Kristali kao iscelitelji se mogu posebno odabrati za rad sa ciljem iscelenja određenih stanja organizma i naših čakri.

Ukoliko se radi sa ciljem iscelenja čakri, trebalo bi znati -svaka od čakri vibrira na različitom  energetskom nivou kao i kristali  takođe vibriraju na različitim nivoima energije.

Odabir kristala sa nivom energije koji želite da manifestujete u određenoj čakri je način na koji biste izabrali kristal. Naprimer ukoliko je blokirama krunska čakra za njeno  optimalno funkcionisanje potreban je ametist A kako bi se onaj koga isceljujete uskladio sa višim zaštitnim i duhovnim svojstvima kamena, tada biste ametist postavili u auru pacijenta  (oko glave).

Imajte na umu da su kristali alati ikoji će delovati onako kako im je namenio vlasnik (pod uslovom da je namera vlasnika kristala u relativnom poravnanju sa svrhom i energijom kristala). Uvek birajte kristale intuitivno na osnovu onoga što vas privuče  i osećate da je dobro za vas,opet pod uslovom da je energija i svrha kristala u skladu sa namerom. Znaćete da li je kristal namenjen vama jer ćete osetiti duboko bliskost sa njim kao sa pojedinačnim „bićem“.

Pri radu sa kristalima u bilo  kom delu isceljenja uvek držite nameru za isceljenje prema najvišem dobru.

Očistite i pravilno zaštitite vaše kristale od lomljenja,pucanja i erozije

Da biste radili sa kristalima kao isceliteljima morat ćete ih očistiti od prošlih energija koje je kristal apsorbovao i programirati kristal za isceljenje, Evo nekoliko saveta kako to uraditi

Kristali čuvaju informacije , uspomene,  i nameru onih koji njima rukuju. Možete obrisati te podatke i početi iznova.

Čišćenje kristala osim što bi trebalo biti praksa pri kupovini kristala ,može biti redovna praksa za nove i stare kristale. Čišćenje  pomaže u otklanjanju  psihičkih ostataka, negativnosti i akumulirane energije u kamenu.

Takođe, pomaže u sprečavanju da izblede,da se zdrobe ili popucaju  , sprečavate  preraspodelu negativne energije koja može otići i u vaše energetsko polje!

Čišćenje kristala pre i posle  rada isceljenja na sebi ili drugima je najvažnije. Čišćenje se može izvršiti na bilo koji način. Najvažnije je da se koristite svojom intuicijom koja vas vodi.

Trebalo bi da imate na umu da neki kristali ne reaguju dobro na boravak u vodi – posebno oni koji su porozni – zapravo ih na taj način možete oštetiti izazivajući eroziju na njima.Zato budite oprezni oko ribanja, natapanja u vodu i ulja  ili poliranja svojih komada!

Hladna voda može bito  jednako dobra za  posao, kao i prenošenje kroz dim od tamjana. Više se radi o vašoj nameri nego samoj akciji.

Za obojene kristale ili kamenje, držite ih dalje  od direktne sunčeve svetlosti jer mogu da izblede. Ali sunčeva svetlost je takođe odličan način za čišćenje i energiju čistog kvarca. Neki kristali kao  na primer, fluorit, ružičasti kvarc i celestit će izbledeti na direktnoj sunčevoj svetlosti. Privremeno izlaganje suncu je u redu za većinu kristala. Većinu kristala možete očistiti prema tradicionalnim metodama -u vodi, zemlji, na mesečini ili suncu. Možete svoje kristale osmuditi  tamjanom – možda žalfijom, ruzmarinom lavandom .

Ukoliko se odlučite za čišćenje kristala  esencijalnim uljima, pripazite na boju koju esecncijalno ulje može uništiti  na svetlom kamenu.To se može desiti ako  koristite nešto poput pačulija ili smirne te je bolje je koristiti „bela“ ulja poput eukaliptusa ili lavande.

 

Kristali se mogu ,verovali ili ne,čistiti i namerom. Američki Indijanci su kratkim dahom čistili svoje kristale! Namera je ključ i mnogo je važnija od onoga što zapravo radite – akcija bez fokusa na rad je relativno neefikasna.

Programiranje kristala

Kristale možete programirati na brojne načine i u neograničene svrhe, ali kristali za iscelenjs  se programiraju  tako da pomažu  upotrebom namere da „ozleda“  zaraste i ne nanese štetu.  Možete npr. napraviti  ritual programiranja – prebacivši  ga preko plamena ,tamjana, soli, vode i daha da biste dodirnuli sve elemente. Takođe se možete pozvati na Arhanđela Uriela da vam pomogne u programiranju Kristala. Vile obično vole kristale.

Još jedna od  mnogobrojnih tehnika programiranja kristala jeste da  držite komad u levoj ruci (receptivna ruka – zato koristite svoju nedominantnu ruku, što znači desnu ruku, ako ste levoruka osoba) i zahvalite se. Zatim možete mentalno da ga očistite od svih prethodnih energija, a zatim prosledite uputstva kristalu zamišljajući da vaša namera teče u kristal i da je ona prima i potvrđuje.

Na fotografijama su rucni radovi koje uskoro mozete naruciti preko naseg sajta

Preporucujemo za citanje

 

 

 

Moć kristala u snovima-astralna projekcija,lucidno sanjanje.

Magija kristala-upotreba kristala u ritualnoj magiji

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde