Noć magije i neobične erotike u Sahari nastaje  kada se čitav Mlečni put poput plašta spusti nad ovom pustinjom.Pleme Tuareg je pleme koje vekovima luta ovom pustinjom.

Iza mističnog indigo vela koji nose Tuareg muškarci  krije se drevna tradicija kojom se štite od peska , ali i magijska moć da njime štite ulazak zlih pustinjskih duhova u usta.No seksualna sloboda i društvena moć koju imaju žene su takve da bi ih se postideli i najliberalniji zapadnjaci.

Žene plemena Tuareg su te koje zadržavaju SVU imovinu nakon razvoda,a u braku imaju pravo da imaju više seksualnih partnera van braka.


Devojkama pre udaje je dozvoljeno da imaju koliko god partnera žele pa nije redak slučaj da se žene i kasnije udaju.To je i razumljivo 😊


Inace Tuareg pleme putuje pustinjom Saharom i žene noću mogu dovoditi partnere u svoj šator ,dok se ostali članovi porodice pomere i prave da to ne vide.Ako sutradan zele drugog partnera ..naravno i to im je dozvoljeno.


U plemenu Tuareg indigo plavi veo koji nosi muškarci je postao inspiracija mnogim filmovima sa mističnim temama .Svrha tog vela je po jednom tumačenju da ih zaštiti od peska,ali i od zlih duhova..


 

Kako su pripadnici plemena prihvatili Islam sve više su pod pritiskom da budu konzervativniji,ali oni se opiru toj promeni i čuvaju tradiciju.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde