Tarot karta Sudnji dan ključne reči

Uspravno ključne rečiObrnuto ključne reči
samovrednovanje, buđenje, obnavljanje, svrha, razmišljanje, računanjesumnja u sebe, nedostatak svesti o sebi, neuspeh u učenju lekcija, prezir prema sebi

Opis Tarot karte Sudnji dan

Ova karta prikazuje ono što bi se moglo zamisliti da bi bila poslednja presuda, u različitim oblicima koji poprimaju mnoge mitologije. Slika na kartici Sudnji dan prikazuje žene, muškarce i decu koji ustaju iz groba kako bi se odazvali Gabrijelovom pozivu trube. Njihove raširene ruke simboliziraju spremnost da im svemir bude suđen. Uskoro će se sastati sa svojim tvorcem, meriti njihove postupke i saznati gde će provesti ostatak večnosti: u raju ili u paklu. Veliki plimni talas u pozadini znači da je presuda neizbežna i da će ta presuda biti konačna.

Presudom upravlja Pluton, koji je vladar podzemlja. U Smrti postoje odjeci ove karte, jer nas obe podsećaju da svemu dolazi kraj i da dolazi novi početak.

Tarot karta Sudnji dan uspravno značenje

Tradicionalno značenje tarot karte sudnji dan usredotočuje se na trenutak kada razmišljamo i procenjujemo sebe i svoje postupke. Samorefleksijom možemo imati jasnije i objektivnije razumevanje o tome gde smo sada i što moramo učiniti kako bismo rasli kao ljudi. Presuda koja se pojavljuje u čitanju znači da se približavate ovoj važnoj tački u vašem životu u kojoj morate početi procenjivati ​​sebe.

Videti ovu kartu takođe rmože značiti da ste u razdoblju buđenja, izazvano činom samorefleksije. Sada imate jasniju ideju o tome što morate promeniti i kako trebate biti istiniti i sami i svoje potrebe. To može značiti male promene u vašem svakodnevnom životu ili velike promene koje ne utiču samo na vas, već i na osobe koje su vam bliske.

Tarot karta Sudnji dan nas podseća da ćemo se svi suočiti s izborima koji će imati zapanjujući učinak na celi vaš život. Kartica podseća na trenutke u kojima su vaše radnje zauvek promenile tok vašeg puta. Možda je postojao trenutak u kojem nema osvrtanja. Posledice tih radnji na kraju će vas sustići, a čini se da ova kartica ukazuje na to da je ovo vreme. Možda ćete morati otpustiti prošlost pa možete nastaviti sa svojim planovima za novi život. 

Uspravno ljubavno značenjeUspravno karijera značenjeUspravno finansije značenje
obnavljanje ljubavi, prilagođavanje odnosapronalaženje svrhe karijere, odgovornost na poslurazmišljanje o finansijskim navikama, razmišljanje o vašim vrednostima

Tarot karta Sudnji dan uspravno ljubav značenje

Sada je vreme da bolje pogledate svoj ljubavni život i shvatite što treba promeniti. Sudnji dan  značenje ljubavi ukazuje na vreme samorefleksije i analize započeto buđenjem. Pitanja u vašem ljubavnom životu koja ste nekad ignorisali sada se mogu jasno videti i imate priliku napraviti prilagodbe. Neka komunikacija s partnerom bude otvorena i pobrinite se da oboje budete svesni međusobnih potreba. Male promene koje vas dvoje zajedno napravite mogu imati veliki uticaj na vaš odnos. Vaši prošli postupci i njihove posledice, bile dobre ili loše, sada vas sustižu. Ako ste u prošlosti radili pogreške, iskoristite naučene lekcije da promenite svoju budućnost.

Tarot karta Sudnji dan uspravno značenje karijere

Možda prolazite kroz razdoblje buđenja što se tiče vašeg karijernog puta. Možda ste pronašli novu svrhu ili poziv koji se ne može zanemariti. To ponekad može doći s prilagodbama koje je potrebno izvršiti na vašem radnom mestu. Iako ovo može biti stresno, ove vam promene mogu doneti osećaj ponovnog oživljavanja kada je u pitanju vaš posao. Ako je vaše radno mesto bilo napeto, karta Sudnji dan takođe signalizira da ćete možda morati biti svesniji kako vaši postupci na vašem radnom mjestu utiču na druge. Odvojite malo vremena da procenite kakvo je vaše ponašanje i što se može poboljšati. Preuzmite odgovornost za svoje postupke i svoj dio u svim sukobima koji su se spremali.

Tarot karta Sudnji dan uspravno finansije značenje

Možda ćete morati proći razdoblje samorefleksije kada je u pitanju vaš odnos s novcem. Ponekad to znači proceniti jesu li vaše financijske navike ometale vašu materijalnu situaciju, kao i učiniti potrebne promene da biste bili bolji. Jeste li netko ko stalno kupuje stvari koje si ne može priuštiti? Ili se uvek osećate nedostatkom, čak i kad se vaše financijsko stanje poboljša? Novi načini razmišljanja o vašim resursima mogu doći sada, što vam daje priliku za pozitivna poboljšanja.

Tarot karta Sudnji dan obrnuto značenje

Obrnuta karta Sudnji dan  može značiti da sumnjate i osuđujete sebe previše oštro. To bi moglo uzrokovati da propustite prilike koje su vas čekale. Izgubljeni zamah uzrokuje da zaostanete u svojim planovima, što može otežati napredovanje. To znači da ne biste trebali biti oprezni, već biste trebali krenuti napred s ponosom i pouzdanjem.

Još jedno čitanje obrnute karte može biti podsticaj  da odvojite vreme od svoje užurbane rutine da razmislite o svom životu do ove tačke i onome što ste do sada naučili. Najverovatnije sebi ne dajete vremena ni prostora da u potpunosti razmislite o toj stvari i naučite lekcije koje su vam potrebne da biste mogli napredovati sa sviješću. Mogli biste biti i previše kritični prema svojim prošlim postupcima pa si ne dajete oproštaj da krenete napred. Pogreške koje smo napravili u prošlosti su alati za učenje, pa nam pomažu u kretanju kroz život. Ako se previše usredotočimo na ove pogreške, možemo se spotaknuti i pasti.

Značenje obrnute ljubaviZnačenje obrnute karijereObrnuto finansije Značenje
okrivljavanje vašeg partnera, poricanje ljubavnog životasumnja u sebe na poslu, nemogućnost preuzimanja odgovornosti za pogreškeneuspeh u učenju finansija, previše samozatajno

Tarot karta Sudnji dan obrnuto  ljubavno značenje

Uverite se da su vaše kritike o partneru sada poštene pre nego što ih izrečete. Verovatno postoji nešto zbog čega niste zadovoljni, ali obrnuto prosuđivanje tarot ljubavnog značenja može signalizirati da su potrebni neki kompromis i umerenost.

S druge strane, ova kartica takođe može signalizirati da morate otvoriti oči prema svojoj romantičnoj situaciji i videti je jasnije. Jeste li nešto poricali? Jeste li sretni u svojoj vezi? Nedostaje li nešto? Postoje li stavovi koje morate voleti za koje ste bili slepi, ali duboko utiču na vaš pristup izlascima? Ova kartica traži od vas da iskreno vidite sebe i svoje odnose. Suočavanje s istinom takođe vas može osloboditi.

Tarot karta Sudnji dan obrnuto  značenje karijere

Možda ste u poslednje vreme bili preoštri prema sebi. Ako ste pogrešili na poslu, možda ćete otkriti da je teško ostaviti osećaj razočaranja samim sobom, umesto da se ispravite i nastavite dalje. Možda ćete ostati bez osećaja sumnje u vlastite sposobnosti. Alternativno, ova kartica može signalizirati da niste u mogućnosti preuzeti odgovornost za svoje postupke i da niste naučili lekcije koje su vam potrebne da biste poduzeli sledeće korake u svojoj karijeri. Vaš nedostatak svesti kada se radi o postupanju sa samim sobom može navaliti na kolege. Jeste li učinili sve što ste mogli kada su u pitanju vaši radni projekti? Jeste li dobro komunicirali? Ili uvek prebacujete krivicu na druge?

Tarot karta Sudnji dan obrnuto finansije značenje

Ako ste u poslednje vreme prošli kroz finansijske poteškoće, možda ste sada prilično oštri prema sebi. Važno je naučiti lekcije kada je u pitanju donošenje odgovornih odluka, ali takođe je korisno da budete ljubazni prema sebi kako biste ostali motivirani. S druge strane, obrnuta karta Sudnji dan  sugeriše da ćete se možda naći u istim obrascima kada su u pitanju finansijske odluke. Budite svesni na koju stranu spektra padate.

https://labyrinthos.co/blogs/tarot-card-meanings-list/judgement-meaning-major-arcana-tarot-card-meanings

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde