Punom  Mesecu u znaku Ovna prethodi pomračenje Meseca 19. novembra. Mesec se suprotstavlja Suncu, Marsu i kvadratira Plutonu, tako da nema iznenađenja da ove nedelje vlada izazovno, frustrirano, zaglavljeno raspoloženje.

Povremeno se događaji Lunarnog pomračenja pokreću na Pun Mesec pre ili posle – a s obzirom na to da je ovo predstojeće pomračenje Meseca u novembru u znaku Bika u konjunkciji sa destruktivnom zvezdom fiksnog demona Algolom, postoji razumljiva strepnja oko toga šta bi to moglo doneti.

Gledajući unazad kroz sve eklipse u 20 -om veku koji su bili blizu Algol zvezde ono što je iznenađujuće jeste da niko nije imao značajne događaje na samom ili čak u neposrednoj blizini datuma dana. Ali..

Kraljica Viktorija je umrla nekoliko meseci pre pomračenja Sunca 1901. u spoju sa Algolom; Predsednik Vilijam Mekinlej je ubijen nekoliko meseci kasnije; a Teodor Ruzvelt je umro 1919. nekoliko meseci pre Algolskog pomračenja.

Čini se da pandemije i pošasti postoje, što nije iznenađujuće – azijski grip, mandžurijska kuga itd. – ali španski grip je završio na jednom takvom.

Bilo je nekih užasa – panika na Njujorškoj berzi 1901.; formiranje italijanske fašističke partije 1919. godine; slučajno bacanje hidrogenske bombe na Albukerki 1957. godine; operacija američke vojske u Somaliji je prošla loše sa 1000 mrtvih Somalijaca i 18 američkih vojnika; katastrofa svemirskog šatla Kolumbija 2003. sa 7 mrtvih astronauta. A većina od njih je suđenje za seksualno zlostavljanje i ubistvo Freda i Rozmari Vest u Velikoj Britaniji 1994. godine koje je zemlju ostavilo bolesnom kao pas pošto su se pojavili jezivi dokazi. Presuda je objavljena dan pre Algolskog pomračenja Meseca.

Ove pomračenja su takođe dovela do rađanja moćno dominirajućih entiteta koji će uticati na kulturu. Amazon osnovan 1994. 1976. Formirana Apple. 1957. Dr Seuss Mačka u šeširu lansirana kao najprodavanija knjiga za decu svih vremena. 1920. formiran je ACLU. 1919. Liga nacija, Ujedinjeni umetnici, Fond Save the Children i Nacionalni park Grand Canion. 1901. JP Morgan postiže prvi ugovor vredan milijardu dolara. Ne sve pozitivno, ali nagoveštaj Algolove kreativne strane.

Jasno je da će Algol Eklipse imati najsnažniji efekat na karte koje imaju planete u tom stepenu ili u krugu od pet stepeni. Biće vredno posmatrati Francusku za onu koja ima Škorpiona Mars Midheaven koji se zvecka; a isto važi i za Trampa koji ima svoj Taurus Midheaven na Algolu. Tradicionalno gledište je bilo da je Algol planeta uništenja, nasilja i nestašluka, da je imao tendenciju da laže i da je manje nego pošten u odnosima sa drugima.

Geografske lokacije koje mogu biti kritične za pomračenje su Moskva/Rusija sa Suncem na srednjem nebu, opozicionim Mesec Algol na IC; kao i južno odatle kroz Saudijsku Arabiju, UAE i istočnu Afriku.

Čudno je, ili možda ne, referendumska karta o Bregzitu iz juna 2016. imala je Mars u opozicionom Algolu Škorpije; a Dejvid Frost, sadašnji pregovarač u Velikoj Britaniji, ima svoju kartu termina 7. polje Mars u konjunkciji sa Algolom dok pokušava da uništi dobra osećanja i uništi svaku nadu u diplomatiju.

Postoji strana Algola, planete Meduze, koja je paklena na nihilističko uništenje. Ali uvek se govorilo da ima drugu svrhu, a to je da nas natera da se suočimo sa patnjom i užasom, a ne da to odbacimo.

U drevnom mitu, Posejdon/Neptun je silovao Meduzu, tada izuzetno lepu, na podu Atininog hrama da bi iritirao svog najvećeg neprijatelja. Atena je, u naletu besa zbog skrnavljenja, učinila Meduzu toliko ružnom da niko nije mogao direktno da je pogleda, a da ne bude pretvorena u kamen i bila je prognana na kraj sveta — okrivljujući žrtve, možda podstaknuta nekim skrivenim ljubomora na njenu lepotu.

U jednoj verziji, Meduza, što je još strašnije, postaje paralizovana, tako da je sve što se kreće njena odbojna glava upletena zmijom. Persej uspeva da ubije Meduzu, odsecajući joj glavu gledajući njen odraz u svom štitu, a ne direktno u nju. Iz njenog leša izvire Pegaz, krilati konj kreativnosti. Atena tada nosi Meduzinu glavu na svom štitu kao zaštitu.

Dakle, postoji zaštitna strana Algola, kao i štetna, kao i nalet imaginativne moći koji se pojavljuje kada se uguše sposobnosti nošenja smrti. To se dešava samo kada se pronađe strategija koja omogućava da se suoči sa ružnoćom/užasom, a da to ne uništi.

Odmaknuvši se od Meduze/Algola, katalizator scenarija je Neptunova bitka sa Atenom – bogom okeana protiv boginje zemlje. Iako je možda prikladnije, bog vodenog nesvesnog (u kome leži sva kreativnost) se bori protiv boginje svesnog uma, donosioca zakona i društvenog poretka. Nisam siguran šta se trenutno pokušava roditi iz vodenih dubina nakon svemoćne borbe – ali putujem s nadom.

https://star4cast.com/full-moon-lunar-eclipse-and-algols-gift/

Rezime Lunarnog pomračenja novembra 2021

Najjači uticaj na astrologiju punog meseca novembra 2021. ima fiksna zvezda Algol. Ova najopasnija od fiksnih zvezda izaziva nesreću, ekstremizam, brutalnost, nasilje, mafijaško nasilje, bolest i smrt. Sa Mesecom, posebno, Algol izaziva ekstremne bolesti, nesreće i teške povrede.

Ovo pomračenje će verovatno imati štetan uticaj na pandemiju koronavirusa. Algol je takođe povezan sa genetikom, mutacijom i evolucijom. Dakle, koronavirus će nastaviti da se razvija kroz nove varijante. Ako su otporne na sadašnje vakcine, onda će uslediti još bolesti i smrti.

Algol pripada konstelaciji Persues koja je povezana sa „događajima koji utiču na veliki broj ljudi, posebno onim događajima izazvanim velikim meteorološkim fenomenima“. Algol izaziva ekstreme, a kvadrat pomračenja Jupitera pojačava negativan efekat ekstremnog vremena.

Pun Mesec u kvadratu Jupitera će takođe preuveličati druge opasnosti koje predstavlja Algol. Pohlepa, nemoral, neodgovornost i preteranost će hraniti ekstremizam, brutalnost, nasilje i nesreću.

Ali sa poštenjem, verom, jakim osećajem svrhe, moguće je da pozitivne kreativne snage i duhovna svest emaniraju iz Algola. A pomračenje trigona Plutona podstiče pozitivnu transformaciju i duhovnu evoluciju. Kombinacija Algola i Plutona daje pristup najdubljim najmračnijim delovima vaše podsvesti, izlažući ih da eliminišu strah i izleče traumu iz prošlosti.

Obrazac aspekta koji je kreirala astrologija pomračenja Meseca u novembru 2021. takođe otkriva vaše potisnute emocije i sećanja. Animirana figura vam pomaže da oživite stvari koristeći maštu, strpljenje i mnogo napornog rada. Daje stabilnost i ravnotežu zbog kojih se osećate bezbedno.

Pomračenje Meseca od 19. novembra zajedno sa pomračenjem Sunca od 4. decembra čine fazu pomračenja koja traje do pomračenja Sunca 30. aprila 2022. Ako astrologija punog meseca novembra 2021. direktno utiče na dekan vašeg horoskopa, možete pročitati o njegovom efektu u svom mesečnom horoskopu . Za više detalja o tome kako to utiče na vašu natalnu kartu pogledajte Tranzit punog meseca .

Vidljivost pomračenja Meseca u novembru 2021
Delimično pomračenje Meseca 19. novembra 2021. vidljivo je iz Severne i Južne Amerike, Australije i delova Evrope i Azije. Delimično pomračenje Meseca se dešava kada se Zemlja kreće između Sunca i Meseca, ali tri nebeska tela ne formiraju pravu liniju u svemiru. Kada se to dogodi, mali deo Mesečeve površine prekriva najtamniji, centralni deo Zemljine senke, koji se zove umbra. [6]

https://astrologyking.com/full-moon-november-2021-lunar-eclipse/

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde