Tarot otvaranje po Ruži i krstu je otvaranje koje se koristi za duhovna pitanja. Ruža i Krst je simbol koji su dobijali Majstori u Zlatnoj zori, to je momenat kontakta sa božanskim i Formula inicijacije prikazana je na tom simbolu.

Na crtežima je prvo prikazan sam krst, potom kabalističko drvo života sa rasporedom svih 78 karata na njemu i potom centralni deo krsta, koji se sastoji od tri kruga latica ruže koji odgovaraju 22 hebrejska slova, odnosno 22 Velike Karte tarota. To je misterij Hrista, u neku ruku, i ovde taj centralni deo koristimo kao šemu za otvaranje Tarota. Dakle svakoj latici odgovara ona simbolika koja odgovara i karti koju predstavlja, odnosno kabalističkoj stazi na drvetu života.

Otvaranje po Ruži i Krstu je u stvari Otvaranje Duše. Prva stvar koju morate obezbediti je dovoljno velik crtež ovog sigila da karte mogu da stanu na njega. Veoma verovatno da to neće stati na vaš oltar tako da prostor za otvaranje morate improvizovati na nečem drugom, recimo većem stolu. Nikako ne na podu zato što se generalno, a naročito ovakva otvaranja, ne rade polaganjem karata na visinu koja je ispod pojasa.

Kod mešanja karata se radi kontemplacija na sigil i na pitanje. 22 karte se postave na sigil, obeleženo je brojevima kojim redom. Unutrašnji krug od tri karte je najbitniji za tumačenje. Drugi krug sa sedam karata odnosi se na planetarne uticaje na pitanje, a spoljnih 12 karata su zodijački uticaj. Karte se mogu tumačiti od spolja ka unutra i obrnuto, zavisno šta nas intetesuje. Ovde tumačimo karte u odnosu jedne sa drugima u samom otvaranju, ali i u odnosu na karte koje na samom simbolu odgovaraju tim pozicijama. Dakle ako je pozicija jedan hebrejsko slovo Alef i karta Luda i na nju padne recimo III pehara, onda se gleda i šta taj odnos znači uz odnos sa ostalim kartama. Ovo je veoma kompleksno otvaranje sa više nivoa tumačenja koje je namenjeno samo za ozbiljna duhovna pitanja.

Segmenti iz lekcija Tarot kursa

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde