Najduže pomračenje Meseca u  ovom veku trajaće ukupno preko 5 sati,dok će Zemljin satelit biti totalno pomračen sat i 42.minuta.U Srbiji pomračenje Meseca počinje u petak nešto posle 22 časa, a najbolje će se videti sa srpskih planina,kao i ostalih planina u okruženju gde je zagađenost atmosfere mnogo manja nego u gradovima.

Kako navodi portal Astrology King Puni Mesec 27. jul 2018. u 4 ° Vodolije  je totalno pomračenje Meseca,koje je i najduže u ovom veku .Ovo pomračenje Meseca je uglavnom pod uticajem Marsa ,čineći ovo pomračenje izuzetno emotivno izazovnim. Marsova lutanja i frustracije se lako mogu pretvoriti u bezobzirnu radnju zbog težeg aspekta Urana. Blaži uticaj Saturna će vam olakšati smirenje, a neka fiksne zvezde daju strpljenje i odlučnost u krizama. Međutim, ove  iste  zvezde takođe mogu izazvati agresiju i emocionalnu problematiku.

Preostali mir,u krizi, je ključ za suočavanje sa ovim prekomernim tamnim lunarnim pomračenjima. Ovo je veoma važno pratiti i tokom  sledeće nedelje  jer  sunčano pomračenje od 12. jula jos aktivno. Oba ova događaja donose  potencijal za krizu sa vašim samopoštovanjem, odnosom ili događajima, i za neurotične poteškoće i izazvane duboko zakopanim podsvesnim strahom od katastrofe.

Lunarno pomračenje jula 2018. je retko središnje lunarno pomračenje, u kojem  Mesec prolazi kroz centar senke Zemlje. To je tako najduže totalno lunarne pomračenje ovog veka, koji traje 1 sat i 23 minuta. Ovo moćno ukupno lunarno pomračenje se zove krvavi mesec,zbog čestica crvenkaste boje kojom je prekrivena zemljina atmosfera.

Kao svaki  pun mesec, jedino jači, lunarno pomračenje fokusira vašu pažnju na vaše emocije, intimne odnose i vaš dom i porodicu. Najduže totalno lunarno pomračenje ovoga veka će imati  ojačani uticaj na vaš privatni život. Svi suprotni kvaliteti Meseca ,emocija i instinkta će doći do svog vrha u lunarnom pomračenju,resetovanje vaših emocija, čišćenje emocionalnih prtljaga u prethodnih šest meseci. Lunarno pomračenje od 27. jula dopunjava  temu koju je pronašao u sunčevom pomračenju 12. jula kako bi se formiralo kratkoročno zatvaranje, koje traje do 11. avgusta  kada je opet sunčevo pomračenje. Lunarno pomračenje od 27. jula i sunčano pomračenje 11. avgusta formiraju redovnu fazu eklipsi koje traju do sunčevog pomračenja 5. januara 2019. godine.

 

Totalno  lunarno pomračenje u petak 27. jula 2018. godine u 04 ° 44 ‘Vodolija je u  konjunkciji sa Marsom za manje od jednog stepena. Vatreno crvena planeta ovo čini emocionalnim izazovnim, pomračenjem. Teški kvadratni aspekt prema Uranu dovodi do impulsivnih zagrejanih emocija, ali se u nekim slučajevima pomera nežnim aspektom prema Saturnu.

Mesec konjukcija Mars je najjači uticaj lunarnog pomračenja i učinit će vam da se osećate jako, seksi i hrabro. Vaš brz instinkt i borbeni duh mogu se koristiti za odbranu vašeg doma i porodice. Međutim, teško je kontrolisati vaše izuzetne emocije. Ako počnete da se osećate uznemirenim, nestrpljivim prema šefovima ili saradnicima, to je signal koji vam  govori da bi trebalo da se vratite i pokušati opustiti. Verovatno ćete izgubiti temperament ili učiniti iritirajućim za druge ako ostanete u uobičajenom stavu. Ako se ne uspete  smiriti onda pokušajte da primenite energiju  na nekog ili nešto do čega vam je stvarno stalo. To bi moglo da se kreće od čišćenja vaše kuće do davanja voljenima opuštajućih masaža.

Mars koji je  retrogradan stvara preteranu količinu seksualnih napetosti i frustracija koje je teško izraziti. Mars, retrogradan, znači da treba razmisliti dva puta pre nego odlučite.Srodni događaji  i ponavljanje tema  mogu biti bolni, ali su vam potrebni da se vratite i ne napravite veliku grešku. Možda ste se borili sa destruktivnim ponašanjem Mars-a,besa, nasiljem ili seksualnim zlostavljanjem. Ako je  iskustvo takvo, događaji će te primorati da priznaš da imaš problem sa upravljanjem besom. Ovo može biti veoma bolno iskustvo.

 

Drugi aspekti Lunarne Eklipse

Meseci kvadrat Uran može izazvati i brzu promenu raspoloženja i impulsivnu reakciju. Možda se osećate nervozno i nemate strpljenja za sve koji žele posvećenost ili fokusiranje. Verovatno ćete se fokusirati i pobuniti protiv svake osobe koja vas pokušava vezati ili vas tera da nešto naučite. Uran stvara teže otpuštanje zbog osećaja uznemirenosti ili predviđanja nečega novog odmah iz ugla. Ovo nije dobro lunarno pomračenje za iznenadne promene, naročito u bliskim odnosima. Možda ćete doživeti emocionalne izlete od prijatelja ili roditelja.

Mesec sekstil Saturn vas čini takvim da ćete štititi  svoju porodicu i partnera. Saturn će  umiriti vaše emocije i olakšati umirenje. To daje nežan strpljiv i odgovoran stav. Osećanja posvećenosti, poštovanja  i lojalnosti prema porodici možda nisu toliko jaki  kao vaše lutanje i nezadovoljstvo, ali oni vam mogu sprečiti da predvidite nasilne  radnje zbog kojih biste uskoro žalili.

 

Još Aspekata

Mars trigon  Uran daje snažnu potrebu  da se oslobodite ograničenja i pobune protiv autoriteta. Tendencija da se pokreće brzo, bez obzira na posledice može doći do velikih poremećaja u vašem životu. Svest o ovoj dinamičnoj energiji može umesto toga dovesti do inventivnih i kreativnih otkrića i obnovljenja  ličnog  života. Ne možete zaustaviti ovu erotičnu energiju, tako da morate izraziti svoju ludu, kreativnu  ili inventivnu stranu  u sigurnom okruženju. Originalni izgled može dovesti do dela kreativnog sjaja ili naučnih otkrića, ali bi trebali izbegavati  impulsivne akcije pa cete tako i izbaci opasne rizike.

Saturn trigon  Uran predstavlja prelaznu fazu u životu. Ovaj aspekt postavlja emocionalno previranje i promenu nastalu lunarnim pomračenjem, manje uznemiravajućim ili neradnim.Pomoći ce vam da ostanete mirni i strpljivi. Možete pronaći nove načine da radite stare stvari, a da ne trpite teret. Možda biste mogli da preusmerite vođstvo svoje karijere da bi podstakli potrebnu promenu i stekli poštovanje i priznanje od svog šefa. Možda će vam biti na raspolaganju više odgovornosti, ali tako ćete imati dovoljno slobode da rešite posao na svoj način.

Članak pruzet uz dozvolu sa portala Astrology King

When the Eclipse Happens Worldwide — Timeline

Lunar eclipses can be visible from everywhere on the night side of the Earth, if the sky is clear. From some places, the entire eclipse will be visible, while in other areas the Moon will rise or set during the eclipse.

EventUTC TimeTime in Niš*Visible in Niš
Penumbral Eclipse begins27 Jul, 17:14:4727 Jul, 19:14:47No, below the horizon
Partial Eclipse begins27 Jul, 18:24:2727 Jul, 20:24:27Yes
Full Eclipse begins27 Jul, 19:30:1527 Jul, 21:30:15Yes
Maximum Eclipse27 Jul, 20:21:4427 Jul, 22:21:44Yes
Full Eclipse ends27 Jul, 21:13:1127 Jul, 23:13:11Yes
Partial Eclipse ends27 Jul, 22:19:0028 Jul, 00:19:00Yes
Penumbral Eclipse ends27 Jul, 23:28:3828 Jul, 01:28:38Yes

* The Moon is below the horizon in Niš some of the time, so that part of the eclipse is not visible.

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde