Da li ste znali da tranzit Jupitera može uticati na vašu težinu? Da li ste svesni da su ciklusi ove planete, najveće u našem solarnom sistemu, na neki način odgovorni za vrhove i padove vaše težine i odražavaju ove fluktuacije? Hajde da pogledamo kako vaš Sunčev znak (lunarni i izlazeći znak) i položaj Jupitera u vreme kada ste rođeni daju veoma jasne nagoveštaje o tome da li ćete verovatno biti „mesnati“, gojazni ili čak gojazni. Shodno tome, takođe možemo da vidimo na koje oblasti zdravlja bi mogla da utiče ova određena planeta.

 

Tranzit Jupitera preko bilo koje od ove tri lične tačke može mnogo da kaže ne samo o tome da li ste skloni debljanju, već i o tome kada je verovatno da ćete doživeti nakupljanje tih neželjenih kilograma!

 

Uopšteno govoreći, vodeni znaci kao što su Rak, Škorpija i Ribe imaju prirodnu tendenciju da akumuliraju težinu, posebno ako planete kao što su Venera, Mesec i Jupiter aspektuju ili zauzimaju ove znakove u vreme rođenja ili tokom tranzita. Naravno, tranzit Jupitera, koji je duži ciklus, imaće veći uticaj na saznanje kada će ti tranziti verovatno uticati na nečiji znak zvezde, što je važno u mapiranju promena u ishrani i načinu života kako bi se ti neposlušni kilogrami stavili pod kontrolu.

 

ZODIJAČKI SAVETI ZA KONTROLU TEŽINE

KONTROLA TEŽINE OVNA

Na sreću, Ovan je vreo, vatren i metabolički znak zvezde, što znači da ste obično u stanju da sagorevate kalorije mnogo brže od drugih zvezdanih znakova. To vas čini aktivnim, nervoznim i uglavnom u pokretu. Čak i ako imate proždrljiv apetit i volite da jedete slatkiše i drugu hranu koja goji, vaši metabolički procesi će generalno progutati kalorije drugih jednako brzo kao što ih vi proždirate. Jupiterov aspekt u vašem znaku zvezde je dobrodošla karakteristika vašeg horoskopa jer sa sobom donosi sreću i mogućnosti zasnovane na njegovoj vladavini vašom devetom kućom duhovnosti i odličnoj prošloj karmi. Vaša vladajuća planeta Mars u vezi sa Venerom takođe vas može naterati da žudite za hranom i pićem. Vi ste strastveni prema jelu, a to može, zauzvrat, stvoriti neke probleme za neke rođene u znaku Ovna.

 

KONTROLA TEŽINE BIKA

 

Bikom vlada Venera i kao takav često može težiti preteranim navikama u ishrani. Zanimljivo je primetiti da je u hinduističkom sistemu astrologije naziv za Veneru Šukra, što je sanskritski izraz iz kojeg indoevropski jezici izvode reč šećer. Ukratko, mnogi rođeni u znaku Bika vole slatko i te kalorije će nagomilati kilograme, nemojte pogrešiti. Ta težina se može pogoršati ako se vladajuća planeta Venera ili nalazi u Biku, aspektovana ili je u konjunkciji sa Jupiterom i/ili Jupiterov aspekt ascedenta. Položaj Meseca u Biku je veoma pohvalan jer je ovo njegov položaj egzaltacije, ali opet to što je vodena planeta takođe može doprineti značajnom debljanju.

 

KONTROLA TEŽINE BLIZANCA

Blizanci su vazdušni znak i često vazdušni znaci nemaju tendenciju da dobiju na težini tako lako kao njihovi vodeni rođaci zvezda. Kao i kod Ovna, vaš metabolički proces je brz i imate tendenciju da sagorevate kalorije čak i kroz svoje preterane misaone procese. Uvek u pokretu, to pomaže da vaše kalorije budu pod kontrolom. Kasnije, međutim, neki rođeni pod Blizancima imaju tendenciju da otkriju da se njihovi metabolički procesi usporavaju i da može postati mnogo lakše da jedu te male grickalice bogate ugljenim hidratima i slatkim kalorijama za debljanje. Blizanci vole da čitaju, a to znači da postajete stariji izležavajući se kao na kauču, možda će vam biti lakše da opterećujete kilograme, pa nastavite da vežbate i ako morate, uzmite knjigu da čitate dok trčite.

 

KONTROLA TEŽINE RAKA

Vodeni znak Raka je prirodno sklon gojenju, tako da morate voditi računa o aktivnom režimu vežbanja uz inteligentne navike u ishrani. Osim problema koji mogu nastati usled unosa previše kalorija, posebno ugljenih hidrata, i mlečnih ili sirastih grickalica, zadržavanje vode može biti problem i za one rođene u znaku Meseca, posebno ako se nisu bavili problemima iz detinjstva i emocionalnim problemima. . Jelo je jedan od glavnih metoda zakopavanja nerazjašnjenih osećanja duboko u sebi. Ako ste rođeni u znaku Raka, verovatno shvatate da je vaš totem ili vladajuća životinja rak. Poput ovog vladajućeg stvorenja, posedujete tvrdu spoljašnjost, ali meku unutrašnjost i tu treba da pazite da ne sakrijete svoje emocije već da ih izrazite na zdrav način. Gojaznost je jedno od opasnih stanja savremenog čoveka u našem ubrzanom društvu koje je podstaknuto nerazjašnjenim emocijama i visokokaloričnim grickalicama. Za vas je suočavanje sa svojim unutrašnjim osećanjima jedan od najboljih načina da smanjite težinu.

 

LEO KONTROLA TEŽINE

Iako je malo verovatno da ćete dobiti na težini kao neki od vaših zvezdanih rođaka ako ste tokom svog života izgradili značajne mišiće vežbanjem i dostigli ste srednje godine, možda ćete primetiti da se mišić pretvara u masnoću ako ne održavate rigidnost režim vežbanja. Iako je većina Lavova bila vođa u ranijim životima, kako odrastaju, otkrivaju da mogu da se povećaju, posebno ako Jupiter ili Venera imaju neki aspekt svog Sunca, potpisuju sve svoje vladare, Sunce. Verovatno volite da se krećete i kao vaš vatreni elementarni brat i sestra Ovan, sagorevate kalorije prilično brzo u svoju korist po zdravlje. Vaš totem je lav koji napreduje na mesnim proteinima koje jede. Kao rezultat toga, možda ćete to odraziti i u svom izboru ishrane, uglavnom paleolitskog režima ishrane koji bi savršeno odgovarao vašem temperamentu.

 

KONTROLA TEŽINE DEVICE

Device su obično veoma vitke zbog vladavine Merkura. Merkur se smatra krilatim glasnikom reputacijom brzine i intelektualne virtuoznosti. Aspekt brzine je ono što volimo da vidimo posebno kada govorimo o ishrani i sklonosti debljanju kod nekih pojedinaca. Vaša najsrećnija Devica u tome što vas vaša brzina i opšta agilnost čine manje sklonim debljanju od nekih drugih zvezdanih znakova. Osim toga, vaša mentalna predispozicija da budete veoma izbirljivi i samokritični znači da se verovatno nećete osećati prijatnije čak i ako vidite da se tokom vremena ugojite za jedan ili 2 kg dodatne težine. Pažljivo vodite svoju sliku o sebi i volite ideju da budete vitki, uglađeni i privlačni. Sa godinama, a to se odražava i na tranzite planeta, posebno ostalih,

 

KONTROLA TEŽINE VAGA

Čudno, iako je Vaga vazdušni znak, postoji tendencija da dobijate na težini kako starite, jer vama vlada Venera koja ima tendenciju da proizvodi ukus za ukusne grickalice, ugljene hidrate i slatke stvari. Neke Vage takođe uživaju da piju prekomerno što je poznato po tome što unose kalorije u ishranu. Astrološki razlog za ovo je prilično jasan, a to je zato što je Venera izuzetno dobro postavljena u vodenom znaku Riba. U stvari, ovde se nalazi uzvišenim i stoga će vam dati ukus najfinijeg crnog vina i drugih visokokaloričnih pića. Pošto imate vagu kao svoj simbol, možete oscilirati između perioda vitkosti i zdepastog povećanja telesne težine. Morate pronaći srećnog medijuma koji je u velikoj meri doživotni izazov koji se rađa pod znakom vage.

 

KONTROLA TEŽINE ŠKORPIJE

Vi ste vodeni znak kojim vladaju Pluton i Mars i zato je od suštinskog značaja da vodite računa o problemima sa težinom tako što ćete vežbanje učiniti svakodnevnim delom vašeg životnog režima. Kao i kod vašeg rođaka Raka, potiskivanje vaših osećanja i nerešavanje boli u vezi ili prošlih porodičnih emocionalnih problema, ove stvari će se zagnojiti i u mnogim slučajevima će se olakšati prekomernom ishranom što na kraju može dovesti do gojaznosti. Zbog toga vam se savetuje da umerite svoje aktivnosti, svoju ishranu, a takođe i svoju prirodu osećanja. Ovo nije nužno laka stvar jer su psihološki kompleksi povezani sa vašim znakom zvezde izuzetno duboki i možda nisu lako dostupni vašem svesnom umu. Ako Jupiter, Venera ili Mesec aspektuju ili se povezuju sa vašim vladajućim planetama, možda ćete zaista imati poteškoća da kontrolišete svoju težinu.

 

KONTROLA TEŽINE STRELCA

Jupiter je vaš vladar i to što ste najveća planeta u Sunčevom sistemu će vas zaista obdariti prirodnom sklonošću ka jelu, piću, veselju i da, dobro ste shvatili, gojenju. Ovo bi moglo biti ekstremno ako u vreme kada ste rođeni Jupiter boravi u znaku Strelca, Blizanca, Ovna ili Lava. U ovom slučaju, on će u potpunosti aspektovati vaš znak Sunca, čineći da se te kalorije spoje izuzetno lako. Strelac vlada organom jetre na osnovu toga što Jupiter upravlja, a to znači da je jedan od najjednostavnijih načina da smršate jeste da obezbedite da se ovaj deo vašeg tela, jetra, dobro čuva i povremeno čisti. Ovo se može postići jednostavno jedenjem prave hrane, ne prejedanjem i adekvatnim vežbanjem.

 

KONTROLA TEŽINE JARCA

Jarac je jedan od znakova srećnih zvezda što se tiče kontrole težine. Pod vladavinom vitkog Saturna, uopšteno govoreći, malo je verovatno da ćete se naći sa viškom kilograma ili ne daj Bože, morbidno gojazni. Međutim, ako pogledamo vedski hinduistički zvezdani sistem astrologije, oni rođeni u ranom delu Jarca padaju u karmički znak Strelca i stoga mogu otkriti da imaju tendenciju da imaju prekomernu težinu, posebno u kasnijim godinama. Mnogi od onih rođenih pod Jarcem imaju tendenciju da budu štedljivi u svojim stavovima ne samo u načinu na koji koriste novac i materijalne resurse, već i u načinu na koji jedu. Spartanac ste u mnogim oblastima svog života i to je u velikoj meri razlog zašto možda nećete podleći savremenoj bolesti ili čak prekomernom debljanju.

 

KONTROLA TEŽINE VODOLIJE

Vodolijama vlada Uran, a takođe i Saturn, pa poput vašeg brata i sestre Jarca, ta vaša električna uranska priroda osigurava da ste uvek u pokretu i da nećete verovatno održavati težinu i ako iz nekog razloga postanete spori, počnite da vidite kilograme Ako se zbrojite oko srednjeg dela tela, obično vam je jednostavno da se vratite na traku za trčanje, odradite nekoliko krugova u bazenu ili jednostavno započnete svoju redovnu vežbu hodanja da biste otkrili da ti višak kilograma nestaje onoliko brzo koliko ih stavite na. Znak Raka reguliše vašu šestu kuću zdravlja, što znači da će u nekom trenutku neki od vas rođeni u znaku vodonosca možda imati neke zdravstvene probleme povezane sa težinom, ali to je obično u manjini.

 

KONTROLA TEŽINE RIBA

Kao znak Strelca, Jupiter i Neptun reguliše vaš znak zvezde. Budući da ste vodeni znak, imate prirodnu tendenciju da akumulirate težinu, posebno kako vreme odmiče. Ovaj razlog je imperativ za vas da održavate dnevni režim vežbanja, ali isto tako važno je da proučavate svoje disanje i da ga koristite za povećanje brzine metabolizma koji ponekad može biti spor. Postoji i sklonost ka prekomernom opijanju, što pokazuje i suvladavina maglovitog Neptuna. Mnogi od vas rođenih pod znakom imaju tendenciju da pribegnu alkoholu ili čak drugim lekovima kako bi ublažili svoje emocionalne i psihološke probleme. Hrana takođe može biti jedan od najgorih lekova za one koji je imaju rešio neke od ovih emocionalnih problema i stoga bi trebalo povesti racuna.

https://astrology.com.au/wisdom/lifestyle/astrology-weight-and-obesity

Astrokartografija – astrološki uvid u najbolja i najgora mesta za život i putovanje

Crni mesec – astrološke mračne tajne

Sinastrija- uporedni horoskop partnera vodič za početnike

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde