Šta povezuje dve Sfinge i Doba Vodolije? Arheolozi smatraju da je Sfinga na platou Gize predstava faraona Kafre. Nije poznato kako su oni koji su je napravili zvali, Sfinga je ime koje je su joj dali Grci. Kasniji arapski pisci nazivali su Sfingu arabiziranom verzijom koptskog imena Belhib, koje je opet dolazilo od staroegipatskog imena za Boga Haurona.

No, prema vizijama jednog od najvećih vidovnjaka 20. veka, vidovnjaka Edgara Kejsa, Sfinga na platou Gize u stvari predstavlja čuvara tog područja i povezana je sa Sazvežđem Kentaura. Sazvežđe Kentaura je jedno od 48 originalnih Ptolomejevih sazvežđa i 9. je sazvežđe po površini. U njegovom sastavu nalazi se zvezda najbliža Suncu, Proksima Kentauri, udaljena svega 4,29 svetlosnih godina.

Postoji još jedna Sfinga, zakopana na tom platou, koja se povezuje sa Sazvežđem Lava, kao opozitnom znaku Vodenjaku u savremenom horoskopu. Kažemo savremenom, zato što su postojali i postojaće i drugi horoskopi. Ova Sfinga, čije postojanje je 2007. godine potvrdio egipatski arheolog Basam El Šama. Ova Sfinga će biti značajna za 250 godina kada nastupi Doba Vodolije u trenutku prolećne ravnodnevnice.

Sazvežđe Kentaura ne bi trebalo pomešati sa sazvežđem Strelca, koje je zasebno.  u istom sektoru kao i sazvežđa Vage i Device, ispod i između njih, a ne u ekliptici u kojoj izgleda da se sadašnja zodijačka sazvežđa rotiraju. Nije vidljiv u severnim evropskim geografskim širinama. Vavilonci su identifikovali 17 sazvežđa koja se okreću u ekliptici, spajanjem različitih zvezda u formaciju, od kojih je nešto više od polovine preživelo u modernom zodijaku. Malo se zaista zna o egipatskoj astrologiji, ali ako je Kentaur bio toliko važan, možda su postojale vanzemaljske posetei negde iz kosmičkog područja  Kentaura, kao što su postojale posete sa Sirijusa koje su zabeležili narodi poput etničke zajednice Dogona, na primer. Kejsijeva proročanstva govore da je Sfinga mnogo starija nego što savremeni arheolozi nagađaju, kao i da velika piramida nije bila prva, već druga najveća piramida pre nje. Vreme njene izgradnje bila je oko 2500. godine pre nove ere, u vreme kada je ogromna kometa sletela u Atlantik, što je dovelo do konačnog uništenja Atlantide.

Šta će nam doneti Novo Doba koje će nastupiti za 250 godina tek treba da se vidi!

Zvezda Sirijus i sazvežđe Orion -centar duhovne moći

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde