Donekle svi čitamo lica sve vreme. Kada gledamo nekoga ko nam je nov, nesvesno ga procenjujemo i stvaramo mišljenja o njima, ali pored ovog instinktivnog oblika čitanja lica, postoje i daleko detaljnije metode – na primer, poput kineskog čitanja crta  lica, koje istraživaću u ovom članku – sa pravilima i propisima koji su pažljivo obrađenivani tokom dužeg vremenskog perioda. Najbolji zastupnici ove veštine su nesumnjivo Kinezi, jer su se specijalizovali za ovaj oblik gatanja. Zajedno sa svim drugim ozbiljnim oblicima gatanja, ovo je duboka i teška tema za savladavanje, ali samo ću zaroniti u tu temu kako bih vas upoznao sa fascinantnom veštinom.

Davno u prošlosti, školski programi su često uključivali fizionomiju, zajedno sa hiromantijom, sve do vremena Henrija VIII, kada su puritanske religije ušle i zabranile ovu drevnu nauku i interese.

Tri glavna područja lica

U kineskoj tradiciji čitanja lica lice područje čela nazivaju nebom, a to je povezano sa prvim godinama života. Srednji deo lica, od obrva do temelja nosa, naziva se Ljudski, a to je povezano sa srednjim godinama života. Donji deo, od osnove nosa do dna lica, naziva se Zemlja, a to se odnosi na starost.

Bilo koji deo lica koji je ožiljak, deformisan, udubljen ili obojen ukazuje na problem sa aspektom života subjekta povezan sa tim segmentom lica. Sive ili crne oznake, bilo da su trajna ili samo privremena situacija, označavaju probleme koji su sami privremeni ili trajni, ovisno o vrsti tamne oznake. Čak i ako je promena boje izazvana svetlosnim trikom, to će kineskom stručnjaku za čitanje lica značiti nešto. Kao i u svakom drugom obliku gatanja, intuicija takođe igra ulogu.

Nebo

Pozitivno: Ako je ovo područje čisto, jasno i dobro definisano, osoba će imati dobar početak života sa dobrim roditeljima i korisno obrazovanje.

Negativno: Ožiljci, udubljenja ili promena boje ukazuju na problematično detinjstvo i loše obrazovanje, prema kineskoj filozofiji čitanja lica. Problemi će biti gori za muškarca ako je unakaženost na lijevoj strani, dok za ženu ako je unakaženost na desnoj strani. Široko čelo se generalno smatra korisnim, ali kod žena veoma široko čelo ukazuje na loše lične odnose. Linije na čelu nude mnogo informacija, neke imaju sreće, a druge nesreću.

Ljudski

Pozitivno: Srednji deo života subjekta biće srećan i produktivan, sa stabilnošću u odnosima i uspehom u karijeri.

Negativno: Ovo donosi nesreću, nedostatak uspeha na poslu i loše odnose. Ljudski odeljak duži od bilo kog od druga dva odeljka sugeriše odlučnu i samodisciplinovanu ličnost, smatraju kineski majstori čitanja lica.
zemlja

Pozitivno: Ovo ukazuje na srećnu starost sa dobrim odnosima sa decom i unucima, uz prosperitet i udobnost.

Negativno: Ovo označava nesrećnu i siromašnu starost.

Trinaest podela lica

Kineski čitači lica dalje dele lice u 13 pododeljaka. Evo veoma pojednostavljenog oblika čitanja od 13 odeljaka, počevši od vrha lica i radeći nadole.

 

 

1. Tien Chung

Ako je ovo čisto i jasno, subjekt će imati srećno detinjstvo i mladost, dobar odnos sa roditeljima; ispitanici će roditelji doživeti duboku starost. Ako je obeležen ili deformisan, u mladosti će biti nesreće, a u domu iz detinjstva siromaštvo ili nesloga. Vene, tamne mrlje i tako dalje ovde ukazuju na nesreće i iznenadne gubitke novca ili prestiža. Vrhunac čitanja sugeriše da bi otac mogao umreti pre nego što majka.

2. Tien Ting

Ovo se takođe odnosi na roditelje i poreklo, ali se više odnosi na majku nego na oca. Negativno, označeno područje ukazuje na to da ljudi neće verovati pojedincu kada govori istinu.

3. Ssu K’ung

Dobar ten ovde sugeriše srećan i uspešan život, dok promene boje govore o lošoj mrlji u karijeri subjekta, prema kineskoj filozofiji čitanja lica.

4. Chung Cheng

Ako se izgubi, intelekt će biti nizak. Ako ima ožiljke, neravan ili ima mladež, subjekt će biti nestrpljiv i uglavnom neće moći da ostvari svoje planove, bilo zbog loših veština odnosa s javnošću ili loše sreće. Takođe će mu biti teško da stekne i zadrži prijatelje.

5. Jin T’ang

Kineski majstori čitanja crta  lica sugerišu da će, ako je ovo područje zdravo, subjekt dobiti nasledstvo i uspeće u poslu. Obrve koje se sretnu ili skoro sretnu označavaju neuspeh, lošu sreću i nedostatak poštovanja od drugih ljudi. Ožiljci, ožiljci i crni madeži mogu ukazivati na bilo šta, od usvajanja do bolesti i neuspeha, pa čak i na kaznu zatvora. Bore ili nabori između obrva su u redu ako je osoba starija od četrdeset godina, inače označavaju poteškoće, napetost, pa čak i ljubomornu prirodu.

6. Shan Gen

Sivilo ovde označava bolest, dok zelena mrlja sa strane označava preljubu. Krtica sugeriše stomačne probleme, emigraciju ili zatvor!

7. Men Shang
Ovde mladeži ukazuju na stomačne probleme, probleme u vezi ili verovatno bolesnog partnera. Tama ovde označava bolesno dete.

8. Shou Shang

Visoki koščati nos sugeriše neuspeh u poslu. Madeži i promene boje označavaju bolesnog muža i poteškoće sa ženama.

9. Chun T’ou

Vrh nosa bi trebao biti pun oblika i bez tragova, dlačica i mitesera za sreću.

10. Jen Chung

Ovo je udubljeno područje između osnove nosa i usta, koje se naziva filtrum ili falin linija. Ako je osnova žleba šira od gornje i udubljenje nije ni preduboko ni suviše ravno, subjekt će imati zdravu decu i postići će visok nivo bogatstva i statusa u životu. Ako je šire pri vrhu i plitko, subjekt će imati problema sa rađanjem dece. Njegova priroda će biti kisela i imaće loše manire. Odnosi će biti teški. Ako je ovo područje savijeno, subjekt će biti bez dece, varljiv i nepopularan. Prava linija označena do sredine utora označava decu u kasnom dobu života prema nauci o kineskom čitanju lica.

11. Shui Hsing

Usta bi trebala biti razumno puna, sa ružičastom bojom i prevrnutim uglovima kako bi se osiguralo blagostanje, dobro zdravlje i srećan brak.

12. Ch’eng Chiang

Ako je ovo područje ujutru mračno, ispitanik treba da izbegava putovanje po vodi tokom tog dana. Muškarac koji ima prorez bez dlake ispod donje usne ili osoba bilo kog pola koja ima promenu boje ili ožiljak na ovom području mora voditi računa o ishrani jer stomak može biti slab.

13. Ti ko

Brada bi trebala biti zaobljena, blago ispupčena i snažnog izgleda. Oštra brada nema sreće, a brada koja pokazuje na stranu pripada nekome ko ima zamere. Svaki ožiljak ili promena boje označavaju gubitke novca i verovatno gubitak nasledstva. Ovo takođe može predvideti porodičnu bolest i nesreće.

Ovaj članak o kineskom čitanju lica je iz knjige: Bodi Reading, Plain & Simple autor Sasha Fenton © 2016. Preštampano uz dozvolu Hampton Roads Publishing i dostupno svuda gde se knjige prodaju ili direktno sa redvheelveiser.com

https://www.consciouslifestylemag.com/chinese-face-reading/

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde