Astralni hram koji se naravno kreira tehnikom astralne projekcije  je sveti prostor koji stvarate u svom umu.Obično se okultni  rituali rade u fizičkom obliku , a zatim odlazi u astralni,  onda se to manifestuje ili projektuje u našu stvarnost.Astralni hram zaobilazi tu potrebu za fizičkim ritualom.

Rad magova  je maštovit, odvija se u carstvu fantazije i mašte. Astralni hram predstavlja jedan  od glavnih dela Maga .Srodan  je duhovnoj baznoj kući, palati sećanja i konstantno prisutnom ritualnom prostoru koji praktičaru omogućava izvođenje rituala bez fizičkih alata i oruđa.

 

Metoda  izgradnje astralnog hrama je moćna i nešto što bi svaki okulritsa trebalo da počne da razvija rano u svojoj praksi. Ipak moramo biti objektivni i reći da izgradnja Astralnog hrama nije najbolje rešenje za početnike i osrednje praktičare okultizma.Razlog je što je potrebno izuzetno umeće da bi se generisana magija manifestovala u fizičkom svetu ,a drugi je bezbednosne prirode.Kao i kod rituala koji se izvode u baznom fizičkom hramu dolazi do nagomilavanja vrtloga energija magijskog rada ili prizvanih duhova,koje je nekad čak i pri fizičkom ritualu nemoguče oterati.Zamislite da se ovaj vrtlog energije konstantno dešava u vašem umu.Zato je ovaj prostor koji je i unutrašnje svetilište samo za iskusne praktičare.

Prostor Astralnog hrama je stvoren u potpunosti u mašti. Iz magične perspektive, može se videti kao da postoji u carstvu Jetzirah , kabalističkog sveta formacije.

Vrlo je verovatno  da astralni hram postoji u sefiri Jesoda . Ova sefira je povezana sa Mesecom i smatra se najbližom materijalnom svetu. Kao sefira Meseca, Jesod predstavlja snove, maštu i imaginalno ili astralno carstvo.

Ovaj način izgradnje vašeg Astralnog hrama koji ćemo vam predloziti  može biti jednostavan – ili barem opisan sa vrlo malo koraka.Naravno za izgradnju svog astralnog hrama možete se poslužiti i drugim tehnikama, ali je njegova težina velika, koju god da izaberete zbog činjenice da je neophodno postići astralnu projekciju.Dugogodišnji praktičari koji su već tehnikama dostigli određeni razvoj nekada nemaju potrebu da slede sve korake za svoje mesto na Astralu gde će raditi magiju,dovoljno je da se samo „podignu na horizont“ i magija se dešava.

Ipak pošto i za one koji slede tehnike postoje načini pogledajmo koji je to preporučen redosled u izgradnji Astralnog hrama.

Astralni hram se gradi kroz tri glavna stvarajuća dela:

· Duboko opuštanje (samohipnoza ili meditacija)
· Pokretanje astralne projekcije
· Vizuelizacija izgradnje vašeg hrama

Opuštanje (samohipnoza ili meditacija)

To se postiže fokusiranjem vaše pažnje na nešto ,kao što je obično vaše disanje.Stavite jezik uz krajeve  usta za povezivanje čakri,  sada lezite ili sedite u meditativnom položaju i zatvorite oči .Zatim zakolutajte očima unazad.Kotrljnjem očiju  unazad pomažete  u generisanju alfa talasa.Držite usta zatvorena, posmatrajte dah kroz nozdrve unutra i van, kada vaše disanje postano površno ujednačenim tempom zadržite dah  posle udisanje koliko god možete. Vaše telo će se prirodno odupirati, ali ne idi protiv tela koje pokušava da preuzme kontrolu.

Sada vizuelno napravite kružni tok u mislima kako se vrti i tapkajte palcem uz kažiprst zajedno sa brzinom kružnog toka.Zatim vizuelizujte kako se kružni tok okreće sporije i sporije i smanjenjem  brzine  kružnog toka, sada biste trebali da uđete
duboko meditativno stanje ili trans.

Metod prvi -ram

Sada kada već  biste trebali biti u laganom transu,  vizualizujte 2 okvira ili rama u vašem umu. U okviri A (levo) zamislite kako vaše telo pluta iznad vašeg kreveta videći svoje pravo ja još uvek u krevetu, zamislite dalje plutajući više dok ne prođete kroz plafon, pa kroz krov koji vidi vašu kuću ispod.Nastavite da umanjujete prikaz vaše  kuće kako postaje sve manja i manja dok ne vidite zemlju dole.

Sada u ramu B (desno) vizualizujte metu odredište ovo može biti bilo šta piramida ili palata iiskoristite svoj um i zumirajte gledajući zemlju i čuvajte je
zumiranje dok ne stignete na odredište (piramida ili palata).Neki prakticari govore i o izgradnji hrama u vidu šume ili dvorca ali je takav hram preporučljiviji za tehnike relaksacije.

Metod drugi – tehnika konopca

Druga tehnika takođe zahteva ulazak u lagani trans i ležanje u krevetu,vizualizujte konopac koji vam visi sa plafona, koristite svoju maštu i vizuelno zamislite kako se penjete preko ruke, onda
zamislite da kroz otvor otvorite svoje odredište (piramida ili palata)

Veoma brz metod astralne projekcije

Metod treći- lift

Opet tehnika laganog transa i ležanja u krevetu ili u meditativnom stanju.Vizualizujte lift i otvorite vrata uđite  i pritisnite dugme sa strelicom da se popnete gore.Vizuelizujte kako se vrata zatvaraju i lift podiže. Kada se lift zaustavlja vizualizujte otvaranje vrata kako izlaze ste odredište (piramida ili palata).

Važno je uvek vizualizujte svoje stvarno telo okruženo zaštitnom kupolom od belog svetla, bez obzira na tehniku koju koristite.

Jedna od kompleksnijih tehnika zaštite ulaska u astral je

Astralna projekcija -zaštita za ulazak u Astral-MTRP

 

Vizuelizacija izgradnje vašeg hrama.

 

Još uvek u stanju transa ,nakon jedne od ove tri tehnike  sada biste trebali biti u odabranm odredištu (piramida ili palata), ukrasite ga kako god želite.Važno je napomenuti da je ovo naprednija magijska tehnika,te pripadnici određenih sistema kao što je Telema npr.ukrašavaju Hram simbolima koji pripadaju njihovom pravcu.

Vi ga možete ukrasiti npr poput  somota crvenim  tepihom,  obojenim zidovima , statuama..Ovo je tvoj sveti prostor.U astralnom hramu možeš da prizoveš duhove ,istražujes elementa i radiš magijske obrede.

Ovladavanje elementima kroz Tattva simbole i razvoj vidovitosti

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde