Astralna projekcija ili astralno putovanje je proces u kojem se duša odvaja od tela ali je povezana sa mozgom. Dešava se uglavnom noću tokom sna. Većina ljudi često doživljava astralna putovanja samo što nisu u stanju da se sete zbog toga što njihov mozak ne koristi dovoljno unutrašnje svesti tj. u glavnu memoriju našeg mozga ne dolaze informacije naših unutrašnjih osećaja, doživljaja, misli i zapažanja.

Npr., kad šetamo i vidimo neko drvo, naš mozak ga registruje pomoću vida i glavna memorija našeg mozga ga pamti jer smatra da je bitno, ili zaboravlja jer smatra da je to drvo nebitno.U ovom primeru svest se javlja tako da kad vidimo to drvo, ne samo da ga vidimo i zapamtimo, nego o njemu trebamo razmisliti i pokušati ga doživeti, trebamo biti svesni da je to drvo staro mnogo godina, da je proživelo mnogo strašnih nedaća, da ima veliko korenje ispod zemlje koji upijaju vodu i na taj način se hrani stablo i lišće na tom drvetu… Na taj način svest utiče i nadopunjava memoriju, na taj način postajemo svesniji ljudi… Kao što imamo primer sa drvetom tako je isto i sa astralnim putovanjem: glavna memorija nije popunjena sa svesti i nema mogućnost pamćenja unutarašnje svesti (duša) što je doživela..

[​IMG]

Veliki korak ka mogućnosti svesnog astralnog putovanja je taj da kad idete spavati budete svesni ovog, tako da u momentu kad budete sanjali doživite neki čudan filing i nekako shvatite da se nalazite u snu. Kada to shvatite vaš san će verovatno nestati ili ćete nastaviti sanjati tako da san kreirate kako hoćete (lucidni snovi) ili ćete ući u stanje kada vam se mozak probudi pre tela tj. moći ćete normalno razmišljati ali će vam telo biti paralizovano, oči će vam biti verovatno otvorene i videćete jednu zamagljenu sliku vaše sobe koja će vam se činiti kao san. To stanje je neko vreme ugodno ali kad se budete hteli probuditi doživećete sigurno najgore trenutke u vašem životu jer se nećete moći odmah probuditi.Pokušaćete micati rukama i nogama ali nećete moći sve dok vam se ne stvori tolika panika da ćete se početi tresti. Kad se protresete odmah ćete se probuditi i nećete neko vreme verovati sami sebi što ste doživeli.. Pokušajte zapisati ukratko to što ste doživeli, jer ako nastavite spavati ujutro će vam se činiti kao je to bilo deo sna. Kada doživite ovo stanje na pragu ste svesnog astralnog putovanja… Prvi znak pre astrala su jako, jako snažni i ugodni trnci po celom telu, zatim osećaj kako lebdenjem napuštate telo i dižete se nekih pola metra ili metar u odnosu na telo.

Izvor: Blog Vesne Mihajlović

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde