Kraljica diskova sedi na prelepom tronu,ali  njeno držanje je poniznost i gracioznost, a ne raskošnost i okolnosti.Okružena je cvetovima koji cvetaju i zemaljskim obiljem, koji predstavljaju i rast i intelekt.Na slici vidimo  Heruvima i zveri  koje su urezani na njenom prestolu, kao i zeca postavljenog u blizini, predstavljaju njenu vezu sa životinjama i plodnošću. Ona je majka i lukava poslovna žena, kraljica može sve.

Sve četiri kraljice tarot karata su odmah prepoznatljive – poznajemo ih izbliza i lično jer su one uvek naše majke ili su povezane sa zrelim ženama.

 

Kao unutrašnji procesi i događaji predstavljaju kreativnost, stvaralački proces i ideje i sagledavanje plodova nastojanja tih ideja

Kao i  paž, vitez i kralj diskova , kraljica diskova je postavljena na zlatnom nebu. Ona takođe drži pentakl iste nijanse koji predstavlja sve njene zemaljske želje.

 

ZNAČENJE TAROT KARTE KRALJICA

Kraljica diskova je u kartama Diskovi 13. karta . Ona u uspravnom položaju predstavlja sve samo ne lošu sreću. Ako se kraljica pojavila u vašem čitanju, ona je ovde kao majčinska figura koja će vam pomoći da upravljate kroz sve različite puteve života.

Kraljica diskova kao ljudi:

Kraljica diskova je Tip Majke Zemlje; praktična je  i spretna; prirodni domaćica; ima srodnost sa prirodom i baštovanstvom; neverovatan multi-tasker; često menadžer ili poslovna žena; senzualan sa okom za estetiku; organizovan i pouzdan; često dosta ulaze  u zdravlje i vežbanje, neguje i štiti; je veoma pronicljiv.

Kraljica diskova kao događaji:

Kraljica diskova ukazuje na finansijski uspeh sa projektom ili poslovnim planom; proširenje poslovnih planova, promocija; promena posla ili smera karijere; ulazak u praktične hobije; odlazak na časove vežbanja; redizajn vaše bašte ili kuće; porodična okupljanja i dobar provod; povećanje prihoda i obilja.

Kraljica diskova kao unutrašnji procesi:

Povećanje svesti; potreba da se brinete i negujete; unutrašnje dopunjavanje; računajući vaše blagoslove; naučiti da volite sebe; potreba za ponovnim povezivanjem sa prirodom; uzemljenje sebe; putovanja.

KRALJ DISKOVA

Kralj diskova će vam skoro uvek biti stariji muškarac, po rangu i/ili godinama. Oni će predstavljati vašeg oca, vašeg strica, zrele muškarce, Biti kralj nas odmah podseća na hijerarhije, bilo kod kuće, u školi  ili na radnom mestu, i kao takav će uvek biti viđen kao „patrijarhalni“.

Slika na ovoj kartici Male Arkane otežava neslaganje da je ovo ‘muški svet’. Čini se da Kralj diskova  ima sve – slavu, bogatstvo i, naravno, svoju kraljicu.

Kralj diskova sedi na svom tronu, umotan u vinovu lozu i rezbarije bikova, Kralj živi životom o kojem su drugi mogli samo da sanjaju. Potpuno je okružen materijalnim bogatstvom, međutim, noge su mu čvrsto na zemlji.

 

edna od njegovih ruku sedi na vrhu zlatnog petokraka, dok druga drži njegov skiptar.

Za razliku od ostalih dvorskih karata diskova , izgleda da kralj nije zaokupljen novčićem. U stvari, on deluje potpuno udobno u svom položaju.

On poseduje samopouzdanje i sposobnost da vlada, omogućavajući nam da tačno vidimo zašto je uopšte stavljen na poziciju moći.

Kraljevi stvaraju stvari. Ovde se manje radi o aktivnostima i kretanju kao što su Vitezovi, Kraljevi odlučuju i mogu dati zeleno svetlo ili znak za zaustavljanje projektu, ideji ili poslovnoj aktivnosti. Kao događaji mogu predstavljati uspostavljanje tih ideja i projekata; vrhunskog napredovanja u karijeri i „uspeha“; držanja uzde .

ZNAČENJE KRALJA

Pošto ima širok spektar prirodnih sposobnosti, Kralj diskova je u stanju da širi stabilnost, pozitivnost i obilje na svaku oblast vašeg života.

Ako ste ovu kartu izvukli ‘ispravno’, verovatnoća pozitivnog ishoda je vrhunska za sve vreme.kao psihološki proces, to može značiti pravo prelaska ili punoletstvo mlađeg muškarca u zrelost.

Kralj diskova kao ljudi:

Kralj diskova je vredan i sposoban; fizički jak i ne plaši se da uprlja ruke; će isto tako verovatno kopati temelje kao i upravljati posadom;  ; samodovoljan i odličan sa finansijama voli prosperitet i obilje; velikodušan je, ali nije neozbiljan sa novcem; uživa u ratnom plenu i plodovima svog rada.

Kralj diskova kao događaji:

Kralj diskova ukazuje na sklapanje dugoročnog ugovora; ulaganje u posao ili ulaganje u vaš posao; prodaju ili kupovina imovine i/ili zemljišta; sastanak sa finansijskim konsultantom; aktivno interesovanje za očuvanje i eko pitanja; prelazak u faze izgradnje plana ili projekta; team building i/ili izgradnju tima; vodeći iz redova.

Kao unutrašnji procesi:

Posvećenost svojim ciljevima; živeti sa većim osećajem svrhe; lični rast i razvoj kroz akcije i dela; razvijanje ili poboljšanje dobročinstva; istraživanje unutrašnjih resursa i sposobnosti; težnja za samodovoljnošću i samopouzdanjem; naučite da se opustite i uživate u svom obilju.

Napomena:

“ Značenja karata koje dajemo su ona koja su najosnovnija, najčešća i najverovatnija. Svaka karta može da ima veoma različita značenja u zavisnosti od konteksta, položaja izvučenih karata i prirode pitanja. Ponekad moguća značenja za istu kartu mogu biti čak i suprostavljena, zavisno od svega malopre navedenog.
Dublje to obrađujemo, dajemo više značenja i objašnjavamo kako se opredeliti za pravo značenje na našoj obuci za tarot praktičare.“

 

Dvorske karte Paž diskova i Vitez diskova

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde