Zimska kratkodnevnica je idelano vreme za otklanjanje nešistoća i tamnih aspekata iz našeg života.Osim rituala moguće je i uraditi meditativne tehnike kojim ćemo očistiti tamu i prizvati svetlost.

TRATAKA JOGIJSKA MEDITACIJA

Ova trataka meditacija se izvodi na dan zimkog solisticija,uveče kada zađe sunce.Ugasite sva svetla u svojoj sobi ili prostoriji i meditirajte jedno vreme u tami.Istražite tamu ,kako se osećate,šta tama predstavlja za vas i kakve su asocijacije sa tamom u vašem životu.Provedite jedno vreme u tišini i primetićete koje misli vam se izdvajaju i šta se događa sa vašom pažnjom.

 

Zatim upalite jednu sveću  i meditirajte na plamen sveće.Neka vam pogled muke mekan a kapci usmerni na plamen sveće.Opet obratite pažnju šta je vaše iskustvo i kako se osećate.

Nakon meditacije u svoj dnevnik zapišite ključne aspekte vaše meditacije,a na drugoj strani vaše namere za sledeći period.

 

 

PROČIŠĆENJE I PRIZIV SVETLOSTI U SOLARNI PLEKSUS

Ova vežba za priziv svetlosti u solarni pleksus radi se u poslednjem satu zalazaćeg Sunca na dan kratkodnevnice.U ovo vreme se upali jedna svećica u svakoj sobi vašeg doma ili bilo šta što je prirodni emiter svetlosti,uključujući u kupatila.Kada to radite pozovite odlazeće Sunce da sada kada odlazi iz ovog vremena i mesta ,ponese sa sobom svu nečistoću.Imajte na umu da Sunce ove večeri zalazi u vremenu kada je u vladavini tame,ali će se roditi u danu koji je porast svetlosti.

Zatim sedite udobno ,ne ležite samo sedite i izvršite vežbu balansiranja za disanje.Zatim upalite sveću ili lampu u svom solarnom pleksusu.To ne znači da bukvalno zapalite sveću već tehnikom vizuelizacije lampe ili sveće u solarnom pleksusu i pozovite zalazeće Sunce da vam osvetli put, i dok napusta ovo mesto i vreme ,da uzme svaku nečistoću od vas i pročisti vas.

Sada osetite kako sunčeva sila otklanja svaku nečistoću iz vas i cisti vas.Ne žuite sa ovom tehnikom.Kada osetite da je sve gotovo otvorite oči i suočite se sa Suncem ili ako nije moguće ,okrenite se ka zapadu i zahvalite.

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde