Da bi se štitili od tuđih nasrtaja ,mnogi narodi su postavljali razne vrste zaštite oko mesta koje razdvaja dva sveta-praga i ulaznih vrata.Ovaj mali biljni dragulj za zaštitu kuće,dolazi nam iz Aleksandrijske Vika tradcije, i kao i Veštičja boca,predstavlja jedan od najtradicionalnijih vidova zaštite,koje se godinama koriste u ove svrhe.

Biljke sa kojima je potrebno napuniti bocu su one biljke koje tradicionalno imaju odbrambeno dejstvo.Bocu je potrebno napuniti sa malim komadićima ovih biljaka i čvrsto je zapečatiti.Ova magična biljna boca se čuva zakopana ispod praga ulaznih vrata,ali činjenica je da su mnoga ulazna vrata dana zabetonirana,efekt čuvanja i zaštite će biti isti na astralnom i mentalnom planu ,ako bocu stavimo iznad ili na ulazna vrata.

Čuvarkuća (lat. Sempervivum tectorum)-protiv munje,udara groma.

Beli luk (Allium sativum)-protiv psihičkog vampirizma.

Kantarion(Hypericum perforatum)-njegovo latinsko ime je bilo Fuga daemonicum zbog reputacije da je odlična zaštita protiv zlih duhova,djavolai demona generalno. 

Nana( Mentha pulegium)-protiv zanošenja u glavi,histerije i mogućnosti da se izgubi razum.

Dimnjača(Fumaria officinalis )dimnjača-biljka čije je značenje u Viktorijansko vreme bilo identično oslobađanju od losih i negativnih misli.

Trnjina (лат. Prunus spinosa)-jedna od biljki  Boginje u njenoj mračnoj formi ,koja ima zaštitino svojstvo

Hrast lužnjak (Quercus robur)-biljka sabata Yule  koja simbolizuje uzdižuči i opadajući deo godine,koji nam i dolazi sa ovom svetkovinom  i ima za cilj da izbalansira dejstvo trnjine ali i ideju da zaokruži zaštitu tokom cele godine.

Nazivi su dati na latinskom jeziku,iz razloga što svaka biljka ima svoj lokalni naziv ,i samo davanje takvih imena moglo bi da dovede do pogreške u izboru biljke.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde