Autor Tau Zostrijan

Enohijanska magija je jedna od najkompleksnijih i najfascinantnijih grana zapadne ceremonijalne magike. Ovaj sistem, koji su originalno Džonu Diju i Edvardu Keliju prenela bića koja su sebe nazivala „anđelima“, niko nije radio od kada su se njih dvojica razišli.

Zlatna Zora je koristila deo sistema enohijanske magije  i razrađivala ga kako bi stvorila svoju vlastitu verziju, ipak, najveći deo ovog sistema je još uvek ostao nedovoljno istražen i čak se neki magičari i plaše ove magije verujući da je to sistem koji je demonski i koji može da im na neki način naudi. Moja vlastita istraživamja i eksperimenti sa enohijanskom magijom  su u početku uglavnom uključivali vidovito istraživanje Aetira, što je prema mom verovanju, a i mnogih drugih,  predstavlja inicijacijsko iskustvo, vodeći magičara dublje u stanja uma i šireći njegovu svest. Metod koji neki koriste da vidovito istraže Aetire je veoma jednostavan i ne iziskuje komplikovana pomagala, već samo otvoreni um i srce.

Aetiri bi trebalo da se vidovito istražuju po redu od 30.- (TEX) pa do 1. (LIL).  Kada bi drugačije radili to bi bilo kao da pokušavamo da se penjemo uz merdevine trudeći se da dosegnemo prečke koje su nam previsoko. Ne forsirajte vizije da se pojave, budite strpljivi.

Prema  mom iskustvu anđeli Aetira su u osnovi nešto kao vodiči, iskažite im poštovanje, budite strpljivi, i oni će vam razotkriti neke veoma zanimljive stvari.  Postoje i mnogi drugi načini, složeniji, koji se mogu  koristitii za vidovito istraživanje Aetira i koji iziskuju mnogo više ritualnog dekora i potrepština. Slobodno isprobajte i njih ako to želite.

 

  1. Ako je paljenje sveća i mirisa način na koji vi pripremate hramovski prostor uradite tako, a zatim izvedite neki terajući ritual.
  2. Izrecitujte Devetnesti enohijanski ključ (koji se takodje zove i Priziv 30 Aetira), umećući na pravo mesto (posle praf…) ime Aetira koji želite da istražite.
  3. Nakon toga vibrirajte imena vladara Aetira.
  4. Budite spremni za vidovito putovanje, pošto bi Aetir trebalo da se tada otvori. Možete da koristite kristalnu kuglu ili neku drugu magijsku reflektujuću površinu, ako želite, i da čekate dok se vizija ne pojavi. Ako radite u grupi jedan može da radi tehniku, ili da je svi rade. Sami otkrijte šta je za vas najbolje.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde