“ Ovo svedočenje ce nas naučiti da sveti zakon ljubavi reguliše ne samo zemlju, nego i čitav Univerzum..” reči su lekara,spiritualiste i okultiste Beverli Randolfa koje je napisao u svojoj knjizi“ Seksualna Magija.“

Beverli Randolf, trance medij,zagovornik ženskih prava,autor više od 50 tekstova,svojim sledbenicima poznat kao PBR, bio je jedan od rodonačelnika seksualne magije u zapadnom okultnom miljeu.
Seksualna magija se te
melji na uverenju da je božanstvo svugde, uključujući i unutarašnjost svake osobe na ovoj planeti. 

PBR teorija tvrdi da sva ljudska bića u svemiru poseduju urođenu snagu ,pozitivnu i negativnu, i da se kao takva privlače neobjašnjivim moćima Neki primeri su dobro i loše, život i smrt, ideja i akcija.U materijalnom planu, muškarac i žena predstavljaju pozitivne i negativne magnetne polove, respektivno; Suprotno tome, u mentalnom planu, žena predstavlja pozitivan pol, a muškarac negativni.Žene i muškarci se razlikuju u seksualnoj energiji. Ženske moći se prilagođavaju njihovom mesečnom ciklusu tako da je vrhunac njihove moći tokom menstruacije. 

Još jedna ključna figura zapadne seksualne magije je bila Ida Craddock, seks savetnica i autor mnogih seksualnih priručnika.


Iako akademski građanin, svoje veliko interesovanje za okultno razvila je kroz svoju vezu sa Teozofskim drustvom 1887 god.Ona je pokušala da u svojim spisima prevede i sintetiše mističnu literaturu iz mnogih tradicija.Sama sebe je proglasila za sveštenicu i pastora Crkve Joge ,a ostala je upamćena po tome da nikada nije bila u braku i da je tvrdila da ima blaženi bračni odnos sa anđelom pod imenom Sof.“ To je bila moja velika privilegija,kao zemaljske žene imati neko praktično iskustvo sa anđelom iz nevidljivog sveta”,napisala je Ida u jednom od svojih clanaka.Zbog svog specificnog nacina života ,kao i istupa u javnosti bila je osudjivana na petogodisnju kaznu zatvora i lecenje
U 45 godina, pre početka petogodišnje kazne zatvora, Craddock je zavrsila svoj život.

Jedan od žarkih poklonika Idinih dela bio je i okultista Alister Krouli.
Krouli je rođen u tradicionalnoj britanskoj porodici protiv čijih se pravila pobunio u mladoj dobi. Javno se odavao porocima kao sto je droga i bludničenje. Krouli je takođe razvio interes za paganske religije i načine usklađivanja zapadne tradicije sa budistickim elementima i hinduistickom tantrom..
“ Seksualni čin je sakrament Volje, oskrnaviti  to ,je uvreda “, napisao je Krouli “All pravi izraz za to je u skladu sa zakonom;. Sve potiskivanje ili narušavanje toga je u suprotnosti

sa Zakonom o slobodi “.

 

Kroulijev rad bio je velika inspiracija Dzeku  Parsonsu,američkom raketnom naučniku, i njegovoj supruzi Kameron Parsons Kimmel, umetnici, protokulturanoj ikoni,danas poznatoj kao “Kameron žena Veštica.“ U svojim umetničkim delima Kameron , kombinuje elemente okultizma, Kabale, nadrealizama, srednjovekovnih rukopisa, feminizam i astrologiju..

Godine 1942. Alister Krouli je postavio Parsonsa za starešinu Agape O.T.O. lože. Kao i Krouli, i Parsons je bio opsednut mišlju da stvori “magično dete” sa Babalonom ili Skerletnom ženom.

“Cilj Parsonsove operacije je bio da napravi magično dete koje bi bilo proizvod svog okruženja, a ne svog nasledstva. Krouli  sebe opisuje kao Mesečevo dete upravo u tom smislu.”
Između Parsonsovog profesionalnog i okultnog života nije postojala jasna linija. Na primer, znalo se da uvek recituje Kroulijevu “Himnu Panu“ pre svakog raketnog testiranja.
Dzek  Parsons je verovao za svoju suprugu da je Boginja u ljudskom obliku i zajedno su se bavili svim vrstama seksualnih rituala iz Kroulijevog učenja.Čak su i svog prijatelja L.Ron Hubbarda pozivali da peva i priziva duhove dok su oni vodili ljubav.

Nakon sto joj je suprug umro, Kameron je nastavila svoj rad kanalizirajuci svoju energiju u misticna umetnička dela i postala jedan od najpoznatijih umetnika koji su ukljucili seksualnu magiju u svoj opus.
Ovde ,treba napomenuti da je Alister Krouli u velikoj meri imao uticaja na formiranje rituala Gardnerovske Vike ,dok je Dzek  Parson svog prijatelja Hubbarda uputio u tajne O.T.O/a.

L.Ron Hubbard je američki pomorski kapetan i osnivač Sajentološke crkve,koja danas ima milione poklonika širom sveta izmedju ostalih i mnoge poznate ličnosti kao sto je Tom Kruz.

.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde