Metod Osnovna praksa (CP) Magike je vrlo jednostavna metoda u kojoj se otvarate Svetom Anđelu Čuvaru i pristajete na njegovo ili njeno prisustvo i delovanje u vašem životu. Iako se čini da je osnovna praksa meditativna metoda, to nije ,več je praksa koncentracije. Oslanja se na Nameru  a ne na pažnju, a stav je otvoren!

1). Izaberite sveti simbol svoje namere da pristanete na prisustvo i delovanje vašeg anđela. Ovo može biti reč, besmislena ili na neki drugi način, ili vizualizovani sigil. Napomena: nije važno koji je stvarni simbol, VEĆ  samo NAMERA  koju simbol predstavlja. Međutim, nemojte menjati taj simbol koji ste izabrali tokom rada.

2). Sedite udobno uspravnih leđa. Sedenje na stolici je u redu. Zatvorite oči, a zatim uvedite reč ili simbol vašeg pristanka za prisustvo i delovanje vašeg anđela. Ne trebate stalno ponavljati ili vizualizovati simbol – jednom je dovoljno da utvrdite svoju nameru. Možda će vam biti korisno da na početku kažete „Pristajem na prisustvo i delovanje mog Svetog anđela čuvara sa svetom rečju / slikom ). Kad postanete rastreseni, bilo mislima ili drugim osećanjima, ponovite sveti simbol.

4). Sedite najmanje 15 minuta dnevno, eventualno  i do sat vremena više. Što više minuta  dnevno, to bolje.

Ne razmišljate o svom Anđelu tokom ove tehnike  – dajete mu priliku da se manifestuje. Anđeo sam po sebi nije nikakva reč, ideja ili percepcija, pa se može manifestovati na bilo koji način.

Njegovo prisustvo je, međutim, nepogrešivo i može se osećati blistavo, prostrano, prazno, božanstveno, itd. U CP-u puštate bilo kakvu percepciju ili osećaj kada vam privuče pažnju ponavljanjem simbola. U nekom trenutku, volja počinje da se uobičajeno okreće anđelu tokom vežbanja i više joj nije potreban sveti simbol da bi potvrdila svoju nameru. Više ga ne privlače misli koje nastaju i prolaze, pa dok mašta i pamćenje mogu da nastave da se ispoljavaju, volja oseća određeni mir i jedinstvo sa anđelom.

Treba imati na umu da razmišljanje o anđelu ili uživanje u njemu nije praksa osnovne prakse  to takođe mogu biti smetnje i mora im se dozvoliti da nastanu i prođu sa bilo kojim drugim senzacijama.

-IZVOR ALEN CHAPMAN „Three steps to Heaven“

TRI STEPENICE DO NEBA

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde