Magija čvorova podrazumeva stvaranje čarolije, koristeći fizički čin vezivanja ili odvezivanja čvora kako bi se vezale ili otpustile čini.

Generalno, za ovaj magijski rad potrebno je malo kanapa, žice, konca, prediva, trake, bilo čega šta osoba ima pri ruci. Mnoge veštice će izabrati boju koju odgovara svrsi čarolije, ali ima i onih koje upotrebljavaju samo crnu ili belu, za sve namene.

Magija čvorova se tradicionalno koristi u morskom vešticarstvu gde se vezuju tri čvora da bi se ukrotio ili podigao vetar. Prvi čvor koji se vezuje i odvezuje je da bi se izazvao blag vetar, drugi jak, a treći uragan. Uopšteno broj čvorova koji se vezuju jeste ili tri ili devet, a samo jedan čvor je dovoljan da bi on sam predstavljao posudu u koju će biti ulivena čarolija. Sama magija čvorova predstavlja ograničavanje ili kontrolu aktivnosti. Može se npr. koristiti da spreči aktivnost nekog pojedinca, koristeći komad odeće ili njegove kose, ali i u magiji isceljenja kada se u čvor privremeno veže bol pacijenta kako bi se na trenutak oslobodio patnji, mogao da se odmori ili nahrani.

U mnogim slučajevima magija koja je vezana u čvor kada se odveže, ona bude puštena ili razbijena. Dok je magija u čvoru vezana ona se zadržava u čvoru ili u svojoj neposrednoj blizini. Pa tako se od čvorova često prave i amajlije koje se nose oko vrata ili sama vezivanje čvora služi u meditativne svrhe.

Primer za magiju čvora.

Vežite vaš problem

Za ovu magijsku radnju potrebno vam je predivo u boji koja simbolizuje vaš problem, npr.zelena za novac, crvena za ljubav… Neka bude veličine oko 30ak cm. Držite zategnuto predivo u obe ruke i mislite o vašem problemu. Koncentrišite se na vašu tešku situaciju i krenite da vezujete čvor  na predivu. Vizuelizirajte kako se sve vaše nevolje vezuju u čvor i skladište u njemu.

Radite to dok osećate da je potrebno. Zatim izaći van i spaliti čvor tj .predivo. Ovako ćete oterati vaš problem od vas.

Takođe, ovo možete uraditi na sličan način s tim sto ćete u čvor ugraditi sve svoje emocije, bes tugu, suze… Ostavite čvor i pustite emocije da se smire… izađite prošetajte i kada se vratite odvežite čvor. Pogledajte kako problem nestaje i pretvara se u prašinu.

Za lečenje

Vezati devet čvorova na crvenom predivu i nositi ih oko vrata da vas zaštite od bolesti. Naročito je efikasno kod glavobolje.

Za ljubav

Uzeti tri trake ili kanapa, različitih boja, može roze, crvena, zelena…i držati ih čvrsto zajedno. Zatim vezati sedam čvorova jedan do drugog razmišljajuci o vašim potrebama u ljubavi. Nositi kanap uz sebe dok ne nađete ljubav. Zatim kanap staviti na bezbedno mesto ili ga spaliti i rasuti pepeo niz  vodu.

Za ispunjenje želje

Uzeti predivo koje je vama prijatno. Čvrsto vizuelizujte vašu želju ili magični cilj. Izgradite što više emocija i brzo vežite čvor. Povući na krajevima predivo da se ono zategne, čime oslobađate čini da se one manifestuju. Čini više nisu u predivu, več je u njemu samo vaša slika koja treba da se manifestuje. Držite predivo negde na bezbednom mestu u kući.

Naravno, ovo je samo par primera kako se koristi magija čvorova. Kada se manifestuje želja koja je vezana čvorom. Kanap se može spaliti, zakopati kako bi se raspao ili jednostavno držati na nekom bezbednom mestu u kući gde ga niko neće dodornuti. Ovo se radi kako bi se osigurala trajnost čarolije. No, naravno,ukoliko želite da nekada razbijete čini koje ste vezali u čvor .. dovoljno je da čvor odvežete, ali ipak vodite računa jer to se nekada i ne desi.

Magija čvorova se može koristiti i u vezivanju ljudi, predmeta, za zaštitu, kod pozajmica, davanja, ljubav… i slično. Oni koji se služe magijom čvora da bi vezali neku osobu, trebalo bi da znaju da je vezivanje obostrano.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde