Pun mesec u znaku  Strelca u sredu, 26. maja 2021. godine, predstavlja potpuno pomračenje Meseca . Takođe se naziva pomračenjem krvavog Meseca zbog crvenkaste boje. Duhovno značenje punog meseca, maj 2021. godine, u astrologiji se odnosi na moral i etiku.

Pun mesec u maju 2021. kvadratni je Jupiter koji može izazvati test vere zbog pohlepe, suviška i nemorala. Merkur i Venera kvadrat Neptun dodaje zbunjenost, obmanu i ranjivost. Konačno, pomračenje Meseca, maj 2021. godine, pridružilo se nekim nezgodnim zvezdama između Kandži Škorpiona koje podstiču obmanu, zločin i bolesti.

Dakle, važnije je nego ikad da zaštitite sebe i najranjivije ljude do kojih vam je stalo.

Pun mesec, maj 2021. Astrologija

Pomračenje Meseca punog meseca 26. maja na 05 ° 25 ′ Strelac čini jedan od glavnih aspekata. Grafikon ispod prikazuje Mesečev kvadrat Jupiter što je izazovni aspekt. Postoje još tri aspekta ispod dva stepena i oni su takođe izazovni aspekti crvenog kvadrata.

Značenje pomračenja Meseca

Poput redovnog punog meseca samo jače Sunce nasuprot Meseca u pomračenju Meseca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus. Suprotstavljene sile poput posla  nasuprot kuće ili onoga što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju napetost i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje vam oduzimaju energiju.

Mesečeve osobine emocija i instinkta dostižu vrhunac pri pomračenju Meseca. Zato koristite povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da biste prevazišli sve izazove u vezi. Podsvesna svest omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja uzrokuju disharmoniju. Pomračenje Meseca predstavlja resetovanje vaših emocija, uklanjanje emocionalnog prtljaga u prethodnih šest meseci.

Mesečev aspekt pomračenja

Mesečev kvadrat Jupiter obično nije toliko izazovan i vrhunac za ovaj aspekt je preko četiri stepena, što nije jako. Ali ovo je potpuno pomračenje Meseca i svi ostali značajni aspekti su veoma izazovni. Na ovo pomračenje utiču i nezgodne planete  tipa Mars-Saturn. Dakle, negativnije osobine Jupitera će verovatno biti izražene. Tu spadaju pohlepa, višak, rasipanje, nemoral, prekomerno samopouzdanje i prekomerni optimizam.

Možda ćete doživeti promenljivo raspoloženje, a promena ukusa može predstavljati poteškoće u vezi, posebno ako imate „oči koje šaraju“. Ako se zabavljate, vodite računa da ne smanjite svoje standarde ili ne zanemarujući očigledne nedostatke karaktera. U suprotnom, možete biti izloženi sramoti, nelojalnosti ili skandalu. Možda ćete takođe morati da uočite tendenciju ka višku kada su u pitanju hrana, alkohol, droga i kockanje, posebno ako imate problema sa zavisnošću.

Dobar način da izbegnete moralno propadanje je da provedete neko vreme deleći svoju dobru volju. Dobrotvorni rad bi bio ispunjen, ali pobrinite se da ostavite dovoljno za sebe. Na ovu tendenciju ka preterivanju sa stvarima takođe treba obratiti pažnju prilikom kupovine. Ako je vaša vera testirana, religija ili drugi oblici duhovnosti mogu vam pomoći. Ovo je takođe dobro pomračenje da proširite vidike kroz obrazovanje, posebno u humanističkim i društvenim naukama, ali i u biznisu i pravu.

Ostali aspekti

Merkurov kvadrat Neptun ostaje u sferi od dva stepena od 25. maja do 9. juna, jer se stanice Merkura 29. maja retrogradno razvijaju . Tako da konfuzija, obmana, nesigurnost i nerazumevanje imaju veliki uticaj na astrologiju maja 2021. punog meseca.

Ovaj aspekt može iskriviti vaše razmišljanje što može zakomplikovati diskusije i poslovne odnose. Stoga je važno pažljivo slušati i govoriti na jednostavan, jasan način. Ne dajte prostor za pogrešno tumačenje. Ako morate da se pozabavite nekim važnim poslovnim, državnim ili pravnim pitanjima, potražite stručni savet ili pomoć od pouzdanog prijatelja.

Zaista morate izbegavati izdaju i skandal. Čak i male bele laži mogu dovesti do velike sramote ili potrebe za zamršenijim zataškavanjem. Izbegavajte teorije zavere ili čudna i ekstremna duhovna i verska gledišta. Zaštitite se od  nabrijanih prodavaca, vođa kulta i psihičkih vampira. Možda ste podložniji inflekciji, trovanju ili predoziranju.

Venera kvadrat Neptun daje povećanu potrebu za nežnošću, ali takođe povećava rizik od prevelike idealizacije. Težnja ka stvaranju iskrivljene slike o nekome drugom može dovesti do razočaranja, skandala i iskorišćavanja. Pitanja poverenja mogu postati problem u vezama. Imati aferu tokom ove faze pomračenja bilo bi teško sakriti.

Moguće je nisko samopoštovanje i osećaj nesigurnosti. Mogli biste da osetite da vas drugi čudno gledaju ili misle da ste na neki način čudni. Važno je shvatiti da su takvi utisci iskrivljeni i da se ne podudaraju sa stvarnošću.

I sa Merkurom i sa kvadratom Venere Neptun je vrlo lako postati zbunjen, prevaren i uopšte steći pogrešan utisak. Ovo se odnosi na vaše misli, komunikaciju, ljubavni život, finansije, poslovanje, a takođe i na vaše zdravlje i ishranu.

Saturn kvadrat Urana donosi restriktivne promene ili neočekivane restrikcije. To može doneti promene koje ne želite. Takođe otežava unošenje promena koje želite. Ovo može biti vrlo frustrirajuće vreme porasta napetosti i naglih, očekivanih promena. Ali ne mora biti tako. Ako ostanete otvorenog uma, strpljivi i fleksibilni, ono što u početku izgleda kao izazovi, može se pretvoriti u mogućnosti da se oslobodite negativnih, restriktivnih i ograničavajućih stvari u svom životu.

Zvezde pomračenja Meseca

Mesečevo pomračenje Super krvavi Mesec maj 2021 [Stelarijum]

Pomračenje Meseca 26. maja je u znaku Strelca. Ali kao što pokazuje zvezdana karta gore, ono se nalazi u Sazvežđu Škorpije. To je zato što je precesija ravnodnevnica pomerila Sunčeve znakove gotovo čitav znak van poravnanja sa Sazvežđima iz kojih su dobili ime, pre više od 2000 godina.
03♐29 – β 1 Scorpii, Acrab
03♐58 – ω 1 Scorpii, Jabhat al Akrab I
04♐08 – ω 2 Scorpii, Jabhat al Akrab II
04♐36 – β Circini
04♐56 – u Scorpii, Jabbah
05♐13 – η Circini
05♐25 – pun mesec, maj 2021
05♐28 – δ Circini
Kao što prikazuje gornja slika, zatamnjeni mesec tačno između kandži Škorpiona. Akrab je jedina glavna nepokretna zvezda, ali sve četiri zvezde Škorpije imaju sličan uticaj. Pun mesec, maj 2021. takođe je u skladu sa nekim malim zvezdama u sazvežđu Circinus Kompas. Nije prikazan na gornjoj slici jer se nalazi 60 ° južno od ekliptike. Ali takođe ima vrlo sličan uticaj na zvezde u kandžama Škorpiona.

Prema Ptolomeju, „Sjajne zvezde u prednjem delu tela Škorpije imaju efekat sličan onom koji je nastao uticajem Marsa, a delimično onom koji proizvodi Saturn“ (zlonamerni, lopovski, nemilosrdni, vraški, odbojni, lažov, nesreće, nasilna smrt.) [3]

Fiksna zvezda Akrab uzrokuje krajnju zluradost , nemilosrdnost, zlobnost, odbojnost, zlobu, krađu, kriminal, kugu i zarazne bolesti. [3]

Akrab daje mogućnost istraživanja, posebno u stvarima posebno tajne i skrivene prirode. Međutim, kod nižih tipova može se uočiti sklonost ka laži i izdaji. Akrab je siromašan predznak za materijalno bogatstvo. Biće poteškoća, prepreka ili gubitka. [4]

Mars-Saturn nije baš divna kombinacija, ali ona ima određeni smisao kada se setimo da je naoružanje škorpiona pozadi, a ne u glavi gde je ova zvezda. To je u stvari lovac vrlo velike veštine, a to savršeno karakteriše Mars-Saturn. Akrab pokazuje strpljiv i oprezan pristup bilo kojoj situaciji, ali to će verovati veštoj odlučnosti koja će potom biti sprovedena.

Škorpija je poznata po hirurzima koji su u njoj rođeni i ova zvezda pokazuje upravo osobine koje treba da imaju. Isto se odnosi na generale, policajce, privatne istražitelje i agente tajnih službi. I u istraživanjima svih ostalih vrsta oni razlikuju pravog spretnika. [5]

Mesec  konjukcija Akrab: Velika sila, čast, bogatstvo, darovi, poteškoće u dobijanju zaostavštine, materijalistički, zainteresovani za nepopularne ideje, kritikovani, uspeh nakon mnogih poteškoća, bogatstvo i naklonost kojima prate opasnost, nasilje, nevolje, bolest, beneficije retko traju. [3]
Kaže se da sazvežđe Circinus Kompas daje osvetoljubivu, nasilnu, dohvatljivu i žilavu prirodu. [3]

Rezime

Pun mesec, maj 2021. kvadratni Jupiter donosi potencijal za pohlepu, višak i nemoral. Ali još snažniji uticaj dolazi od Merkurovog  i Venerinog  kvadrata Neptun. Dakle, zbunjenost i obmana su glavne teme pomračenja Meseca 26. maja. Kombinacija nemorala i obmane dobra je za propagandiste,  kriminalce, ali predstavlja opasnost za ljude koji su slabi, nesigurni ili ranjivi na viktimizaciju, sugestije, zavisnost ili infekciju.

Ovo super punokrvno pomračenje meseca u Kandžama Škorpiona povećava rizik od obmane i izdaje. Podstiče podle ljude da budu još okrutniji, zlobniji i osvetoljubiviji. Ove zvezde takođe povećavaju rizik od zaraze zaraznim bolestima. Dakle, ovo potpuno pomračenje Meseca verovatno će produžiti pandemiju koronavirusa.

Pomračenje Meseca 26. maja zajedno sa pomračenjem Sunca 10. juna čine fazu pomračenja koja traje do pomračenja Meseca 19. novembra 2021. Ako puni mesec novembar 2020. direktno utiče na vaš horoskopski dekan, o njegovom dejstvu možete pročitati u mesečnom horoskopu . Za više detalja o tome kako to utiče na vašu natalnu kartu pogledajte Transit punog meseca .

Mesečevo pomračenje maj 2021. Vidljivost
Mesečevo pomračenje punog meseca maja 2021. biće vidljivo u Australiji, delovima zapadne SAD, zapadne Južne Amerike i jugoistočne Azije.

Mesečevo pomračenje maj 2021. Vidljivost

Prethodna faza Meseca: Mladi Mesec 11. maja 2021
Sledeća faza Meseca: Pomračenje Sunca 10. juna 2021
2021 Kalendar faza meseca
Pun mesec, maj 2021. Vremena i datumi
Los Anđeles – 26. maj, 04:13
Njujork – 26. maj, 07:13
London – 26. maj, 12:13
Delhi – 26. maj, 16:43
Sidnej – 26. maja, 21:13
Reference
Zvezdana imena: njihova suština i značenje, Richard H. Allen, 1889, str. 372.
Mitovi i legende Polinezijaca, Johannes Carl Andersen. 1931, str. 399.
Fiksne zvezde i sazvežđa u astrologiji, Vivian E. Robson, 1923, str.38, 169.
Fiksne zvezde i njihova interpretacija, Elsbeth Ebertin, 1928, str.65, 66.
Žive zvezde, dr Eric Morse, 1988, str.84.

https://astrologyking.com/full-moon-may-2021-lunar-eclipse/

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde