Magijska praksa koja datira vekovima,stavljanje biljaka ispod jastuka kako bi se proizvela određena stanja svesti,prvobitno se koristila za zaštitu od zla ,smirivanje loših snova ili izazivanje sanjanja.Grčki Bog snova Morfeus se mogao prizvati u san mazanjem masti sa određenim biljnim sastojicma koju je snevač stavljao na vrt i tabane pre sna.

 

Danas je ova praksa evoulirala u pravljenje biljnih jastuka.Biljke koje se stavljaju u namenske jastučiće ,a koje izazivaju određena stanja tokom sanjanju su

Anis: sprečava košmare

Paprat: podstiče snove sa odgovorima na probleme, zaštita u snu, sprečava košmare

Žalfija: stvarni snovi,lucidni živopisni snove

Kedar: sprečava noćne more, jača psihičke moći u snu, zaštita kada se spava

Datura: lucidno sanjanje

Lan: sprečava košmare

Ginkgo Biloba: izaziva snove, burne snove

Zumbul: prevencija noćnih mora, pomaže da se oporavi posle njih

Lavanda: izaziva san, sprečava nesanicu

Matičnjak: izaziva san, okrepljujući san, sprečava košmare

Limun: bez snova, suzbijanje sna

Američki psiholog Henry Reed je razvio veoma zanimljiv pristup snovima i isceljenju kroz njih. Za specijalne snove on koristi jastuk ispunjen crnim pelinom. Problem sa ovakvim jastucima je što neko mora da se dobro navikne na njih da bi uopšte zaspao, kao što je trebalo Henry Reed-u, ali nakon dosta meditiranja i držanja jastuka pod nosom uspeo je i na kraju je imao izvanredne snove sa njim.

Pelin je oneirogen, što znači da je odlično pomoćno sredstvo da pojača snove. Jastuk od prirodnog platna ispunjen njime ne samo da pojačava snove već je dobar i da se snovi lakše zapamte.

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde