Rune su alat koji se koristi za divinaciju i podizanje psihičke svesti. One su skup od 24 pločica ili kamenja koji sadrže primitivne rezbarije znakova ili slova.
Kao Tarot ili I-Ching, možete koristiti rune da dobijate poruke i duhovni uvid. Iako nije toliko poznata kao metoda divinacije, Rune vam mogu pružiti još jednu vrstu razgovora sa svojim Višim Ja i Unverizumom.

ISTORIJA

Rune zapravo dolaze iz pisama ranog Germanskog alfabeta. Mnoge severne Evropske zemlje su koristile runski alfabet u ranijim vekovima dok nije usvojen Latinični alfabet. Veruje se da poreklo reči runa dolazi iz stare Evropske reči „ru“, što znači tajna, kao i stare Germanske reči „Runa“, što znači šapat.
Kao Tarot ili I-Ching, možete koristiti rune da dobijete poruke duhovne prirode.
Bilo je nekoliko verzija runskog alfabeta sa varijacijama između različitih područja,
uključujući Norvešku, Švedsku, Dansku i područja Anglo-Saksonskih Britanskih ostrva.
Runski simboli su korišćeni do dana današnjeg u divinacijske svrhe.
Moderni runski set ima 24 slova Futhark i jednu praznu pločicu. Prazna pločica je poznata kao Odin. To je u počast drevnom nordijskom bogu Odin-u koji je zaslužan za darivanje abecede i njegove mudrosti svom narodu.

UPOTREBA

Rune su se izvorno koristile za dopisivanje između drevnih Evropljana sa severa. Čak i danas njihovi ostaci se mogu videti kao natpisi na velikim kamenim pločama širom Švedske i drugih delova Skandinavije.
Dok su danas poznate po divinaciji, postoji malo dokaza da su Rune korišćene u magijske svrhe tokom ranih vekova nove ere. Spominje se njihova moć u starim narodnim pričama i pesmama o mističnom bogu Odinu, ali ništa više.
Što se tiče instrukcija proricanja iz ovih ranih vremena, dokazi još nisu nađeni. Danas međutim, New Age zajednice tretiraju Rune kao oblik divinacije.

ČITANJE RUNA

Slično kao i Tarot, Rune se stavljaju u određeni obrazac od nekoliko pločica, a zatim se tumače. Svaki simbol ima posebno značenje i tumači se kao deo slagalice. Obrnuti simboli imaju obrnuto značenje baš kao u Tarot kartama.
Neko koristi čitanje Jedne Rune kako bi dobio odgovor na jednostavno pitanje.
Čitanje runa je pomalo kompleksno i daje uvid u mnogo pitanja i mogućih sudbina.

SIMBOLI

Svaki od 24 simbola imaju posebno značenje i tumačenje. Većina runskih setova dolazi sa priručnikom koji sadrži opise svakog znaka. Te knjige daju detaljna značenja i tumačenja. Slede primeri opisa prvih slova i simbola Elder Futhark.

F – FEHU, ŠTO ZNAČI BOGATSTVO, OBILJE I USPEH.

U – URUZ, ŠTO ZNAČI MOĆ I SNAGA.

TH – THURIZAS, ŠTO ZNAČI SNAGA, ODBRANA I POTENCIJALNI SUKOB.

A – ANSUZ, ŠTO ZNAČI MAGIJA, KREATIVNA ENERGIJA I MUDROST.

R – RAIDHO, ODNOSI SE NA PUTOVANJE.

K – KENAZ, SIMBOLIZUJE OSVETLJENJE, TRANSFORMIŠUĆU ENERGIJU.

Rune su još samo jedan oblik proricanja koji može da vam pomogne na vašem životnom putu.
Nađite nekoga da vam gleda u rune ili kupite svoj vlastiti set. Uživajte u otkriću!

Fejsbuk Komentari

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde