Garet Najt, jedan od najcenjenijih ritualnih magova druge polovine prošlog veka i početka ovoga, preminuo je pre dva dana. Za mnoge je to kraj jedne ere. Rođen je u Kolčesteru u Engleskoj 1930. Još kao mladić zainteresovao se za okultizam i pristupio Bratstvu unutrašnje svetlosti, organizaciji koju je osnovala Dion Forture (1890-1946) nakon što je napustila Hermetički red Zlatne zore. Postepeno se uspinjao u bratstvu i bio je čak postavljen za njegovog bibliotekara. Prva knjiga, Praktični vodič za kabalistički simbolizam, mu izlazu 1965.

Nakon nje, usledila je još jedna revolucionarna knjiga Iskustvo unutrašnjih svetova koja je vratila u fokus značaj hrišćanske kabalističke tradicijie. Ova knjiga nastala je iz serije komunikacija na unutrašnjem planu, nazvao ju jeThe Phaidon Scripts i objavio na audio kasetama. Sve njegove kasnije knjige su bitan deo istorije i dale su na uvid čitalačkoj publici ono što je do tada bilo rezervisano samo za uži krug članova magijskih tajnih društava.

On sam napustio je sredinom šezdesetih Bratstvo unutrašnje svetlosti i zajedno sa još jednim bivšim članom bratstva, poznatim magom Vilijamom E. Batlerom čije su knjige i kod nas prevođene i objavljivane, pokrenuo je izdavačku kuću Helios Books i novi kurs magije, Helios kurs. Najt i Batler su potom pokrenuli vlastite škole magije, Batler je Helios kurs razvio u nastavni plan i program njegove nove organizacije Služotelji unutrašnje svetlosti, a Najt je 1973. osnovao svoju ezoteričku školu koja će kasnije postati poznata kao Avalon grupa.   Na poziv Društva unutrašnje svetlosti 1991. je počeo da uređuje pisma Diona Fortuna iz doba Drugog svetskog rata. Ponovo se pridružio Društvu unutrašnje svetlosti 1998. godine i učestvovao u njegovoj reorganizaciji.

Ostavio je veliko i fascinantno ezoterično nasleđe koje je dotaklo i promenilo živote mnogih ljudi. Njegov rad sada nastavlja njegova ćerka Rebsie Fairholm.

Upoznajte Dion Fortune – „S’ Bogom i sa Isusom“

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde