„Veštičji kamen“ može biti bilo koja vrsta kamena ako u njemu  postoji  prirodna rupu i ako je u vašem posedu trebalo bi da se smatra svetim predmetom. Tokom vekova ovakvo kamenje je dobijalo razne nazive  uključujući vešticjim, ,Odinovim kamenjem, zmijskim jajetom,  kamenjem kletvi ,vilinskim kamenjem,kamenje sa  rupom i kamene oči. Većina ih se može pronaći  u suvim koritima reke ili uz morsku obalu, jer delovanje tekuće ili pokretne vode uzrokuje eroziju koja rezultira jedinstvenim izgledom kamena.Zbog toga je period godine koji nailazi sa toplim vremenom,idealan da potražite na ovim mestima,ovaj prirodni amulet.

Razlog zašto su toliko traženi i dragoceni je taj što je opšte uverenje da se magija ne može raditi na vodi koja se kreće , a budući da se rupe u kamenju sa rupom stvaraju silom ovog elementa (vode), verovanje je da kamen zadrži blagotvorni utacaj vode.

Kažu da kamenje sa rupom ili veštičji kamen ima mnogo upotreba. Veštice širom sveta vekovima ih koriste i u ritualima i u radu s čarolijom. Ironično su korišćene i kao načim za suprotstavljanje vradžbinama protiv  veštica. Legenda kaže da se mogu koristiti za odstranjenje kletvi ,uroka  bolesti i noćnih mora.Njegovu zaštitnu ulogu vlasnici stoke koristili bi  da zaštite svoje životinje od očaravanja ili uroka veštica .Kamen bi bio obešen kanapom u sredini svake štala kako bi zaštitio konje i drugu žive stoke. Inače bi krava dala kiselo mleko, a kokoške bi odbile da polažu jaja.

Koriste se da pogledom kroz rupu vide nevidljiva stvorenja iz zemlje Vila  i otvaraju prozor u druga carstva. Čarolija za magiju plodnosti imala je kamen sa rupom vezan za krevet kako bi olakšao trudnoću. Postoje priče o vrlo krupnim kamenjem ; dovoljno velika da neko može proći. To koriste parovi koji pokušavaju postići trudnoću hodajući kroz nju zajedno ili držeći se za ruke.

Ribar i mornari često bi ih našli na plažama tokom putovanja. Privezali bi ih svojim čamcima kako ne bi zli duhovi i veštice uticali na njihove brodove i njihov ulov. Postoji verovanjd  se da  zli duhovi i veštice proklinju brodove da imaju male ulove, ali veštičji kamen sprečava  da se to dogodi. Nekoliko priča govori o njima da mogu da kontrolišu vetrove na otvorenom moru; ili ranije, mogli su da kontrolišu vremenske prilike.

Ovim kamenom se mogu videti bića onostranog sveta

Kamenje sa rupom ili veštičji kamen naziva se bajkovitim kamenjem zbog njihove moći da pomognu korisniku u „viđenju“. Ako zatvorite jedno oko i zagledate se kroz rupu u veštičjem kamenu drugim okom, moći ćete da vidite u Kraljevstvo vila. Moći ćete da vidite elemente i druga bića iz ovog sveta. Postoje neki praktičari italijanske narodne magije koji takođe veruju da se vilinsko kamenje može koristiti da vidi i na kraju veže vilu za njihovu službu u određeno vreme;praksa koja bi bila sigurno mnogo opasna. Ako imate vilinski kamen, nosite ga oko vrata kad ste u prirodi i tražite vile. Da biste „precizno prilagodili“ svoje vilinske atraktivne veštine, skupite jutarnju rosu u posudu  i blago je izlijte kroz rupu u svom čarobnom kamenu pre nego što ga upotrebite .Ako je vilinski kamen pronađen u okeanu, gledanje vode kroz rupu može vam pomoći da otkrijete morske duhove, sirene   Ako je vaš veetičji kamen pronađen u šumi, on vam može pomoći da se povežete sa duhovima šume.

Veštičji kamen privezan za crvenu vrpcu posebno je koristan kod Samhaina, kada veo između ovog sveta i sveta duhova otanji.

Nosivo kamenje takođe je korišćeno kao založno kamenje, pružajući nosiocu mogućnost da zna da li je drugi govorio istinu. Neki smatraju da  veštičje ili šuplje kamenje predstavlja svetu vaginu Boginje i oni se mogu koristiti za stvaranje moćnih ljubavnih čarolija umetanjem kamena ili štapa koji se tačno uklapa u rupu, podnošenjem molbe i bacanje čarolije povezanog para u more.

Veštičje kamenje vezujte  za sve što želite da bude zaštićeno. Ako imate dovoljno sreće da ih imate nekoliko, povežite ih zajedno da biste magično povećali svoju snagu. Takođe regenerišu vašu energiju. Vezan noću o vašem krevetu on moze da osvežava vaše telo, a um i duh da  isceli.

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde