Još od vremena Veštica iz Tesalije ,koje su svoja proročanstva ispisivale ljudskom krvlju na pozadini ogledala,Rimljana koji su svoje divinitore sa ogledalom,nazivali Spekulari,Katarine Mediči,Džona Dija,i mnogih znanih i neznah ,čarobnjaka,veštica,lukavih muškaraca i žena,ogledalo se koristi za diviniciju,magiju i odbijanje zla.

Jedna stara metoda podrazumeva stavljanje lonca vode ispred ogledala koje se zagreva i ključa,i dok se para podiže ogledalo postaje oblačno.Ispitivač moze čitati formirane oblike od pare li čekati da para na licu ogledala formira odgovarajuće oblike od kapi vode i zatim ih tumačiti.

Reke i voda uopšte, oduvek su bile magična ogledala.Izađite noću na mesečinu i videćete da se u vodi vidi čitav Univerzum.Svojstvo vode korišteno je od davnina za proročanstva i kontakt sa onostranim.U Rusiji je postojao običaj da neudate žene izađu na zaleđenu reku i sedeći pored neke rupe u ledu pokusšaju da u vodi vide lik svog budućeg supruga.Ako bi se tokom divinicije javio tup udarac ispod leda ,značilo bi da će devojka ostati neudata.Ovaj običaj naročito je praktikovan u noći na Veliki Četvrtak kada je dobijao formu pravog rituala. U zoru pre svitanja ,žene bi odlazile na reku i tri puta izgovarale basmu „Kuda ova voda plovi neka otplove i moje misli“i čekale da se u vodi pojavi lik suđenoga.

Ako nisu mogle da odu na reku kao odlična zamena služila bi voda sipana u čašu ili bocu..efekat se pojačava ako se u nju ubaci prsten.

 

I noc Samhaina je pogodna za diviniciju ,jer to je noć kada su vrata onostranog otvorena,kada ne postoji prošlost,sadašnjost i budućnost.Reka kao ogledalo ,kao prozor u onostrano, daće svoj odgovor ako u ponoć ,gledajući u dubinu tamne vode ,poželite da vidite lik svoje buduće ljubavi

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde