Pored crne soli, za magijsku, zaštitu ali i za agrsivne oblike magije ponekad se koristi i takozvana Ratna, odnosno Gvozdena, voda. Da budemo iskreni, Ratna voda nije tradicionalna receptura i nije korištena ni u evropskoj narodnoj magiji, nije doneta sa afričkim robovima koji su za magijske ratove koristili takozvani gri-gri, a nisu je koristili ni američki indjanci.

Ratnu vodu su izmislili belci koji su prodavali američkim crncima potrepštine za magiju. Po nekima bio je to odgoor na takozvanu Vodu mira koju je po svemu sudeći prva koristila Maria Laveau, vudu kraljica New Orleansa. Ova voda se pravi od voda koje se jedino i isključivo mogu naći u New Orleansu i koje se mešaju sa kišnicom i Svetom vodom i upotrebljava se da donese mir u kuću, ili da spreči neželjene osobe ili bića da u nju udju, ali i za blagosiljanje osoba i prostora.

Ratna voda se za razliku od Vode mira koristi za agresivni pristup zaštiti, dakle za teranje negativnosti i zlih uticaja, za kletve vraćanja, ali i za bacanje kletvi i objavljivanje rata neprijateljima, razlika u upotrebi mogu da uslove i sastojke koji se stavljaju u vodu.

Varijacije za recept za ovu vodu variraju i svaka veštičija linija koja koristi ovu vodu verovatno ima svoju verziju, ali generalno pravilo koje su mnoge veštice prihvatile je da se Ratna voda pravi utorkom. Za nju je potrebno uzeti nekoliko gvozdenih eksera, poželjno malo zardjalih, koji se stave u vodu.

U slučaju da se radi voda za magijski napad najbolja je voda akupljena tokom oluje. Što je oluja bila jača to bolje. Ostavi se tako dve nedelje, prve nedelje se posuda drži zatvorena, a druge se otvara s vremena na vreme. Najbolje je u frižideru kak obi se izbegao razvoj bakterija i opasnost po zdravlje. Na kraju se zadnjeg dana voda sa ekserima energično promućka, na svakih 30 minuta. Nakon tri sata se posuda sa vodm zatvori. Ako su ekseri iz mrtvačkog sanduka tim bolje, a može se dodati i crna so, koja ima i funkciju da ubrza rdjanje gvoždja, kao i zemlja sa groblja.

Ova voda se prska oko kuće odredjujući granicu zaštite kuće od negativnih uticaja. Postoji mala varijacija u pravljenju kad se radi za kletve i tako spravljena i bačena na neprijateljevu kuću izaziva nesreću i svadje u toj kući. Postoje i druge brojne primene ove vode (par kapi u ritualnom kupanju za zaštitu, dodatak u vodu za ritualno pranje prostorija, izazivanje saobračajnh nesreća ako se baci kletva sa njom na vozilo neprijatelja, slika neprijatelja kad se zamrzne u ovoj vodi u zamrzivaču je takodje moderni pristup bacanju negatvnih čini itd).

Ako neko hoće da razbije neprijateljevu magijsku zaštitu na posudi sa ovom vodom se ispšiše izvesni simbol naopačke. Takodje, ako je voda za napad neke veštice dodaju i urin i sumpor. Postoji i običaj, medju nekim vešticama, da se dodaje katran koji je opasan i kancerogen. Slabija verzija se dobija kad se dodaje terpentin. Takodje, dodaju se nekad još i Španska mahovina (Tillandsia usneoides) i barut.
Jedan od običaja je bio da je bacanje boce sa Gvozdenom vodom na vrata neprijaelja, obično suparničkog čarobnjaka ili veštice, označavao objavu magijskog rata. Alternativna verzija. Manje dramatična od razbijanje flaše sa neprijatnom tekućinom bacanjem sa daljine na nečija vrata, koji je korišten je da se uzme sveže jaje od crne kokoši, probuši rupa u njemu da se izvuče žumance i belance i jaje napuni biberom, semenkama gorušice, papirma sa ispisanim adekvatnim rečima i sličnim stvarima i drži u Gvozdenoj vodi 9 dana, nakon čega se to jaje baci na neprijateljska vrata. semenkama gorušice, papirma sa ispisanim adekvatnim rečima i sličnim stvarima i drži u Gvozdenoj vodi 9 dana, nakon čega se to jaje baci na neprijateljska vrata.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde