Šta je unutrašnje dete?

Unutrašnje dete je aspekt nečijeg detinjstva koji zauvek živi skriven u vašoj psihi. Ideju o unutrašnjem detetu prvi je razvio psiholog Karl Jung. Ovaj arhetip je bio poznat kao njegov božanski arhetip deteta. Jung je ovo unutrašnje dete povezao sa prošlim iskustvima i sećanjima na nevinost, razigranost i kreativnost, kao i nadu u budućnost. Ovo dovodi do ideje da imate najdublji deo vas koji je dečji i nevin i koji se može aktivirati kada se nosite sa traumom.

Unutrašnje dete je poput sunđera i sa vama je tokom svih životnih faza. Može pokupiti i pozitivna i negativna iskustva. Ovo može uticati na način na koji kasnije u životu komunicirate sa drugima, jer vam svet postavlja različite situacije. Poruke primate od kada ste bili u materici i to oblikuje način na koji se nosite sa životom.

Unutrašnje dete treba da bude razigrano i da voli . To je deo vas koji treba da održava vašu dušu svetlom i srećnom. Vaše unutrašnje dete je ispunjeno sposobnostima isceljenja koje vam mogu pomoći da prebrodite svoju traumu ako radite s tim i ponovo se fizički i mentalno oživite. U nastavku su samo neka pitanja koja sebi možete postaviti o unutrašnjem detetu i kako da radite sa njim.

Razgovarajte sa savetnikom danas da biste dobili odgovore koji su vam potrebni na vašem putu ka izgradnji odnosa između vas i vašeg unutrašnjeg deteta.

Možete li izlečiti svoje unutrašnje dete?

Da li je moguće poništiti godine i godine štete nanete vašem unutrašnjem detetu? Odgovor je da. Ako ste voljni da to uložite u posao, možete se izlečiti iznutra. Kao i sve što je povezano sa vama, unutrašnje dete je u velikoj meri nalik na ud ili fizički deo vašeg tela koji morate da vežbate da biste pravilno funkcionisali. Ponekad mu je potrebna ljubav i pažnja, drugi put odmor i opuštanje.

Lečenje unutrašnjeg deteta je važno jer nošenje trauma iz detinjstva može izazvati mnoštvo mentalnih i fizičkih zdravstvenih problema. Određeni stresovi su povezani sa unutrašnjim detetom kome je potrebno izlečenje koje može dovesti do bržeg razbolivanja. Takođe može dovesti do određenih vrsta depresije ako hemija vašeg mozga ili genetska loza dovode do toga.

Radeći na lečenju svog unutrašnjeg deteta, činite sebi veliku uslugu. Možete ukloniti stres i depresiju. Ako želite da ojačate svoj imunitet, možete pokušati da se manje brinete o stvarima koje zapravo nisu važne. Vi ćete promovisati prisustvo milosti i lepote sa svojim unutrašnjim detetom. Vaši prijatelji će možda pitati da li postoji novi serum u vašem režimu lepote.

Koji su znaci ranjenog Unutrašnjeg deteta?

Postoji mnogo znakova koji će vam dati do znanja da imate ranjeno unutrašnje dete. U većini slučajeva to su stvari koje odbacujemo kao privremene, ali one se zbrajaju i predstavljaju deo istog problema. Vremenom možete stvoriti toksično okruženje i sebi naštetiti zdravlju ako se ne pozabavite pitanjima ranjenog unutrašnjeg deteta:

Nemir može biti znak da u vašoj duši nešto nije u redu. To može značiti da vaše unutrašnje dete ima nedovršen posao i da je na svom mestu stvorilo prazninu. Osećaj izgubljenosti stvara tugu zbog potrebe i želje i može dovesti do loših životnih odluka.

Biti razdražljiv može biti znak da ste bili zlostavljani kao dete i da to prenosite na druge. Razdražljivost može biti okidač kada vas nešto podseti na nešto u vašoj prošlosti što vam je nanelo veliki bol. To može biti zato što je vaše unutrašnje dete ranjeno i može se povezati samo sa kaznom ili zlostavljanjem.

 

Nezadovoljstvo može preneti negativan stav na sebe i druge. Možete postati grmljavina i postaviti veoma tužan ton gde god da krenete jer je vaše unutrašnje dete iskusilo usamljenost i bol od kada ste i sami bili dete.

Fantomski bol , ili fizički bol koji je samo u vašoj mašti, može biti znak traume iz vašeg detinjstva koja vodi do oštećenog unutrašnjeg deteta. Ovo se može desiti posebno ako ste/bili žrtva zlostavljanja kao dete. Određene stvari mogu izazvati taj bol koji vas vraća u taj užasan trenutak u vašem životu.

Kako znaš da treba da izlečiš svoje unutrašnje dete?

Evo nekoliko načina da vam kažemo da morate da izlečite svoje unutrašnje dete:

Depresija je glavni znak da ćete možda morati da posegnete u sebe i izlečite svoje unutrašnje dete. Depresija može proizaći iz fizičkih faktora ili iz godina tuge i zlostavljanja. Moguće je da ste oduvek bili depresivni i da morate dodatno da radite da biste pronašli sjajnu svetlu stranu sebe u potrazi za zabavom, ljubavlju i svetlom.

Trauma iz detinjstva može biti glavni pokazatelj da morate da radite na svom unutrašnjem detetu. Pošto unutrašnje dete pokupi uspomene iz vašeg detinjstva, vi ćete to povezati sa bolom i traumom. Ovo je nešto što će zahtevati ponovno povezivanje tih iskustava kako biste mogli da doprete do srećnog i voljenog unutrašnjeg deteta u sebi.

Traume iz vašeg prošlog života mogu vas pratiti u vašem sledećem. Možda ste bili dete kada ste umrli u prethodnom periodu i morate da uradite neko karmičko lečenje da biste sada pomogli svom sadašnjem unutrašnjem detetu.

Nabacivanje ili zlostavljanje prema drugima takođe može biti deo traume, ali ovo govorim odvojeno, jer samo zlostavljanje može izazvati toliko problema i potrebno je puno ljubavi i strpljenja da bi se izlečilo. Ovo bi moglo potrajati doživotno da se izleči samo od sebe, ali vredi toga.

Strah iz mladosti koji se prenosi u odraslo doba je nešto što se često dešava ljudima kako stare. Vaš strah od visine može proizaći iz vožnje rolerkosterom koji vas je traumatizirao i samim tim ranio vaše unutrašnje dete. Ovo bi vas sprečilo da izvršite jednostavan zadatak kao što je zamena sijalice na plafonu.

Kako da radim sa svojim unutrašnjim detetom?

Rad sa unutrašnjim detetom može da varira u zavisnosti od toga ko ste. Odlična stvar je što imate mogućnosti. Te opcije mogu pomoći da unesete raznolikost u vaš svakodnevni život. Ono što je odlično u vezi sa rešenjima u nastavku je to što možete integrisati neka ili sva ako želite. Šta god da uradite, budite sigurni da je ovo pravi prvi korak u radu sa vašim unutrašnjim detetom.

Konvencionalna terapija razgovorom sa terapeutom ili psihologom je verovatno najčešća. Može vam pomoći da razgovarate o traumi iz detinjstva i da resetujete svoje unutrašnje dete tako da možete najbolje iskoristiti vezu između sebe i njega. Najbolja stvar u vezi sa terapijom je to što možete dodati jedan od ostalih predloga u nastavku kako biste dopunili njene efekte.

Meditacija vam može pomoći da pogledate duboko u sebe i pronađete ono mesto gde živi unutrašnje dete. Sa tog mesta možete pristupiti razgovoru i emocionalnom lečenju. Rad sa meditacijom vam takođe može pomoći u ispoljavanju i stvaranju lepog odnosa sa vašim unutrašnjim detetom. Ovo se dešava kada u svom umu stvorite mesto gde i vi i vaše unutrašnje dete možete razgovarati i živeti kao jedno.

Možete napraviti mini oltar svom unutrašnjem detetu ili mu posvetiti deo svog oltara. Kreiranjem prostora sa cvećem, slatkišima, igračkama i slikama iz vašeg detinjstva možete imati namenski fizički prostor gde možete da doprete do svog unutrašnjeg deteta.

Igranje video igrica iz mladosti ili možda rolanje mogu vam pomoći da radite sa svojim unutrašnjim detetom. Predlažem ovo samo zato što rad sa zabavnim aktivnostima iz nečije prošlosti može pomoći da se izleči i izvuče ono najbolje iz vašeg unutrašnjeg deteta.

Rad sa svećama je odličan način da počastite svoje unutrašnje dete. Paljenjem sveće palite iskru koja će vam pomoći da se usmerite ka njoj. Takođe pomaže u lečenju unutrašnjeg deteta ako je to nešto što vam treba.

Rad sa duhovnim isceliteljem ili vodičem koji će vam pomoći da doprete do dubine vaše duše je takođe održivo i neverovatno rešenje. Možda tarot može doneti rešenje. Reiki ili drugi duhovni rad vam takođe može pomoći da počnete da radite sa svojim unutrašnjim detetom. Odlična stvar u radu sa savetnikom je to što vam oni mogu pomoći da dobijete jasniju perspektivu o vašoj situaciji.

Šta znači povezati se sa svojim unutrašnjim detetom?

Povezivanje sa unutrašnjim detetom znači da možete ponovo da napišete svoju priču. Možete se izlečiti iznutra. Imate sposobnost da ponovo kreirate trenutke u svom životu koji su vas sprečili da budete najbolji pozitivni ja. Kada se povežete sa svojim unutrašnjim detetom, možete bolje da manifestujete svoje snove.

Povezivanje sa svojim unutrašnjim detetom znači da ste voljni da se izlečite od prošlih traumatskih iskustava u vašem životu. Takođe lečite odnose koje imate sa drugima. Kada se povežete sa svojim unutrašnjim detetom, imaćete bolji način komunikacije sa drugima. Oprostiti sebi i oprostiti onima koji su vas povredili u prošlosti takođe će vam biti lakše.

Želećete da prenesete pozitivnu vibraciju gde god da se nalazite i bićete više zainteresovani za dobrobit drugih i privući ih ka izgradnji odnosa i sa njihovom unutrašnjom decom.

Kada se povežete sa svojim unutrašnjim detetom i izlečite ga, to znači manje posla u vašim budućim životima. Lečenje vašeg unutrašnjeg deteta takođe znači poništavanje godina generacijske traume koje izazivaju blokade i vama i vašoj porodici.

Izlečite svoje unutrašnje dečje rane

Danas ste naučili šta je unutrašnje dete, a mi smo istražili šta se dešava kada je ranjeno. Pokazali smo vam različite znakove o tome kako znate da je potrebno izlečiti. Takođe smo vam pokazali sve različite načine na koje možete raditi na lečenju i povezivanju. Zapamtite da je vaše unutrašnje dete samo još jedan produžetak vas samih sa kojim možete da radite kako biste manifestovali dobrotu u svom životu. Energija koju koristite dok radite sa svojim unutrašnjim detetom može zauvek promeniti vaš život, kao i živote posle života.

Imate moć da započnete lečenje već danas! Dozvolite nam da vam pomognemo da danas započnete svoj put ka izlečenju. Obratite se jednom od naših savetnika ovde na Keenu da biste dobili jasnoću koja vam je potrebna.

https://www.keen.com/articles/spiritual/how-to-heal-your-inner-child

Karl Jung ,gnostik i mistični sveštenik-okultizam i dubinska psihologija

Karl Jung -uticaj astrologije na psihičko stanje i sinhronicitet-sve izvire iz kosmosa

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde