljene kao tamjani i prinose boginji Meseca. Upotreba vode iz mora bila je važan aspekt poštovanja Meseca.

Na primer, da biste razbili moć negativnog stanja, ova čarolija morske školjke može se izvesti kad je plima prava: prikupite tri školjke s tamnim tragovima ili tamnim bojama. Napišite prirodu stanja koje želite da prekinete. Koristite vodenu mastilu koja se rastvara u vodi okeana. Formirajte tri kule od mokrog peska, poput peska, blizu vode. Zatim stavite jednu od školjki na vrh svake kule. Na kraju, sedite okrenute prema kulama. Usredsredite se na kule dok ih talasi razbijaju. Ponovno tiho ponovite: „Šaljem vas; vaš uticaj na mene se pere“.

Voda sama po sebi može nositi čaroliju. Napunite kristalno čistu staklenu posudu čistom izvorskom vodom. Ispružite obe ruke  nad vodom. Koncentrišite se na svoju želju, vizuelno je vizualizujući u očima svog uma. Zatim sipajte vodu u okeanske plimu koja će ispuniti vašu želju.

Dajte reči opčinjenosti kako čarolija ide:

Boginja Meseca, Zemlje i mora,
okreni duh i pomisli na mene;
Moći i sile koje Plima čini, a
sada prizivajte svoje talase, moja čarolija koju treba preduzeti.

Ova čarolija je veoma stara. Takođe je korišćen za prenošenje poruke nekome na brodu na moru. Ovo su koristile i francuske veštice.

Mitske beleške Ove informacije su neki od „tradicionalnih“ materijala koje sam dobio ukuljučivanjsm u BOS-u 1984. Ove informacije sam uključio na svoju veb stranicu jer pominje „janarričke veštice“. Prema Ravenu Grimassiju, Janarra je jedan od tri klana koje je osnovala Aradia.

Verujem da je moja visoka svećenica to uključila samo zato što je posmatrala to kao zanimljiv fragment istorije Viccana. Niko u našoj grupi nije bio dovoljno blizu okeana da bi koristio bilo koju od uroka opisanih u ovom odeljku o morskoj magiji.

Ako vas zanima poreklo gore navedenog „tradicionalnog“ saznanja o morskoj magiji , pročitajte Heriditarsko čarobnjaštvo Ravena Grimassija , 2003. U poglavlju 9, Runski obredi i simboli , Grimassi ima odeljak o morskim čarobnim runama, str. 145-147.

U uvodu naslednog čarobnjaštva , Grimassi se osvrnuo na raniju knjigu „Knjiga Svete Strege“ iz 1981. godine. Grimassi je takođe izjavio da predaje deo ovog materijala od 1979. godine u San Dijegu u Kaliforniji. Sumnjam na izvorni materijal za ovo „tradicionalno“ znanje o morskoj magiji nastao u toj knjizi iz 1981. godine. Takođe je moguće da je ove materijale primio putem pošte SAD-a jedan od suveri iz praktične strege.

Na primer, engleska „reč očaravanja“ skoro je identična.

Boginja meseca, zemlje i mora,
svaka želja u vaše ime, mora biti.
Moći i sile koje prave plime,
sada prizivajte svoje talase, moje čarolije koje treba poduzimati.
– Raven Grimassi, Hereditari Vitchcraft, 2003, str. 147

https://www.jesterbear.com/Aradia/SeaMagic.html

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde