Ključne reči  Tarot karte Đavo

Tarot karta Đavo uspravo ključne reči

ugnjetavanje, zavisnost, opsesija, zavisnost, eksces, nemoć, ograničenja

Tarot karta Đavo obrnuto ključne reči

nezavisnost, sloboda, otkrivanje, oslobađanje, povratak moći, povratak kontrole

Opis Tarot karte Đavo

Ova karta prikazuje Đavola predstavljenog u njegovom najpoznatijem obliku satira, inače poznatom kao Bafomet. Pored toga što je napola jarac, a pola čovek, đavo ima krila slepih miševa i obrnuti pentagram na čelu. Stoji na pijedestalu, za koji su prikovani golišavi muškarac i žena, kao da želi da pokaže da ima vlast nad njima.

I muškarac i žena imaju rogove, kao da žele da pokažu da što više vremena provode sa Đavolom, postaju manje ljudi. Lanci čine da izgleda kao da ih je đavo odveo u zarobljeništvo. Muškarac ima plamen na repu, dok žena ima posudu grožđa na repu, što simbolizuje njihovu zavisnost od moći i finijih stvari u životu.

Gledajući pažljivo, i muškarac i žena ne izgledaju srećno. Oduzeta im je njihova individualna moć, ostavljajući ih izložene i postiđene zbog svoje golotinje.

 

Tarot karta Đavo uspravno

Ako se karta Đavo pojavi u čitanju  pokazujete da u svom životu osećate zarobljenost, prazninu i nedostatak ispunjenja. To bi takođe moglo značiti da ste rob materijalizma i raskoši i koliko god se trudili, jednostavno ne možete da se otresete osećaja da želite da se prepustite luksuznom životu.

Možda ste svesni da vas ovakav način života vodi niz zečju rupu, ali imate osećaj da nemate nikakav oblik kontrole nad svojim postupcima ili nagonima.

Zavisnost od supstanci ili materijalnih zadovoljstava takođe može biti razlog vašeg osećaja nemoći i zarobljenosti.

U situacijama poput ovih možete se osećati kao da ste rob, nesposoban da kontroliše svoje impulse ili snagu volje da se usmerite ka nečemu što nije zadovoljenje ovih želja.

Tarot karta Đavo uspravno ljubavno značenje

Požudu i iskušenja simbolizuje Đavo u ljubavnom čitanju tarota. Ovom kartom može postojati osećaj hedonizma i sebična želja za zadovoljenjem. U manje ozbiljnim okolnostima to može jednostavno značiti i potragu za svim životnim zemaljskim užicima. Nema ničeg lošeg u tome što se malo zabavite, ali budite sigurni da nećete povrediti druge ili im stvoriti pogrešne utiske kada to učinite. Ako tražite samo veze, na vama je da to saopštite sa datumima. Obavezno izbegavajte pritiske na druge ako odluče da vaš životni stil nije nešto što im odgovara. Komunikacija će sada biti važnija nego ikad.

Alternativno, ljubavno značenje đavolskog tarota takođe može signalizirati zavisnost, a u kontekstu ljubavi i odnosa i strast. Vremenom to može biti destruktivno za individualnost i sopstvo oba partnera. Budite oprezni i pobrinite se da vas dvoje ostanete snažni pojedinci u vašoj vezi.

 

Tarot karta Đavo uspravno značenje karijere

Možda se trenutno osećate zaglavljeno ili zarobljeno kada je u pitanju vaša karijera, kao da nemate mogućnosti, ali da ostanete negde što vam se ne sviđa. U ovom stanju je možda lakše kriviti svoje okolnosti, lošu sreću ili mnoštvo spoljnih faktora. Možda se osećate zavisno od ovog posla, bez moći da napravite promene koje bi vam donele sreću. Ponekad ova karta takođe može signalizirati samosabotažu i izigravanje žrtve kada su u pitanju radni odnosi sa kolegama. Bez obzira na to kakav je osećaj, Đavolja pojava može signalizirati da imate više izbora nego što mislite da imate, samo treba da povratite svoju moć. Ovo može biti zastrašujuće, preuzeti odgovornost za situaciju koja vam se ne sviđa, ali takođe može i osnažiti.

Tarot karta Đavo uspravno značenje finansije

Teška finansijska situacija može biti preuveličana lošim navikama sa Đavolom u čitanju. To može signalizirati da često možete učiniti još više da biste se izvukli iz ovog stanja, ali možda ili ne vidite rešenja ili niste u stanju da promenite način na koji upravljate finansijama. Možda trošite prinudno, kockate se ili niste u mogućnosti da preuzmete kontrolu nad svojim materijalnim resursima. Obavezno radite sve što možete.

Tarot karta Đavo obrnuta

Izokrenuto značenje Đavolje karte može biti trenutak kada pojedinac postane svestan sebe i prekine sve lance koji dolaze sa zavisnošću i lošim navikama. To je možda zato što su se umorili od trčanja u krugu i trebaju promene.

Ali jedno je obično jasno – prekidanje ovih lanaca, posebno onih koji zavise, nikada nije lako. Dakle, čovek mora biti spreman za neophodne promene koje bi u početku mogle izgledati bolno da bi se izvršila prilagođavanja koja će se na kraju isplatiti time što ćemo ponovo moći pronaći svoje pravo ja.

U ovom slučaju je potrebno samoprocenjivanje i pojedinac treba da odvoji malo vremena i navede sve stvari kojih se treba rešiti. A kad se to jednom uradi, tada bi bilo vreme da krenu na težak put samopoboljšanja.

Tarot karta Đavo obrnuto ljubavno značenje

Obrnuto značenje ljubavi prema đavolskom tarotu može signalizirati da se možda oslobađate nekih negativnih emocionalnih obrazaca ili zavisnosti koje su vam stajale na putu da razvijete jake veze. Možda se osećate više pod kontrolom svog ljubavnog života nego ikad. Ova karta u nekim okolnostima takođe može signalizirati prekid veze sa dominantnim partnerom ili vezu u zavisnosti koja vam nije dozvoljavala da izrazite svoje pravo ja. Možda ste prepoznali da vas veze koje su vas vezale za vašeg partnera nisu zdrave ili podržavajuće. Nastavite da negujete svoju nezavisnost i budite ponosni na ono što ste uradili.

 

Tarot karta Đavo obrnuto značenje karijera

Kada je posao u pitanju, vi ste u procesu povratka odgovornosti u izboru karijere i trenutno ste u procesu nekih neophodnih promena kako biste izbegli buduće probleme. Ako ste bili u položaju u kome vam se čini da vas guši, možda preduzimate mere; da li to znači napuštanje neispunjenog posla ili nezdravog okruženja ili odabir da se popravi zategnuta veza sa kolegom. Možda se više nećete osećati zavisno od posla zbog osećaja stabilnosti, shvatajući da ga možete pronaći u sebi. Zabeležite promene koje se dešavaju kada ponovo otkrijete svoju nezavisnost.

Tarot karta Đavo obrnuto značenje finansije

Ako ste u prošlosti imali loše finansijske navike, možda radite na uvođenju promena neophodnih za ponovno preuzimanje kontrole. Ako ste materijalnim resursima zavisili od drugih, poput partnera ili članova porodice, možda uživate u novom osećaju nezavisnosti.

https://labyrinthos.co/blogs/tarot-card-meanings-list/the-devil-meaning-major-arcana-tarot-card-meanings

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde