Paž diskova i Vitez diskova

Paž diskova

Kao i kod mnogih tarot karata, teško je reći da li je Paž diskov mladić ili žena. U svakom slučaju, ovaj glasnik je nosilac dobrih vesti.

Slika karte pokazuje osobu koja vidoko drži disk ili novčić u ruci .Osoba  izgleda opčinjena novčićem, fokusirajući se na ništa osim na ovo zemaljsko bogatstvo.

Crvena duga  marama koju paž nosi  predstavlja njegovu mladost, želju za životom i entuzijazam. Ova karta je ona koja neće dozvoliti da ništa odvrati njegovu potragu.

Okružen cvećem i bujnim drvećem, Paž diskova bukvalno drži svet u svojim rukama. Uprkos tome, njegove noge su čvrsto na zemlji, pokazujući da je i mudar i praktičan.

Gledajući sliku vidimo da je  razmera tela Paža  Diskova  mnogo veća od planina ispod njega, jasno je da je on samouveren i sposoban da pobedi sve. To će se desiti ako pazi na svoj novčić.

KLJUČNE REČI ZA Tarot kartu Paž Diskova ,

PAŽ DISKOVA Kao ljudi:

To je studiozan i metodičan omladinac; uživa u učenju, obično kroz praksu; šegrt; ljubitelj prirode;; samodisciplinovan i odlučan,neko ko donosi promene.

PAŽ DISKOVA Kao događaji:

PAŽ DISKOVA donosi vesti o finansijskom ili poslovnom pitanju;  uključujući ponudu za posao ili unapređenje; donosi povećanje fizičke aktivnosti; pridruživanje teretani ili drugoj aktivnosti na otvorenom; zauzimanje novog hobija, posebno vezan za prirodu.

PAŽ DISKOVA kao unutrašnji procesi:

Označava ponovno povezivanje sa prirodom; da se pripremite za promene; upuštanje u šamanski ili meditativni rad; učenje prihvatanja svoje unutrašnje i spoljašnje lepote;; istrajnost i primena, empatija za druge  i dobronamernost.

VITEZ DISKOVA

Sedeći na vrhu crnog pastuva, Vitez Diskova  drži isti novčić koji je Paž diskova držao na karti pre ove. Ispod vitezovog sedla, prebačenog preko njegovog konja, nalazi se krvavocrveno ćebe u boji baš kao pažova marama za glavu.

Iako postoji jasna veza između ove dve dvorske karte, očigledno je da je Vitez u mnogo većoj poziciji moći.

Vitez je odlučan, ali pesimističan izraz njegovog lica pokazuje da je i on mnogo ciničniji. Dok gleda u novčić izgleda da razmišlja o svom sledećem potezu. Koliko god da je jak, ovaj defanzivac definitivno ne žuri.

Predstavlja zastoj  važnost ,strpljenje i oprez pri donošenju velikih odluka. Takođe sugeriše da se ne mora sve žuriti. U redu je odmeriti prednosti i nedostatke pre nego što krenete.

 

KLJUČNE REČI ZA TAROT KARTU VITEZ  DISKOVA

VITEZ DISKOVA Kao ljudi:

Pouzdani i odani pojedinci;; ljubitelj prirode; eko ratnik; fizički i jaki; ; pouzdan i dobar u svakoj krizi,

zanatsko lice; spretan i vešt u bilo kom od zanata;

VITEZ DISKOVA   Kao događaji:

VITEZ DISKOVA ovde predstavlja ponudu za posao; priznanje ulozenih  napora; period kada cete videti  plodove svog rada; povraćaj vaše investicije; povećanje plate; podrška koja se daje ili dobija; krenuvši u novi režim fizičke spremnosti.

Kao unutrašnji procesi:

VITEZ DISKOVA strpljivo čekanje; pronalaženje unutrašnje snage; duboko kopanje i probijanje; sećanje na zdrav razum; utvrđivanje  ,uzemljenje sebe; biti realan; nepokolebljiva vera.

Napomena:

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenja u zavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare.“

Desetka diskova tarot karta -značenje

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde